Weekagenda week 10 Weekagenda week 10

Lo Friday, Backfire!, Villagers, Outsider Music Festival, Jongerius Live

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 10

Lo Friday, Backfire!, Villagers, Outsider Music Festival, Jongerius Live

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We houden het kort. Onze tips voor deze week zijn Lo Friday, Backfire!, Villagers, Outsider Music Festival en Jongerius Live. Van vrijdag tot en met zaterdag onder de muzikale pannen!

Wat: Lo Friday
Wie: Homemade Empire, The Circumstances en …
Wanneer: vrijdag 8 maart 2013 (zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur)
Waar: De Kargadoor
Schade: € 4

Waarom:
Lo Friday heeft op vrijdag 8 maart weer een mooie line-up klaarstaan om de werfkelder van De Kargadoor mee te vullen. Homemade Empire heeft naar onze bescheiden mening een van de beste Utrechtse albums van het afgelopen jaar gemaakt. Ook op het programma staat het uit Rotterdam afkomstige The Circumstances dat indie, rock, alternative en ook nog singer-songwriter combineert. De derde act is op dit moment nog onbekend dus laat je verrassen!

Wie: Backfire!, 18 Miles, For Blood And Vengeance en Asylum
Wat: hardcore
Wanneer: zaterdag 9 maart 2013 (zaal open 20.30 uur)
Waar: De Peppel, Zeist
Schade: € 11 aan de deur en € 7,50 in de voorverkoop

Waarom: Backfire!
is een – of misschien wel dé – legendarische hardcoreband uit Maastricht. De band ontstond in de eerste helft van de jaren negentig en was destijds een spil in de M-town Rebels hardcorescene. De kenners hoeven we niet meer te overtuigen maar voor nieuwelingen is de documentaire hieronder verplichte kost. Niet alleen vanwege het aangrijpende verhaal van Richie Backfire maar ook door het portret van een hechte scene. Support komt in De Peppel van aanstormend talent in de vorm van 18 Miles, For Blood And Vengeance en Asylum.

Richie Backfire - 2 meter Hardcore from Frank Lodder on Vimeo.


Wie: Villagers
Wat: indie
Wanneer: zaterdag 9 maart 2013 (zaal open 19.30 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 16

Waarom:
Hm, het optreden van Villagers nog niet uitverkocht? Zonde. De Ierse band brak in 2010 bijna vanuit het niets door met debuutalbum Becoming A Jackal, en de gelijknamige hitsingle. Ook live bouwden ze een stevige reputatie op, niet in het minst door de intense presentatie van voorman Conor J. O’Brien. Op het nieuwe album Awayland heeft de band de koers wat verlegd door het gebruik van elektronica. Misschien is dat voor veel mensen even wennen, maar spannend is het wel!

 
Wat: Outsider Music festival
Wie: Hemtoe, Jozef van Wissen, Eugene Chadbourne en Tape Cuts Tape
Wanneer: zondag 10 maart 2013 (zaal 16.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 10

Waarom:
“Moeilijke muziek bestaat niet, wel muziek die buiten de lijntjes gaat en daarom jammer genoeg wel eens te ver onder de radar blijft hangen. Geen hapklare brokken pop, rock, soul of funk, maar een palet van stijlen, stemmingen en muzikale interpretaties.” Dat zeggen de mensen van dB’s over het Outsider Music festival dat daar op zondag 10 maart plaatsvindt. Vanaf 16.00 uur staan de volgende acts op het podium: Hemtoe, het nieuwe project van de Utrechtse geluidskunstenmaker Jan Schellink, Jozef van Wissen, de Nederlands-Amerikaanse luitist die met elektronica en zijn luit fantastische vervreemde klankkastelen bouwt en Eugene Chadbourne, snarenwonder en levende legende die moeiteloos een brug slaat tussen free jazz en folkblues. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog Tape Cuts Tape, de band van dEUS-oprichter en cultheld Rudy Trouvé, die altijd net even verder gaat dan de (alternatieve) mainstream kan verteren. Met Lyn Cassiers op zang en Belgisch beste avant-garde jazzdrummer Eric Thielemans op slagwerk. Zij die er geweest zijn kunnen beamen dat hun optreden begin 2012, ook in dB’s, één van de muzikale hoogtepunten van dat jaar was. Naast de muziek serveert dB’s ook een lekker soepje met brood. En dat alles voor een schamele € 10.

Wat: Jongerius Live
Wie: Bo Menning (Aestrid) & Anne Broekman (Minus The Tiger) + Marc Constandse (Parne Gadje, Holland Baroque Society, Dazzled Kid)
Wanneer: zondag 10 maart 2013 (15.30 tot 19.30 uur)
Waar: Villa Jongerius
Schade: € 12,50. Opgeven via jongeriuslive@gmail.com

Waarom:
Tweede editie van de nieuwe, maandelijkse livemiddag in de mooie, gerestaureerde Villa Jongerius. De middag biedt optredens op het gebied van pop, jazz en klassiek en soms op het scheidsvlak tussen die drie. Deze zondag staan Bo Menning (Aestrid) en Anne Broekman (Minus The Tiger) samen op het podium. Daarnaast is er een optreden van Marc Constandse met medewerking van Parne Gadje, Holland Baroque Society en Dazzled Kid. De derde set is een combinatie van al deze artiesten, voorbereid en gearrangeerd in de Jongerius Villa. Tussendoor is er een dj die sfeervolle plaatjes draait en kun je in de bar een drankje bestellen en de villa bekijken.
 
In verband met de beperkte capaciteit is inschrijven voor deze middag vereist. Aanmelden doe je via jongeriuslive@gmail.com
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht