Inschrijving voor Clash of the Titans 2014 geopend Inschrijving voor Clash of the Titans 2014 geopend

Grootste bandwedstrijd van Utrecht weer van start

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Inschrijving voor Clash of the Titans 2014 geopend

Grootste bandwedstrijd van Utrecht weer van start

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De Clash of the Titans gaat weer van start. Oorspronkelijk opgezet als wedstrijd voor bands die oefenen in dB’s oefenstudio’s is de Clash inmiddels uitgegroeid tot de grootste bandwedstrijd van stad en provincie Utrecht. In de rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1998, heeft de wedstrijd roemrijke winnaars voortgebracht als We vs. Death, de Stropstrikkers, Sheriff of Hong Kong, Marock ’n Roll, Kleinindustrie, A Polaroid View, La Corneille en – in 2013 - Stillwave. Als jij of jouw band ook in dit rijtje wil staan dan kun je je nu aanmelden voor de editie 2014.

Net als in voorgaande jaren organiseert Stichting Ruis, verantwoordelijk voor de muziekprogrammering binnen dB’s, de Clash in samenwerking met collega-podia ACU, EKKO en Tivoli. De finale van de Clash vindt net als vorig jaar plaats in Tivoli de Helling, de voorrondes in dB’s, ACU, EKKO en – dit jaar voor het eerst –de Spiegelbar van Tivoli Oudegracht. Na elke voorronde beslist een bekwame jury, die bestaat uit muzikanten, muziekjournalisten (zoals van 3voor12/Utrecht) of muziekorganisatoren (boekers van bijvoorbeeld ACU, EKKO of Geinbeat), welke acts er doorgaan naar de halve finale of een wildcard krijgen.

Bands uit Utrecht en directe omgeving kunnen zich vanaf nu aanmelden via het aanmeldingsformulier op de site van dB’s onder de banner Clash of the Titans. Alle bands die zich inschrijven, ontvangen uiterlijk begin december bericht. De voorrondes gaan midden januari van start. Aan de inschrijving zijn een aantal regels verbonden: de wedstrijd is uitsluitend bestemd voor bands uit Utrecht en directe omgeving, coverbands zijn uitgesloten van de competitie en bands dienen te beschikken over opnames, via bandcamp, soundcloud of website.

Voor de winnaar van de Clash ligt het volgende prijzenpakket klaar:
♣    Vier gratis repetities bij dB’s oefenstudio’s
♣    Twee dagen gratis opnemen in Studio Moskou
♣    Prachtige Wisselbokaal
♣    Optredens bij Club3voor12/Utrecht e.a.
♣    Doorstroming naar De Utrecht Popprijs
♣    Fotoshoot

La Corneille ging er na het winnen van de Clash in 2013 ook met de hoofdprijs vandoor bij provinciale bandwedstrijd De Utrecht Popprijs en bereikte daarmee ook de Sena Performers POPnl Award, die ze afgelopen september en passant nog maar even wonnen. Is dat het traject dat jij en je band ook wel voor ogen hebben? Meld je dan zo snel mogelijk aan voor de Clash en misschien zien we je binnenkort wel spelen in één van de voorrondes of wie weet tijdens de finale in De Helling!

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht