Elevator Sessions: muziek in volle liften en jazz op het gras Elevator Sessions: muziek in volle liften en jazz op het gras

Vierde editie in Tuindorp-West is zomers feest

, Tekst: Mike Van Dooyeweert / Foto: Sanne Lagerberg

Elevator Sessions: muziek in volle liften en jazz op het gras

Vierde editie in Tuindorp-West is zomers feest

Tekst: Mike Van Dooyeweert / Foto: Sanne Lagerberg ,

De zon zorgt vrijdag 7 juni voor een warme vierde editie van de Elevator Sessions in studentcomplex Tuindorp-West. Vooral rond de 'buitenpodia' en op de galerijen is het goed toeven met dit weer. Om de bezoekers wegwijs te maken, hangen er blokkenschema's in de hallen van het rode, oranje en gele studentengebouwen. In de meeste gevallen klopt er al snel helemaal niets meer van de schema's. Maar ach, wie maakt zich daar druk om als de sfeer goed is?

Begane grond, afdeling jazz, banken en bier
Het festival is al eventjes aan de gang. Voor de ingang van het oranje complex is een 'buitenpodium' ingericht waar de eerste singer-songwriters hun liedjes ten gehore brengen. Op de twee banken die buiten neergezet zijn, zitten studenten relaxed toe te kijken. Ook de eerste biertjes worden besteld aan de bar. 
In de hal van het oranje complex verwelkomt Let's Go Eskimo de bezoekers met hun eerste optreden van de avond. Later geven zij op een van de galerijen opnieuw een energieke show. 
Op het gras voor het gele complex is Basement Jazz al begonnen aan hun eerste jazzy optreden; het is muziek die onder deze weersomstandigheden goed binnenkomt.

Middelste verdieping, afdeling Biscuits en bagage


Maar de Elevator Sessions doen hun naam natuurlijk geen eer aan zonder de liftconcerten. Al snel zijn ook die begonnen; de eerste singer-songwriters vermaken het in de lift samengedromde publiek. De soms bomvolle liften worden in beweging gehouden zodat er op elk moment mensen in en uit kunnen. Niet iedereen is er even blij mee. "Slechte timing, dit", verzucht een studente. "Ik heb nogal haast, ik moet nog koffers pakken." 
Even later geeft Biscuits een intiem optreden in de lift van het gele gebouw. Het is een set vol akoestische liedjes en covers. "Dit is echt de mooiste versie die ik van dit nummer gehoord heb", zegt een meisje als reactie op hun cover van 'Mad World' van Tears For Fears.

Bovenste verdieping, afdeling vergezichten, zonsondergangen en Gameboys

De avond vordert en de liften raken voller en voller. Wie zich toch weet te onttrekken aan een liftoptreden, krijgt op de zesde verdieping een mooi vergezicht over de stad Utrecht en – later op de avond – een zonsondergang cadeau. Bands als Pelvic Fins, Let's Go Eskimo en Red Dawn verzorgen de soundtrack op de verschillende galerijen. Die laatste band begint later aan het optreden dan gepland. "We liggen wat achter op schema", zegt een van de bandleden. Als een bezoeker even later probeert om wegwijs te worden uit een blokkenschema, zegt iemand: "Daar klopt inmiddels weinig meer van." Maar niemand maakr zich hier echt druk om. Op de verschillende galerijen kijken studenten met een biertje in hun handen naar de verschillende optredens. 
Men Of Mega is een van de afsluiters van het festival; met behulp van Gameboys laten ze hun chiptunemuziek door de galerij van het oranje studentencomplex schallen.

Gezien: Elevator Sessions, vrijdag 7 juni @ Tuindorp-West, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht