Weekagenda week 27 Weekagenda week 27

Anti-Flag, Eindbaas, GardenFest, deBeschaving, Roots in the Park, Eigenwijzer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 27

Anti-Flag, Eindbaas, GardenFest, deBeschaving, Roots in the Park, Eigenwijzer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De afgelopen weken moest je voor een festival de provincie uit maar dit weekend kun je er gewoon op je fietsje naar toe en na afloop crashen in je eigen bed. Wij zijn zaterdag bij deBeschaving en Roots in the Park maar er is nog veel meer te doen. Check onze tips!

Wie: Anti-Flag, Accelerators en We Are The Knight
Wat: punk
Wanneer: woensdag 3 juli 2013 (20.30 uur!)
Waar: De Kelder, Amersfoort
Schade: € 14

Waarom:
Dit jaar bestaat de Amerikaanse punkband Anti-Flag 20 jaar. Ter gelegenheid daarvan doet de band een serie speciale jubileumshows waarin de band alle oude klassiekers speelt. Goede kans echter dat Anti-Flag ook dieper in de eigen catalogus tast. Enige show in Nederland! Support komt van Accelerators (Rotterdam) en de lokale punkhelden We Are The Knight.

Wat: Eindbaas 13
Wie: Dunderpatrullen + 10k + Wiklund
Wanneer: vrijdag 5 juli 2013 (23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Waarom:
EINDBAAS haalt de beste chiptune-artiesten van over de hele wereld naar Nederland. Op vrijdag 5 juli zijn dat de Zweedes chiptune-helden Dunderpatrullen en Wiklund. Australiër 10K maakt de avond compleet. Onder die laatste naam zorgt Tom Gilmore met slechts één Gameboy en een microfoon een overdonderende chip-punk show neer.

Al in de stemming komen? De nieuwste chiptunes talenten zijn van 21.00 tot 23.00 uur live te bewonderen bij de EINDBAAS open stage in de Kargadoor. Zie het als een intieme pre-party voor het grote EINDBAAS feest later op de avond in EKKO. Entree in de Kargadoor is pay what you like.

Wie: GardenFest
Wat: indie-dance
Wanneer: vrijdag 5 juli 2013 (21.00 uur)
Waar: dB’s, Utrecht
Schade: € 7

Waarom:
De Utrechtse electro-band GardenFest speelde in 2011 al een aantal succesvolle Popronde-shows en bracht tracks uit op het befaamde Londonse label wwmusic. Maar wat de band echter nog niet deed is spelen in thuisstad Utrecht. Dat gemis heeft de band vorige week goed gemaakt op de juni-editie van Club 3voor12/Utrecht. Omdat ze de smaak te pakken hebben speelt de band op vrijdag 5 juli nog een keer in dB’s. Dan presenteren ze single Lick My Frog. Na de speciale Lick My Frog live-set kan er worden doorgefeest met DJ InTheShades (techno) en DJ Woods (chillstep). De entree is € 7 euro (gratis cd Lick My Frog single inbegrepen).

Wat: Festival deBeschaving
Wie: Andy Burrows, Adam & The Relevants, Nobody Beats The Drum, Kashmir, Kensington, Mister and Mississippi, Knalland
Wanneer: zaterdag 6 juli 2013 (van 11.30 tot 23.00 uur)
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht (Uithof)
Schade: € 28 (student/CJP €25,-) in de voorverkoop, aan de dagkassa € 35

Waarom:
Festival deBeschaving mixt livemuziek en wetenschap. Samen met de Botanische Tuinen als locatie is het met recht een festival waar van alles is te ontdekken, en niet alleen op muzikaal gebied. Onze muzikale tips vind je hier.

Wat: Roots in the Park
Wie: Gov’t Mule, Beth Hart, Otis Taylor Band, Ben Caplan & The Casual Smokers, The Excitements, The Epstein, Moreland & Arbuckle, Maison du Malheur
Wanneer: zaterdag 6 juli 2013 (van 11.00 tot 23.00 uur)
Waar: Julianapark, Utrecht
Schade: € 35 in de voorverkoop, aan de dagkassa € 39 (gratis toegang voor kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding van ouder/verzorger met geldige ticket)

Waarom:
Op 6 juli zal in het Julianapark de eerste editie van Roots in the Park plaatsvinden. Hét festival voor liefhebbers van jazz, soul, blues... maar vooral rootsmuziek. Op deze eerste editie spelen o.a. Gov’t Mule, Otis Taylor Band, Ben Caplan & The Casual Smokers, Moreland & Arbuckle en Maison du Malheur. Een paar weken geleden spraken we organisator Sjef Athmer die ons uitleg gaf over zijn festival.

Wat: Festival Eigenwijzer
Wie: Mevrouw Tamara, Tommy Ebben en Casper Adrien, Sofie Letitre, The Maureens
Wanneer: zondag 7 juli 2013 (van 10.00 tot 18.00 uur)
Waar: Speeltuin Griftsteede, Utrecht
Schade: Entree is gratis maar om deel te nemen aan de onderdelen Eigenwijzer Doen en Eigenwijzer Muziek wordt er een muntverkoop gehanteerd. Munten à €2,50 zijn te koop tijdens het Festival.

Waarom:
Eigenwijzer is een festival voor kinderen én ouders waar ervaring en beleving centraal staan. Er is ruimte om te experimenteren en te ontdekken, zowel op het gebied van wetenschap als kunst. Het festival wordt gehouden op zondag 7 juli 2013 in Griftsteede te Utrecht (in het Griftpark). Een gedeelte van de speeltuin wordt gebruikt als podium voor het theater en is vrij toegankelijk. Voor deelname aan de activiteiten en belevingen worden munten verkocht. Het muziekprogramma bestaat uit Mevrouw Tamara, Tommy Ebben en Casper Adrien, Sofie Letitre en The Maureens.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht