Weekagenda week 28 Weekagenda week 28

Pop-O-Matic, Jackie Please, Warm Soda, Geinbeat, Cross Culture en Woot! Woot! Woolf

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 28

Pop-O-Matic, Jackie Please, Warm Soda, Geinbeat, Cross Culture en Woot! Woot! Woolf

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Net als vorige week barst ook dit weekend uit zijn voegen van de (mini-)festivals: Geinbeat op zaterdag en Woot! Woot! Woolf en Cross Culture op zaterdag én zondag. In de aanloop daar naartoe kun je al warmdraaien bij 15 jaar Pop-O-Matic, de EP-release van Jackie Please of Kicking the Habit <3 met onder andere Warm Soda. Enjoy!

Wat: 15 jaar Pop-O-Matic: St. Paul's Cathedral
Wie: St. Paul!
Wanneer: donderdag 11 juli 2013 (23.00 uur)
Waar: Tivoli Oudegracht
Schade: gratis voor studenten

Waarom:
Pop-O-Matic bestaat deze zomer 15 jaar en dat is reden voor een nog groter feest dan normaal. Op donderdag 11 juli worden alle hoeken en gaten van Tivoli benut. Wat er precies gaan gebeuren houdt Tivoli nog even geheim, maar naar verluid wordt het spectaculair!  Eén ding is al duidelijk: om het feest compleet te maken is er op 11 juli ook een giga-garderobeloterij. Iedereen die voor 0.00 uur zijn jas op heeft gehangen, dingt met z’n garderobenummertje automatisch mee naar prijzen die er niet om liegen. Verder de altijd fijne usual stuff van St. Paul met als motto: Different Styles, Different People, One Love!

Congrats Paul!

Wie: Jackie Please
Wat: blues, soul en reggae
Wanneer: vrijdag 12 juli 2013 (20.30 uur)
Waar: HAL16
Schade: € 5 (met EP € 10)

Waarom:
De Utrechtse band Jackie Please presenteert op vrijdag 12 juli haar debuut-EP Suck You All In. Het repertoire van de band is gevarieerd én toegankelijk: “blues is de basis, rock de vertaling, soul het smeermiddel en reggae een onverwachte invalshoek” aldus frontvrouw Cordula Klein Goldewijk. De releaseshow vindt plaats in HAL16. Er is muziek, er is dans, er zijn visuals en als kers op de slagroom is er installatiekunst. Het voorprogramma wordt verzorgd door singer-songwriters Danny Says en Rivers.

Video Jackie Please 'Don't Feel Bad' from Sara Gustafsson on Vimeo.


Wie: Warm Soda, The Wytches, Nouveau Velo
Wat: Kicking the Habit <3
Wanneer: vrijdag 12 juli 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Waarom:
De laatste Kicking the Habit <3 was erg tof, mede door het overweldigende optreden van FIDLAR. Nog steeds vragen we ons af hoe het kan dat geen enkele discobol in de Spiegelbar is gesneuveld door alle crowdsurfers. Vrijdag 12 juli kun je al weer naar een nieuwe editie, maar nu in EKKO. Headliner van deze editie is Warm Soda, een powerpop/poppunkkwartet dat één van de smaakmakers was van SXSW 2013. Verder nog The Wytches, een uit Brighton afkomstig surf/grunge/doom trio, en Nouveau Vélo uit Helmond (luister Daze!!). De man achter de draaitafels is de onvermoeibare St. Paul, die na een dag zijn eigen Pop-O-Matic feestje ook deze avond weer mooie liedjes laat horen.

Wat: Geinbeat
Wie: Postmen, DeWolff, Maison du Malheur, Kodiaks, Adam & the Relevants, Jett Rebel, My Blue Van, Join The Cavalry e.a.
Wanneer: zaterdag 13 juli 2013 (13.00 – 2.00 uur!)
Waar: Stadsbalkon Nieuwegein, bij het stadhuis
Schade: gratis

Waarom:
Zaterdag 13 juli vindt de 19e editie plaats van het Nieuwegeinse Geinbeat festival. Met de nieuwe locatie het Stadsbalkon (naast/achter het Gemeentehuis) zoekt het festival de buitenlucht weer op. Wij hosten één van de twee podia. Daarvoor hebben we natuurlijk bands uitgezocht met wortels in onze provincie. Op het 3voor12/Utrecht-podium spelen Adam & The Revelants, Kodiaks, My Blue Van, Jett Rebel en Join The Cavalry. Dit podium wordt geopend door A Matter Of Seconds, de winnaar van de Kleine Prijs van Nieuwegein. Het Geinbeat-podium begint met The La La Lies, Nielson en Maison du Malheur. De avond is gereserveerd voor DeWolff en Postman. Rond 22.00 uur neemt DJ Say A Say M het over en verzorgt daarmee de afsluiter van het festival.

Wat: Cross Culture Festival
Wie: dj Shadow, Boemklatsch, Skip & Die, Guerilla speakerz, Fresku, Kypski, Arts the Beatdoctor, DNA , Sands & Skidz, Akkachar, Krampfhaft en anderen.
Wanneer: zaterdag 13 juli 2013 (11:00 – 23:00 uur) en zondag 14 juli 2013 (13:00 – 19:00 uur)
Waar: Griftpark, Utrecht
Schade: € 15,- (€ 12,50 met CJP)

Waarom:
Onder het mom van de Vrede van Utrecht staat het Griftpark 13 en 14 juli volledig in het teken van dans, graffiti en beats. Naast vele activiteiten als dj-workshops en danstrainingen, kan je genieten van een programma waar topartiesten van house tot hiphop vertegenwoordigd zijn. Wij tippen Arts the Beatdoctor, hij treedt niet heel vaak op dus grijp die kans om hem te zien.

Wat: Woot! Woot Woolf
Wie: Wolf in Loveland, Wolvon, Soldier’s Heart, H-Sik, Shakalaka Boom Boom (zaterdag) en Fablewright en Homemade Empire (zondag)
Wanneer: zaterdag 13 en zondag 14 juli 2013 (20.30 uur – 12.00 uur)
Waar: Stayokay Bunnik
Schade: €12,50 (zaterdag) of €22,50 (zaterdag & zondag incl. overnachting en ontbijt)

Waarom:
Fijn, die line-up van de nieuwe editie van Woot! Woot! Woolf. Een tweedaagse deze keer (op 13 en 14 juli) dus je kunt ook blijven slapen in het Stayokay in Bunnik (bijna Utrecht!). Zaterdag spelen Wolf in Loveland, Wolvon, het Belgische Soldier’s Heart, H-Sik en draait Shakalaka Boom Boom. Zondagochtend wordt je wakker met Fablewright en Homemade Empire. Landschapslumen verzorgt de visuals. Meer informatie op Facebook.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht