Weekagenda week 29 Weekagenda week 29

Maybeshewill, The Thermals, Versus, A Lazy Sunday Afternoon, White Fence

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 29

Maybeshewill, The Thermals, Versus, A Lazy Sunday Afternoon, White Fence

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Geen festivals dit weekend maar wel de eerste editie van Versus, een nieuw dubstep en drum ’n bass-feest in Tivoli. Ga ook even langs EKKO waar je met optredens van Maybeshewill, The Thermals, en White Fence bijna het hele weekend onder de pannen bent. Chillen doe je zondag in Park Lepelenburg bij A Lazy Sunday Afternoon.

Wie: Maybeshewill + Low Vertical
Wat: postrock
Wanneer: donderdag 18 juli 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Waarom:
De Engelse band Maybeshewill speelt postrock maar voegt daar elektronica, samples en invloeden vanuit de mathrock aan toe. Vergelijkingen met And So I Watch You From Afar, waarmee ze ook hebben getourd, worden regelmatig gemaakt. Support komt van het Vlaamse Low Vertical dat zich muzikaal bevindt tussen de meer elektronisch georiënteerde albums van Radiohead en een band als The Notwist (op Zeal Records).

Wie: The Thermals + Believo!
Wat: venijnig gespeede lo-fi en indie
Wanneer: vrijdag 19 juli 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 12,50

Waarom: More Parts per Million van The Thermals, tien jaar geleden verschenen op Sub Pop, is een klassieker. Kenmerkend waren de met een punkhouding gespeelde Lo-fi en indie en de bijtende teksten van Hutch Harris. Ook opvolger Fuckin A maakte veel indruk. De periode daarna werd de band uit Portland ingehaald door andere bands. Met een nieuw album op een nieuw label is The Thermals weer terug en op basis van single ‘Born to Kill’ kun je de band misschien wel als garage avant la lettre zien. Het venijn is de band in ieder geval nog niet kwijtgeraakt. Support van het Belgische Believo!.

Wat: Versus
Wie: Caspa (UK), Black Sun Empire, Silvahfonk
Wanneer: vrijdag 19 juli 2013 (23.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: € 14

Waarom:
Vrijdag in Tivoli Oudegracht het debuut van Versus, niet een hippe band maar een nieuw feestje voor dubstep en drum ’n bass. Deze eerste editie begint meteen goed met de gerenommeerde Engelse dubstepproducer Caspa. Ook op de line-up het bekende Utrechtse drum ’n bass-collectief Black Sun Empire, dat ook steeds meer uitstapjes naar dubstep maakt, en Silvahfonk.

Wat: A Lazy Sunday Afternoon
Wie: Thijs Heij + Professor Peter en Doctor Dick + Shirim e.a.
Wanneer: zondag 21 juli 2013 (13.00 tot 17.00 uur)
Waar: Park Lepelenburg
Schade: gratis

Waarom:
Tweede editie van A Lazy Sunday Afternoon oftewel chillen met muziek in Park Lepelenburg. Vanmiddag komt Thijs Heij met hele band naar het park om nummers van zijn nieuwe album te spelen. Heij zingt zoals je dat van Armand gewend bent en combineert dit met poëtische teksten. Professor Peter en Doctor Dick halen hun inspiratie uit instrumenten uit de jaren twintig en dertig zoals ukelele, washboard, mondharmonica en zingende zaag. Shirim komt met Jiddische folk. Dat is nog niet het hele programma van deze zondagmiddag, achter de rest kom je door gewoon te gaan.

Wie: White Fence + Earth Mk.
II
Wat: garage, denk Ty Segall, Thee Oh Sees, Fresh & Only’s en Strange Boys
Wanneer: zondag 21 juli 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Waarom:
De stroom van garagebands lijkt wel onuitputtelijk maar de positie van White Fence daarbinnen is er niet zomaar één. Frontman Tim Presley speelde eerder met The Strange Boys en maakte in 2012 met hulp van die andere baas Ty Segall het album Hair. Alsof het niets was maakte hij vorig jaar nóg twee albums. In 2013 staat de teller van veelschrijver Presley nog maar op één album, maar Cyclops Reap kan zich prima meten met zijn eerder materiaal. Voorprogramma is Earth Mk. II, het nieuwe psychedelische project van Hugo van de Poel, bandgenoot van Jacco Gardner in de Skywalkers. Het debuutalbum verschijnt op 23 augustus. Het optreden van Earth Mk. II in dB’s in het voorprogramma van Jacco Gardner klonk in ieder geval veelbelovend.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht