Veel Utrechts talent op Geinbeat Festival Veel Utrechts talent op Geinbeat Festival

3voor12/Utrecht geeft bands uit de regio een podium

, tekst: Maaike van Dam

Veel Utrechts talent op Geinbeat Festival

3voor12/Utrecht geeft bands uit de regio een podium

tekst: Maaike van Dam ,

Het zonnetje is eindelijk gaan schijnen en zoals het er naar uitziet blijft dat voorlopig ook nog zo. Hoog tijd dus om wat festivals te checken in de provincie. Zin om veelbelovende bands uit de regio te zien? Ga dan naar het Geinbeat Festival in Nieuwegein op zaterdag 13 juli om ons 3voor12/Utrecht-podium te checken.

Tijdens deze negentiende editie van het festival, dat dit jaar achter het Stadhuis van Nieuwegein plaatsvindt, is een speciaal 3voor12/Utrecht-podium voor artiesten met wortels uit de provincie ingericht.

Matter of Seconds mag het spits afbijten. Als Nieuwegeinse band won het dit jaar de Kleine Prijs van Nieuwegein. Deze prijs werd in het leven geroepen door stichting Geinbeat om muzikaal talent in Nieuwegein te promoten.

Dan is het de beurt aan Adam & The Relevants. Deze band speelde eerder bij Club 3voor12/Utrecht (waar ze hun vierde EP uitbrachten) en werd in mei al door ons uitgeroepen tot Hollandse Nieuwe. Ook 3fm heeft de band inmiddels opgepikt en uitgeroepen tot Serious Talent. Hun single Live Forever is inmiddels al een aantal keer door de zender gedraaid.

Kodiaks maakten in oktober hun debuut tijdens Club 3voor12/Utrecht. Het duo bestaande uit Mathijs Peeters en Just Posthumus is bezig met het debuutalbum en is daarom nog relatief onbekend maar tijdens de Club lieten de heren al zien dat ze zich goed thuis voelen op een podium.

Het in 2009 opgerichte My Blue Van draait al wat langer mee. In 2012 haalden de band de finale van de Utrecht Popprijs en gingen ze er vandoor met de publieksprijs. Na een uitverkochte releaseshow en een net uitgebrachte videoclip gaat het de heren voor de wind.

Jett Rebel is geen vrouw maar het alterego van de 22-jarige Jelte Tuinstra. Onlangs verscheen zijn eerste EP waarvoor hij alle instrumenten zelf inspeelde. Omdat dit live wat lastig te realiseren is staat Jett Rebel op het Geinbeat Festival niet solo maar met een band.

Afsluiter van het 3voor12/Utrecht Podium is Join the Cavalry. De band onder leiding van Astrid Kunst brengt vuige rock. Het meest opvallende is dat de band twee drummers heeft, wat zorgt voor een stevige beat. Join the Cavalry nam onlangs de eerste clip op met behulp van crowdfunding. De clip is helaas nog niet af dus we moeten het nog even doen met alleen de audio.

Naast het 3voor12/Utrecht Podium is er ook het Geinbeat-podium. Hier treden The La La Lies, Nielson, Diesel Disko, Maison du Malheur, DeWolff en Postman op. Daarna zal DJ Say A Say M de dag afsluiten.

Hadden we al gezegd dat het festival gratis is? Nee? Ja dus.

Te zien: Geinbeat Festival Nieuwegein, zaterdag 13 juli @ achter het stadhuis, Nieuwegein

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht