Boemklatsch stopt met live-optredens Boemklatsch stopt met live-optredens

Laatste show april volgend jaar in Tivoli

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Boemklatsch stopt met live-optredens

Laatste show april volgend jaar in Tivoli

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het Utrechtse DJ-collectief Boemklatsch dat meer dan tien jaar lang in clubs en festivals te zien was, geeft op 5 april 2014 haar laatste show in Tivoli Oudegracht. De individuele projecten en Bmkltsch Rcrds gaan echter door, zo vertellen de leden aan DJBroadcast.

Een groep vrienden met dezelfde passie voor vette beats, funky grooves en dope lyrics, dat zijn eigen feestjes organiseerde. Zo is Boemklatsch ooit begonnen. Na een aantal huisfeesten werd begin 2002 het eerste echte Boemklatsch georganiseerd op de Histos ‘Oude Buis’ boot. Niet snel daarna verhuisde het collectief naar EKKO en weer later naar Tivoli.

De beginjaren stonden vooral in het teken van hiphop. Zo is het collectief organisator van de eerste Utrecht Centraal in Tivoli Oudegracht waar acts als Illicit, 6 Of Your Best Friends, C-mon & Kypski en Nobody Beats The Drum optraden. Later werd het geluid verbreed, met onder andere future garage, dubstep, house en electro. Na een break in 2011 kwamen het collectief terug met de Boemklatsch Equalizer, zestien pilaren waarop VJ Mark Assies synchroon met de muziek beelden projecteerde. In 2012 en 2013 volgen succesvolle Equalizer-shows in clubs en festivals, zoals afgelopen zomer nog op het Cross Culture-festival.

“Het mooie aan Boemklatsch was dat we eigenlijk gewoon een vriendengroep waren die heel erg van muziek hield en lol aan het maken was. We waren nooit bezig met hoe we ons moesten profileren”, vertelt Michiel Thomassen (Mike Mago) tegen DJBroadcast. Cas Boland (DJ Illvester) onderschrijft dat: “We zijn in de loop der jaren wel wat professioneler geworden, maar we zijn altijd bezig geweest met wat wij tof vonden. Dat was ook onze kracht live, dat we dat uitstraalden. We hebben een hele leuke tijd achter de rug maar we zijn nu gewoon klaar met live-optredens.”

In 2014 zal Boemklatsch voor de laatste keer in deze vorm op het podium staan. De leden van het collectief gaan wel door met hun eigen projecten en met Bmkltsch Rcrds waarop onder andere Bart B More, TWR72, Pretty Young Trouble en Riptide releases uitbrengen. In 2012 hoste het label een eigen stage op het prestigieuze Exit festival in het Servische Novi Sad. “Dat soort dingen blijven sowieso een optie”, aldus Thomassen.

De afscheidsshow in Tivoli Oudegracht wordt volgens het collectief een ouderwets feestje: “5 April wordt echt een knaller. We vinden het tof om juist in Tivoli zo’n laatste feest te doen, nog een keer keihard uitpakken met iedereen erbij!"

Te zien: Boemklatsch, 5 april 2014 @ Tivoli Oudegracht, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht