Weekagenda week 30 Weekagenda week 30

Will Johnson, Jeffrey Lewis, Fair Ohs, Summer Darkness, Stekker in het Park

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 30

Will Johnson, Jeffrey Lewis, Fair Ohs, Summer Darkness, Stekker in het Park

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Twee grote festivals in Utrecht dit weekend. De binnenstad wordt overgenomen door Summer Darkness terwijl Park Voorveldse Polder het domein is van Stekker in het Park. Ook warm aanbevolen zijn Will Johnson op woensdag in Amersfoort en Jeffrey Lewis op vrijdag in dB’s.

Wie: Will Johnson
Wat: alt-country
Wanneer: woensdag 24 juli 2013 (20.30 uur)
Waar: binnenplaats van De Vereeniging, Amersfoort
Schade: € 6

Waarom:
De binnenplaatsconcerten zijn een nieuw initiatief van De Kelder en De Vereeniging. Op de intieme binnenplaats van laatstgenoemde presenteert De Kelder een aantal acts, te beginnen bij Will Johnson op woensdag 24 juli. "Will wie?", vraag je je misschien af. Je kent Johnson misschien als de superproductieve voorman van de alt-country bands Centro-Matic (wat ruiger) of South San Gabriel (meer verstild). Maar ook solo treedt hij veel op. Daarnaast is hij ook een niet onverdienstelijk kunstschilder en heeft hij met de broers Bubba en Matt Kadane (Bedhead) en David Bazan (Pedro the Lion) een album gemaakt onder de naam Overseas. Op de binnenplaats van De Vereeniging speelt de invloedrijke Johnson solo-materiaal, deels afkomstig van zijn laatste solo-album Scorpion.

Wat: Summer Darkness
Wie: Apoptygma Berzerk, Welle:Erdball, Clan Of Xymox, God Is An Astronaut, Covenant, The Soft Moon, Amenra en anderen
Wanneer: vrijdag 26 juli tot en met zondag 28 juli 2013
Waar: Tivoli Oudegracht, Tivoli de Helling, EKKO, Domplein/Pandhof en meer
Schade: € 70 (passe-partout), voor info over dagkaarten zie de website

Waarom:
Lees alles over festival voor de dark underground Summer Darkness in het dossier met daarin ook onze tips. Inluisteren? Dat kan met de speciale SD-sampler op de Luisterpaal.


Wie: Jeffrey Lewis + Fair Ohs
Wat: anti-folk + afro punk
Wanneer: vrijdag 26 juli 2013 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8

Waarom:
Het is weer zover, dB’s heeft weer eens een (cult-)held op het podium staan. Jeffrey Lewis is een uit New York afkomstige liedjesschrijver en cartoonist. Bij dB’s noemen ze hem de Jonathan Richman van nu of een geestelijk stabiele Daniel Johnston. Maar bovenal een moderne held. Check de site van dB’s voor een kleine bloemlezing van de briljante titels van zijn nummers. Voorprogramma is het Engelse Fair Ohs dat super swingende afro-punk maakt.

Wat: Stekker in het Park
Wie: Alle Farben, John Hopkins, Lydmor, T. Raumschmiere, Nuno dos Santos, Nathan Fake, Junior Boys e.v.a.
Wanneer: zaterdag 27 juli 2013
Waar: Voorveldse Polder
Schade: € 29,50

Waarom:
Stekker in het Park is de opvolger van Stekkerfest. Niet alleen de naam is anders, ook de insteek. Het festival legt de focus op de samenwerking tussen de artiesten die er optreden. Een week voor het festival komen de artiesten die een week later optreden, samen in Studio Stekker om daar allerhande samenwerkingen met elkaar aan te gaan. Deze samenwerkingen moeten terug te zien zijn op Stekker in het Park. Wij doen verslag van de week. Om het resultaat te zien ga je natuurlijk naar het festival zelf.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht