Kort Utrechts Popnieuws Week 29

Falus 12 video première, FMW Woordmarkt, Alexander Matin, Frenquency, Vredeskermis e.a.

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een weer een volle editie met onder andere nieuws over de Falus 12 video première, FMW Woordmarkt, Alexander Matin, Frenquency en de Vredeskermis.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Falus 12 video première in Tivoli Spiegelbar
Falus Skateboards uit Utrecht is Neerlands langstlopende skateboardmerk. Sinds 2004 houden zij het onzinpeil hoog in de skatewereld met lompe trucs, bullshit en veel lol op hun plankjes. Op zaterdag 20 juli presenteren ze 'De Falus 12 Film' in de Spiegelbar van Tivoli. Reken op een epische partij skateboarden, explosies en nonsens. De Spiegelbar gaat om 21.00 uur open en de film begint om 21.30 uur. Entree is 5 euro en er zijn gratis Falus 12-shirts voor vijftig gelukkige bezoekers!

Festival Mooie Woorden biedt literaire last minute voor thuisblijvers
Iedereen die zondag 21 juli nog niet op vakantie is en ook geen zin heeft om een strand of ander recreatiegebied op te zoeken kan ’s middags terecht bij de gratis Woordmarkt van Festival Mooie Woorden. Het stadhuisplein (tegenover Café De Zaak) wordt voor één middag veranderd in een literair vakantieparadijs. Op de Woordmarkt kun je luisteren naar Ellen Deckwitz, Willem Claassen en Lisa Weeda die voordragen uit eigen werk. Uinko Eerenstein treedt op en dj Dikke Thomas draait zomerse plaatjes. Leren en maken kan ook. Martijn Brugman vertelt over 'MAEB is een magazine' en Dennis Gaens over het maken van de literaire zine Kutgitaar. Bij literaire boekhandel Savannah Bay kun je nog net je laatste vakantie-inkopen doen. En verder is er versgemaakte Pad Thai van Jannick Besamusca. Mjam! De Woordmarkt duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Novack’s Alexander van der Linden maakt album onder de naam Alexander Matin
Alexander Matin is een nieuw project van Alexander van der Linden, zanger en voorman van Novack. Voor debuutalbum Picture the Frame heeft Van der Linden zang en gitaar losgelaten: op het album zijn alleen een voor een prikkie overgenomen elektrische piano en een drumcomputer te horen. De nummers variëren van klein en opgewekt tot uitgesponnen en desolaat. Picture the Frame staat op Spotify, is gratis te downloaden bij 2419 Records maar ook te krijgen via iTunes. Koop je hem in de fysieke vorm, dan krijg je er een mooi hoesje van Van der Linden zelf bij.

Release Frenquency video ‘Pressure’
In januari bracht de Utrechtse producer de Me On Power EP uit. Deze week verscheen de video bij ‘Pressure’, één van de tracks van de EP. Het verhaal dat zo mooi begint eindigt … ja, hoe eigenlijk?

Nieuwe videoclip voor Jesus & The Christians
Barbies, vlammen, donderpreken en duivelse lachjes in ‘The Pros And Cons Of Hell’, de nieuwe videoclip van Jesus & The Christians.

Mister and Mississippi maakt videoclip voor ‘Follow the Sun’
Ook Mister and Mississippi heeft een nieuwe clip uit. ‘Follow the Sun’ komt van het begin dit jaar verschenen debuutalbum.

Vredeskermis als slotfestival van Making Peace foto-expositie
De traditionele Piekenkermis is alweer uit Utrecht verdwenen maar in het weekend van 26 en 27 juli is de Maliebaan toch nog even dé plek voor een kermis. Met de Vredeskermis wordt de foto-expositie Making Peace uitgezwaaid die twee maanden op de Maliebaan heeft gestaan. Aan de kermis wordt meegewerkt door IKV Pax Christi, Critical Mass, lokale en internationale muzikanten, MasterPeace, en vele anderen. Er zijn onder andere optredens van Joanna Weston, Gharib en Kern Revolutionaire Zaken. In de Peace, Love 'n Caravan van MasterPeace vinden intieme, akoestische optredens plaats. IKV Pax Christie biedt een Dictator Blik Gooi Workshop aan en kunstenaar Art van Triest (voormalige zanger van John Coffey) toont de 'double gun', een geweer dat tot vriendschap uitnodigt.