Weekagenda week 24 Weekagenda week 24

Lo Friday, Bangers & Mash, The Babies en Vaderfest

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 24

Lo Friday, Bangers & Mash, The Babies en Vaderfest

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

Over het algemeen is het lastig kiezen welke tips we in onze weekagenda op zullen nemen. Deze keer is het lijstje waaruit we kunnen kiezen echter bijzonder kort. Is het de invloed van Pinkpop en Indian Summer? Maakt verder ook niet zoveel uit want met Lo Friday, Bangers & Mash, The Babies en Vaderfest komen de thuisblijvers het weekend prima door.

Wat: Lo Friday
Wie: Dusty Stray, Tunnelbirds, Koschka
Wanneer: vrijdag 14 juni 2013 (19.45 uur)
Waar: Kargadoor
Schade: € 4

Waarom:
Op vrijdag duiken we de intieme werfkelder van de Kargadoor in voor een avondje Lo Friday, oftewel singer-songwriters, (semi) akoestische bands, experimentele/elektronische acts en alles wat daar tussenin zit. Op deze editie Dusty Stray (alternative folk / pop noir) Tunnelbirds (alternatieve blues uit Utrecht) en Koschka (stem en elektronica , recent nog te zien bij Le Mini Who?).

Wat: Bangers & Mash
Wie: Boddika, Chaiba, Architecs
Wanneer: vrijdag 14 juni 2013 (23.00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 10 vvk, € 12,50 aan de deur

Waarom:
Bangers & Mash biedt je de beste UK house, garage en veel meer. Hoofdact is Boddika, het nieuwste project van de Londense producer Al Green. Boddika laat zich inspireren door analoge synths, chicagohouse, detroittechno en 80’s & 90’s dance en dat levert een even rauwe als warme sound op. Bangers & Mash-residents Chaiba en Architecs (pas op: bass heavy!) maken de line-up compleet.

Wie: The Babies + Waxahatchee
Wat: garagepop
Wanneer: zaterdag 15 juni 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8 (gratis toegang voor Subbacultcha!-leden)

Waarom:
Kom maar door met die garagepop, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. In EKKO staan zaterdagavond The Babies, muzikaal vergelijkbaar met Vivian Girls, Best Coast en Strange Boys. Eind 2012 brachten ze hun tweede album Our House on the Hills uit waarvan single ‘Baby’ een van de prijsnummers is. Waxahatchee is het soloproject van Katie Crutchfield die eerder in de punkband P.S. Eliot speelde. Onder de naam Waxahatchee maakt ze lo-fi pop die raakt aan Guided by Voices en Liz Phair.

Wat: Vaderfest, minifestival met film/muziek/columns
Wie: Heavy Metal Junior(film) + Steam of Life (film) + Gino van Weenen (column) + Ellen Deckwitz (column) + Marloes Toonen (vaderportret) + The Two Man Gentlemen Band(muziek)
Wanneer: zondag 16 juni 2013 (15.30 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 5 (vaders gratis entree op vertoon van hun kind)

Waarom:
Op zondag vanaf 15.30 uur viert EKKO niet alleen vaders, maar de man in het algemeen! Dan doen ze met een bijzonder programma met film, muziek, columns van Gino van Weenen en Ellen Deckwitz, games en bier. Om 16.00 uur de film Heavy Metal Junior en om 17.00 uur de documentaire Steam of Life (Joonas Berghäll en Mika Hotakainen, 2010). Om 18.30 is er een echt mannen-menu voor 10 euro: een Super Burger met dikke frieten en een heel klein beetje sla. De avond wordt afgesloten met een concert van The Two Man Gentlemen Band (21.30 uur). De films worden voorzien van columns door Gino van Weenen en Ellen Deckwitz. Daarnaast in het café: dj's Papa Joe en Candy Boy, gamen mano-a-mano en illustrator Marloes Toonen tekent vaderportretten. Voor de goede orde: vrouwen zijn ook welkom.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht