Programmering Into the Woods Festival bekend Programmering Into the Woods Festival bekend

Onder de line-up grootheden als James Holden en Simian Mobile Disco

, Tekst: Jelle Talsma

Programmering Into the Woods Festival bekend

Onder de line-up grootheden als James Holden en Simian Mobile Disco

Tekst: Jelle Talsma ,

Op 14 september 2013 vindt de vierde editie van het knusse en spraakmakende Amersfoortse festival Into the Woods plaats. De organisatie maakt vandaag een line-up bekend die op zijn minst origineel en opzienbarend te noemen is. Onder de headliners zijn James Holden, Simian Mobile Disco (dj-set), Oliver Koletzki en Luke Abbot (live).

Into the Woods, geprezen om zijn intieme karakter, krijgt dit jaar een extra podium om meer ruimte te bieden voor verschillende geluiden binnen het elektronische genre. Het totaal komt hiermee op vijf podia. De capaciteit van de stages blijft hetzelfde als voorgaande jaren en het decor van het festival is wederom het bos nabij het Openluchttheater in Amersfoort. 

Naast bovengenoemde headliners bestaat de programmering uit:
Egbert (live), Guy J ,Worakls (live) Jasper Wolff & Maarten Mittendorf, Ivan Smagghe, Luke Abbott (live), Tom Trago b2b Elias Mazian, Jan van Kampen, Prosumer, Ryan Elliott, Doc Martin, Medlar, Melon, Roosevelt (live), Phon.o (live), Sinjin Hawke, Rangleklods (live), Jameszoo (dj-set), Jungle by Night Soundsystem, Weval (live) & Marius (live)

Naast deze namen is er dit jaar ook een podium waar nieuw talent een kans krijgt te schitteren. De line-up voor dit podium is:
Barre Tijden: Brand! & Cardboard Motel, Trish Former Friends, Du Chatinier, Ambitiebeesten, Shakèd (live), Groefmeester K, Luna Ludmila, Pacific

Opmerkelijk aan de line-up is de keuze van de organisatie om ten opzichte van voorgaande edities voor een progressievere benadering en een bredere verkenning van het elektronische genre te gaan. Kenmerkend voor deze keuze zijn de Border Community virtuozen James Holden en Luke Abbot. Het Engelse techno-duo Simian Mobile Disco, al jaren pioniers in hun genre, spelen live-sets die niet onderdoen voor Underworld of The Chemical Brothers en verrijken het festival ook met een dj-set.

Bij de vorige editie werkten bijna 180 creatievelingen mee aan de aankleding van het festival. Ook dit jaar is het artistieke karakter van het festival een belangrijk speerpunt van de organisatie. Artistieke plannen en gekke ideeën van buitenstaanders kunnen werkelijkheid worden bij Into the Woods. Je kunt je idee inschrijven op de site van het festival en het wellicht op 14 september verwezenlijken.

Dinsdag 11 juni om 20.13 start de voorverkoop van het festival. Kaarten haal je voor
€ 32,50 via www.intothewoodsfestival. Wees er snel bij: vorig jaar was het festival binnen twee uur uitverkocht.

Te zien: Into the Woods festival met o.a. James Holden, Simian Mobile Disco en Luke Abbot, zaterdag 14 september 2013 @ Openluchttheater Amersfoort 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht