Weekagenda week 11 Weekagenda week 11

Mozes and the Firstborn, Summer Darkness Café, Knalland’s kwartiertje, Big Ass Metalfest, Fuse

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 11

Mozes and the Firstborn, Summer Darkness Café, Knalland’s kwartiertje, Big Ass Metalfest, Fuse

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Enerverend weekje wel. Donderdag beginnen we bij de instore van Mozes and the Firstborn in Plato. In het Summer Darkness Café op vrijdag horen we de nieuwste namen die in julli op het festival zullen spelen. Zaterdag zijn we bij Knalland’s kwartiertje en misschien gaan we daarna nog wel even naar Fuse, of toch naar het Big Ass Metalfest in dB's?

Wie: Mozes and the Firstborn
Wat: jonge honden met een erg fijne debuutplaat
Wanneer: donderdag 14 maart 2013 (17.30 uur)
Waar: Plato
Schade: gratis

Waarom:
Misschien wel het beste album van een Nederlandse band dit jaar, en zeker het beste debuut, is het gelijknamige album van Mozes and the Firstborn. We citeren even uit de recensie van Ingmar Griffioen op 3voor12: “Zo, die jongens van Mozes and the Firstborn hebben me een partij branie, hooks en gevoel voor popliedjes! Wat bezoekers van de live-shows al even wisten, is nu dankzij de release van het debuutalbum voor eenieder duidelijk waarneembaar: het jonge kwartet serveert über-catchy garagepop met een bite.” Donderdag gaan ze Plato lekker door elkaar schudden. Wees erbij, en check die plaat!

Wat: Summer Darkness Cafe
Wie: Gothic
Wanneer: vrijdag 15 maart 2013 (20.00 uur)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: gratis

Waarom:
Eerste editie van het Summer Darkness Café – met welkomstdrankje! – bedoeld voor “iedereen die iets wil gaan doen, al iets doet of leuke plannen heeft binnen de Dark Underground scene of het leuk vindt om hierover mee te praten of gewoon gezellig aan de bar te hangen is van harte welkom.” Ook worden de nieuwe namen voor Summer Darkness 2013 bekend gemaakt. En er is een heuse Summer Darkness Café DJ Contest. Geef je op om op deze vrijdag 15 maart 2013 te draaien en wie weet draai jij in juli wel op Summer Darkness! Uit alle deelnemers wordt één DJ uitgekozen die ook tijdens SD 2013 mag gaan meedraaien. Opgeven doe je via: kees@cybercase.nl onder vermelding van je DJ-naam en de stijlen die je zou willen gaan draaien.


Wat: Knalland’s kwartiertje
Wie: Sofie Letitre (muziek), Lars van der Werf (dichtkunst), Daniel Vis (dichtkunst), Rebecca Sier (muziek), Chayah van Diermen (muziek), Sophia Maria Kienhuis (dans), Gharib (muziek) en Hamertje Tik (muziek)
Wanneer: zaterdag 16 maart 2013 (van 19.00 tot 23.00 uur)
Waar: verzamelen bij het Eilandhart (Marshalllaan 279)
Schade: € 7,50 Let op: tickets zijn niet te koop aan de deur, alleen in de voorverkoop!

Waarom:
Vooruitlopend op de presentatie van het album heeft Knalland weer een mooi evenement georganiseerd: het Knalland’s kwartiertje. Met KNALLAND als gids, maak je een tocht door de betonnen jungle van Kanaleneiland, waarbij je wordt verrast door allerlei fantastische kunstuitingen die een kwartier duren. In groepen word je op niet voor de hand liggende locaties getrakteerd op de meest uiteenlopende kunstdisciplines. Bereid je voor op muziek-, poëzie, videokunst en meer moois van onder andere Sofie Letitre, Lars van der Werf, Daniel Vis en Rebecca Sier. Verzamelpunt is om 19.00 uur bij het Eilandhart (Marshalllaan 279). Kaarten zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar!

Wat: Big Ass Metalfest
Wie: Kutschurft, Braincasket, Monstertone, Brassum en Bloodgod
Wanneer: zaterdag 16 maart 2013 (zaal 19.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10

Waarom:
Na het Warzone Metalfest van vorige week kun je ook deze week in Utrecht weer terecht voor je portie hard. Op het Big Ass Metalfest staan vijf Nederlandse metalbands waarbij Kutschurft en Bloodgod de lokale eer hoog houden. Niet voor tere zieltjes en zwakke magen!


Wat: Fuse
Wie: Mele, Jameszoo (DJ set), Guerilla Speakerz, Brutuzz, Subp Yao
Wanneer: zaterdag 16 maart 2013 (zaal 23.00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 11

Waarom:
Op de vaste clubavond van Tivoli en Guerilla Speakerz is deze keer Melé de hoofdact. De jonge DJ uit Liverpool heeft met Rustie, Brodinski en Hudson Mowhawke niet de minsten als fans. Bosschenaar Jameszoo heeft het afgelopen jaar een grote vlucht genomen met zijn ongewone elektronische jazz en soul. Brutuzz mixt alles wat maar dubstep, electro, hiphop en broken is. Subp Yao geeft een kijkje in de post-future en natuurlijk is zijn host Guerilla Speakerz er ook.
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht