Weekagenda week 25 Weekagenda week 25

Le Singe Blanc/WOLVON, Overdreven festival, Great Minds, Live & Local, Raspberry Sessions

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 25

Le Singe Blanc/WOLVON, Overdreven festival, Great Minds, Live & Local, Raspberry Sessions

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

Voor de tweede week op rij is het rustig op de Utrechtse podia en misschien wel terecht: met een fijne line-up en een in potentie mooie locatie zet Best Kept Secret Festival zich meteen op de kaart. Voor iedereen die dit weekend in Hilvarenbeek is raden we in ieder geval het optreden van Le Singe Blanc en WOLVON in dB’s aan. Prima show om alvast in de stemming te komen. Voor de thuisblijvers tippen we in het bijzonder de show van Great Minds (Sticks, Jiggy Djé, Winne en Dr. Moon), op zaterdag in Tivoli Oudegracht.

Wie: Le Singe Blanc / Wolvon
Wat: postpunk/noise
Wanneer: donderdag 20 juni 2013 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 7

Waarom:
Noise is het nieuwe hip. Als je dat nog niet wist dan moet je donderdag echt naar dB’s waar het Franse Le Singe Blanc hun noise postpunk opvoert zoals alleen Fransen dat kunnen: chaud. De Groningse noiserockers WOLVON maken de mooie dubbelbill compleet. Beide bands staan bekend om hun verschroeiende live-reputatie. En neem geld mee want er is ook vinyl!

Wat: Overdreven festival
Wie: Mike Mago, Double G, La Corneille, Nuno dos Santos, FREEZ, Let’s go Eskimo en anderen
Wanneer: zaterdag 22 juni 2013 (16.30 – 01.00 uur)
Waar: Cultuurstrip Overvecht (naast het winkelcentrum)
Schade: gratis

Waarom:
Op zaterdag 22 juni vindt de tweede editie plaats van het Overdreven Festival. De cultuurstrip van Overvecht biedt dan opnieuw een podium aan een aantal lokale bands en dj’s, ondersteund door reeds gevestigde bands uit de Domstad. De boodschap van het festival is ‘Totaal Lokaal’: er naar wordt gestreefd om alles wat je op het festival tegenkomt, uit Overvecht en omstreken te halen. Acts, aankleding, kunstenaars, heerlijke biologische hapjes en drankjes, beveiliging, materieel en zelfs het bier komt uit Utrecht! De line-up bestaat uit Mike Mago, La Corneille, Double G, Nuno dos Santos (dj), Let’s Go Eskimo (bluespunk), Freez (hiphop), Pacific Horrific (elektronische dance / indierock), The Ridge Tells, El Maria (dj) en Bart van der Lee (singer-songwriter).

Wie: Great Minds: Sticks, Winne, Jiggy Dje & Dr. Moon
Wat: hiphop
Wanneer: zaterdag 22 juni 2013 (20.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 16

Waarom:
Toen we vorige week nietsvermoedend de NRC Next opensloegen viel onze blik op een paginagroot artikel over Great Minds, de nieuwe hiphop(super)groep van Sticks, Winne, Jiggy Djé en Dr. Moon. Het stuk in de Next spreekt van een album voor de liefhebber. Het resultaat is in ieder geval een los maar tegelijkertijd creatief en ijzersterk album van drie rappers die het zo te horen erg naar hun zin hadden in de studio. Zaterdag 22 juni staan ze in Tivoli Oudegracht en wie weet komt één van de gasten die op het album meedoen ook nog wel langs. Voorprogramma is de getalenteerde JosBros uit Nieuwegein.

Wat: Live & Local, tweede voorronde
Wie: Elverez, Mind:Soul, Go Go Kill, The Livving en Vienna Aesthetics
Wanneer: zaterdag 22 juni 2013 (20.30 uur)
Waar: De Peppel, Zeist (Montaubanstraat 106)
Schade: gratis

Waarom:
Tweede voorronde van Live & Local, de bandwedstrijd van Zeist waar lokale bands en artiesten strijden om een plek in de halve finales van De Utrecht Popprijs. De beste bands van de twee voorrondes, en de winnaars van de publieksprijs gaan door naar de finale. Daarnaast geeft de jury een extra wildcard weg na de twee halve finales. In de deze voorronde staan Elverez (rock), Mind:Soul (progressieve metal), Go Go Kill (indie-noiserock), The Livving (indiepop) en Vienna Aesthetics (indierock).


Wat: Raspberry Sessions
Wie: awkward i
Wanneer: zondag 23 juni 2013 (15.30 uur)
Waar: Het Labrehuis, Plompetorengracht 6
Schade: € 7,- te betalen aan de deur. Er is plaats voor max 75 gasten dus wees er snel bij!

Waarom:
Raspberry Sessions is een nieuw initiatief van Rolof Groothoff, muzikant bij onder andere Mevrouw Tamara en voorheen Goodwin Sands. Onder de naam Raspberry Sessions worden concerten en voorstellingen georganiseerd in de sfeervolle Kapelzaal van woongroep Het Labrehuis aan de Plompetorengracht. De artiesten spelen in kleine bezetting en deze optredens worden in hoge opnamekwaliteit vastgelegd. De eerste sessie is op zondag 23 juni om 15.30 uur met awkard i. Er kan dan ook gesmuld worden van verschillende ambachtelijk gemaakte frambozengerechten.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht