Weekagenda week 26 Weekagenda week 26

The Coup, Kicking the Habit <3, Club 3voor12/Utrecht, Houten Deathfest, Sunwriters Songday

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 26

The Coup, Kicking the Habit <3, Club 3voor12/Utrecht, Houten Deathfest, Sunwriters Songday

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Een aantal van ons is nog aan het bijkomen van de fijne eerste editie van Best Kept Secret festival. De nieuwe concertweek staat echter alweer voor de deur met een mega-editie van onze eigen Club 3voor12/Utrecht op donderdag waarop onder andere Suit and Tie Johns en Stillwave spelen. Verder The Coup in dB’s (super funky!), Kicking the Habit <3, Houten Deathfest en op zondag de laatste Sunwriters Songday van dit seizoen. Enjoy!

Wie: The Coup, Kern Revolutionaire Zaken en DJ DNA
Wat: super funky hiphop
Wanneer: woensdag 26 juni 2013 (20.30 uur!)
Waar: dB’s
Schade: € 8

Waarom:
Vorig jaar knalde The Computer snoeihard op Bevrijdingsfestival Utrecht en zette de band een paar weken later ook dB’s nog een keer op de kop. Het zou zomaar kunnen dat dB’s dit jaar met The Coup eenzelfde stunt uithaalt. The Coup sloot anderhalve maand geleden namelijk op overtuigende wijze het Utrechtse Bevrijdingsfestival af en staat deze woensdag op het podium aan de Cartesiusweg. Daar gaan ze iedereen in de kleine zaal laten dansen en zweten met hun moddervette beats, flowende raps, en funky vibes. Support komt van Kern Revolutionaire Zaken en niemand anders dan DJ DNA. Wij zeggen: gaan! Of anders geformuleerd: niet gaan betekent spijt hebben. Yo!

Wat: Kicking the Habit <3
Wie: Small Supernova, The Future's Dust, The Silhouettes & Fidlar
Wanneer: woensdag 26 juni 2013 (19.00 uur!)
Waar: Spiegelbar
Schade: € 11,50

Waarom:
Muziekblog Kicking the Habit presenteert drie jonge, aanstormende Nederlandse bands in de Spiegelbar: de fruitig frisse surfpop van The Silhouettes uit Amsterdam, de Utrechtse powerpop van Small Supernova en het door The xx, James Blake en Daughter beïnvloedde The Future's Dust uit Leeuwarden. Niet slecht toch? En dan krijg je er ook nog eens de Californische garagepunkers FIDLAR bij.

Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wie: Suit And Tie Johns, Stillwave, Taste of Cinnamon, verborgenBende, The Maureens, Let’s Go Eskimo en GardenFest
Wanneer: donderdag 27 juni 2013 (21.00 uur!)
Waar: dB’s
Schade: niks!

Waarom:
We hebben weer een mooi Clubseizoen achter de rug dat eindigt met een knal-editie! Niet alleen kwaliteit, maar ook kwantiteit is er te vinden want op donderdag 27 juni wordt dB’s namelijk overspoeld door maar liefst zeven getalenteerde bands. Op de twee podia staan Suit And Tie Johns, Stillwave (winnaars Clash of the Titans), Taste of Cinnamon, verborgenBende, The Maureens (de 3voor12/Utrecht Selecteert van juni), Let’s Go Eskimo en GardenFest.

Wat: Houten Deathfest
Wie: Carnivore Diprosopus, Goretrade, Vomitous, Internal Suffering, Encephalopathy en Braincasket.
Wanneer: vrijdag 28 en zaterdag 29 juni 2013
Waar: JC Enter Houten
Schade: € 30 (€ 25 vvk)

Waarom:
Deathmetal zit in de lift. Dat zou je in ieder geval kunnen denken op basis van de line-up van de achtste editie van Houten Deathfest. Waar dit festival vorig jaar nog één dag duurde waarop twaalf bands speelden kan de extreme metalliefhebber zich nu twee dagen lang verlustigen aan achttien bands met namen als Carnivore Diprosopus, Goretrade, Vomitous, Internal Suffering, Encephalopathy en Braincasket. De editie van vorig jaar was erg smaakvol dus wij gaan dit jaar weer.

Wat: Sunwriters Songday
Wie: Port of Call, Dustland en Tangerine
Wanneer: zondag 30 juni 2013 (14.00 uur)
Waar: Café de Stad
Schade: niks

Waarom:
De laatste Sunwriters Songday van dit seizoen is op zondag 30 juni. Zoals altijd is Café de Stad weer de intieme setting met dit keer zomerse bieren, zomerse soep en muziek van Port of Call, Dustland en Tangerine. De Stad gaat om 14.00 uur open en de eerste act begint om 15.00 uur. Entree is zoals altijd gratis.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht