Club 3voor12/Utrecht van mei gaat voor zomerse sferen Club 3voor12/Utrecht van mei gaat voor zomerse sferen

Destructive Cult, Crying Boys Cafe en No Ninja Am I brengen warmte en licht

, Tekst: Kirsten Klijn

Club 3voor12/Utrecht van mei gaat voor zomerse sferen

Destructive Cult, Crying Boys Cafe en No Ninja Am I brengen warmte en licht

Tekst: Kirsten Klijn ,

Als het weer niet meewerkt, moeten we op zoek naar andere manieren om een beetje warmte en licht in ons leven te brengen. De line-up van de mei-editie van Club 3voor12/Utrecht gaat daar zeker bij helpen. Destructive Cult, de 3voor12/Utrecht Selecteert van deze maand, brengt op de jaren '80 en '90 geïnspireerde synthpop. No Ninja Am I maakt mooie liedjes waarin pop, folk en elektronica worden gecombineerd. Voor de hemelse sferen met een droevige ondertoon zorgt Crying Boys Cafe. APRIL neemt het café over met een dj-set.

Destructive Cult
Neem een synthesizer, een hoop inspiratie uit de jaren '80 en '90, een dijk van een stem en je krijgt Destructive Cult. De bandnaam doet het niet vermoeden, maar we hebben te maken met een act die synthpop maakt met sterke akoestische invloeden. Enige tijd geleden verscheen de eerste EP. Binnenkort kunnen we het debuutalbum I Believe In Jim Jones verwachten. Doet deze band de eighties weer herleven? Oordeel zelf op 30 mei!

No Ninja Am I
Songwriter Sander van Munster debuteerde in 2009 onder de naam No Ninja Am I met het album The Roaring Twenties; een bonte verzameling thuisopnames met liedjes, schetsen en miniatuurtjes. Nu, een paar jaar verder, kunnen we heel wat moois verwachten. Indie wordt gecombineerd met pop, folk en elektronica. Mooie liedjes die af en toe iets weg hebben van de Deense singer songwriter Tim Christensen. Afgelopen februari verscheen de zes nummers tellende EP Vegas en deze maand ook nog eens de single ‘Hands on Deck’. Live speelt Van Munster met een band waarin je onder andere leden van Novack kunt herkennen. We verzekeren je: dat wordt wegdromen!

Hands On Deck - No Ninja Am I from CafeCorrect on Vimeo.

Crying Boys Cafe
Een paar dagen geleden was het Amsterdamse Crying Boys Cafe nog te horen op het sympathieke festival Le Mini Who?. Eind deze maand mogen wij ze verwelkomen op de planken van dB’s. Frontman Jasper Hupkens raakt met zijn serene stem met gemak de gevoelige snaar. Zijn soul-, gospel- en folkzang smelt mooi samen met bijzondere ritmes. Zelf noemen ze het een celebration of sadness. Dat belooft veel goeds.

APRIL dj-set
Voor en na het optreden van Joy Division Undercover in EKKO liet de band APRL al horen dat ze hun hand niet omdraaien voor een aantal klassieke platen uit de jaren '80. We zijn benieuwd wat ze meenemen voor hun dj-set bij deze editie.

Te zien: 78ste editie van Club 3voor12/Utrecht met Destructive Cult, Crying Boys Cafe, No Ninja Am I en een dj-set van APRIL, donderdag 30 mei 2013 @ dB’s Utrecht. Entree is gratis, dus wees op tijd om zeker te zijn van een plekje!
 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht