Weekagenda week 12 Weekagenda week 12

Reijseger Fraanje Sylla, SX, Aaumffie, Daniel Versteegh, Erny Green en Tweetakt

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 12

Reijseger Fraanje Sylla, SX, Aaumffie, Daniel Versteegh, Erny Green en Tweetakt

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Misschien is het wel het water dat het grote geheim van Utrecht is. Hoe verklaar je anders dat er deze week weer drie release-shows plaatsvinden en volgende week ook minimaal één. Eerst de shows van deze week: donderdag maakt de Amersfoortse hiphopcrew een feestje van de release van mixtape Gaat Wild!, zaterdag presenteert Daniel Versteegh zijn langverwachte album Metanoia en zondagmiddag kun je in dB’s zien hoe Erny Green en zijn band nummers van het nieuwe album Sound of Neonlight spelen. En dat is niet eens alles dat we deze week tippen.

Wie: Reijseger Fraanje Sylla
Wat: Jazz met verschillende achtergronden
Wanneer: donderdag 21 maart 2013
Waar: RASA
Schade: € 15

Waarom:
Vorige maand is Deep Down verschenen, het debuutalbum van trio Reijseger Fraanje Sylla. Ondanks dat het drietal al ruim vijf jaar samen muziek maakt en te horen is op soundtracks van films van regisseur Werner Herzog is dit hun eerste release. Het album kreeg 5 sterren in De Volkskrant. Die krant gaf ook een welgemeend advies om de band live te gaan zien: "maar op het podium beleef je deze prachtband pas echt". Dat kan want op donderdag 21 maart staat de band in RASA in het kader van de Gaudeamus Concertserie.


Wie: SX + Destructive Cult
Wat: etherische indiepop
Wanneer: donderdag 21 maart 2013 (zaal 20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Waarom:
Veel Belgische bands in Utrecht de laatste twee weken. Na eerder Tape Cuts Tape en Flying Horsemen krijgt nu etherische-indiepopgroep SX de kans om Utrecht te laten zien wat ze in huis hebben. In 2011 speelde de Kortrijkse band op Metropolis en Into the Great Wide Open en maakten ze indruk met single 'Black Video'. Afgelopen oktober is debuut Arche verschenen, met daarop de sterke single 'Gold'. Ook kreeg de band een uitnodiging van Yeasayer om hen te supporten tijdens de Europese tournee. 2013 kon wel eens het jaar van SX worden. In het voorprogramma de donkere en dromerige pop van het Utrechtse Destructive Cult, waarvan recent een eerste EP is verschenen en dat donderdag voor het eerst live op een podium staat.

Na SX en Destructive Cult kun je lekker in EKKO blijven voor een nieuwe aflevering van Wildgroei, waar deze keer Electric Pranksters, Sievert, David Ghetto, Lin en Punch Mike Love de vetste electro en dikke beats komen draaien. Er zijn visuals van vj Glitterende Eenhoorn en Menah.

Wie: Aaumffie
Wat: Hiphop
Wanneer: donderdag 21 maart 2013 (20.00 uur)
Waar: De Kelder
Schade: € 5

Waarom:
Aaumffie Gaat Wild! heet de mixtape die op 21 maart uitkomt. Dat viert de gelijknamige Amersfoortse hiphopcrew met een gelijknamige releaseparty in Podium de Kelder. Een klein jaar geleden vertrokken ze met de hoofdprijs én de publieksprijs bij de finale van de Kei van Amersfoort 2012. En misschien nog wel belangrijker: de zaal stond compleet op z’n kop! Daarna stond het duo als voorprogramma bij o.a. Dope D.O.D. en Kraantje Pappie, openden ze festival Torenpop en bereikten zij de finale van de Utrecht Popprijs. Geen echt voorprogramma maar wel veel gasten zoals Luie Jongens (live), Jae Fly (live), GANG$IGN$ (DJ) en Felix Marks (DJ)!

Wat: Tweetakt
Wie: jeugdtheaterfestival met veel toffe muziek
Wanneer: vrijdag 22 maart 2013 tot en met zondag 7 april
Waar: Festivalcentrum op De Neude en Utrechtse theaters
Schade: verschillend

Waarom:
Elk jaar weer een fijn feestje met jonge, talentvolle bands op de Neude en bijzondere optredens en samenwerkingen in de theaters van Utrecht. Check het speciale Tweetakt-overzicht op onze site.


Wie: Daniel Versteegh + Sofie Letitre
Wat: singer-songwriters
Wanneer: zaterdag 23 maart 2013
Waar: Tivoli de Helling (zaal 19.30 uur)
Schade: € 7

Waarom:
Bij het grotere publiek is Daniel Versteegh vooral bekend als deelnemer van Giel Beelens tv-zoektocht naar de beste singer-songwriter van Nederland. Maar wat weinigen weten is dat Versteegh er al een halve carrière op heeft zitten. In 2002 won hij De Grote Prijs van Nederland al eens, maar daarna heeft hij vooral nummers voor anderen geschreven. Inmiddels vindt Versteegh het tijd om zelf weer het hoofdpodium op te eisen. Deze week verschijnt zijn eerste volwaardige album Metanoia, met veel dromerige nummers over meisjes. Zaterdag 23 maart staat hij in De Helling met in het voorprogramma Sofie Letitre, nog zo’n veelbelovende singer-songwriter.

Wie: Erny Green
Wat: singer-songwriter
Wanneer: zondag 24 maart 2013 (zaal 15.30 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10 inclusief cd, zonder cd betaal je € 6

Waarom:
Erny Green gaat al even mee. Als solo-artiest en met bands als Monkey Nerve, Polgate, Belly Says en Closer to Curtis heeft hij inmiddels acht albums gemaakt en vele honderden concerten gegeven. Met zijn laatste band Belly Says bracht hij in 2010 een alom geprezen debuutalbum. Als gevolg van depressie en uitputtingsverschijnselen stortte Green tijdens de cd-presentatie op het podium in. Inmiddels zijn we twee jaar verder en is Belly Says ter ziele. Maar daar staat tegenover dat het negende album van Erny Green op het punt van verschijnen staat. Sound of Neonlight is geproduceerd door Maarten Besseling en opgenomen met Thijs Heij (Keyboards, Bas & Backing Vocals) en Gerald Roerdinkveldboom (Drums), die hem ook de 24e op het podium vergezellen. Met zijn single ‘De Nacht’, zijn muzikale ode aan het nachtleven van het Utrechtse Hoog Catharijne, bereikte hij de 10e plek in de Utrechtse Top 30 van 2012. Let op: de presentatie is ’s middags!
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht