3voor12/Utrecht TV: Most Unpleasant Men live vanuit de eigen huiskamer

Utrechtse indiepopformatie zondag 16 juni bij Jongerius Live

Camera: Anna van Kooij / Geluid: Jacob van de Water ,

In januari 2013 verscheen het titelloze, tweede album van de Utrechtse indiepopformatie Most Unpleasant Men. Na de albumpresentatie in Tivoli’s Spiegelbar, en de daaropvolgende (korte) tour, wisten wij de band te strikken voor een exclusieve huiskamersessie in de huiskamer van een van de bandleden. En dat hebben we natuurlijk vastgelegd. Met gepaste trots presenteren wij u Most Unnpleasant Men met achtereenvolgens 'Blankets', 'Dead Cat' en het onvolprezen 'Hole in the Ground'. Enjoy!

Het nieuwe album laat horen hoe het geluid van Most Unpleasant Men sinds het debuut uit 2009 is geëvolueerd van introspectieve en experimentele popliedjes naar meer extraverte, dansbare nummers, zonder dat hier de kenmerkende gelaagdheid in de nummers uit het oog verloren wordt. In de drie nummers van de huiskamersessie legt het zestal alle finesses bloot. En vormt zo een passend voorproefje voor het intieme optreden op zondag 16 juni tijdens de vijfde editie van Jongerius Live. Wil je de volledig versterkte versie van Most Unpleasant Men weer eens over je heen laten komen, moet je nog even geduld hebben tot na de zomer. Op 13 september kun je ze zien in het Vondelpark en twee weken later, op de 29e, in EKKO.

Te zien: Most Unpleasant Men en Bernadeta Astari (sopraan) bij Jongerius Live V, zondag 16 juni 2013 @ Villa Jongerius, Utrecht.