De festivalzomer van 3voor12/Utrecht De festivalzomer van 3voor12/Utrecht

Een overzicht van Utrechtse dancefestivals

, Tekst: Jelle Talsma

De festivalzomer van 3voor12/Utrecht

Een overzicht van Utrechtse dancefestivals

Tekst: Jelle Talsma ,

Ondanks dat het wolkendek onverminderd grijs blijft en ‘Hollandse zomer’ de catchfrase van Gerrit Hiemstra lijkt te worden, is het festivalseizoen in volle gang. Er zijn al een aantal festivals de revue gepasseerd, maar er komt in de maanden juli, augustus en september nog een hoop bijzonders aan. Hier een overzicht van wat er in onze provincie te beleven valt op dancegebied.

Wat: Zomerkriebels Festival
Wie: Deniz Koyu, Audiojack, Gregor Salto, 2000andOne, Andre Galuzzi, Kraantje Pappie, Daniel Sanchez, Flexican, Partysquad, Technoboy, Darkraver en anderen
Wanneer: Zaterdag 6 juli 2013 (12.00 – 23.00 uur)
Waar: Festivalpark Leidsche Rijn, Utrecht
Schade: € 39,50

Zomerkriebels heeft vijf stages waarvan twee mainstream house, één hiphop, ééntechno en tech-house en éénhardstyle. Het festival zit in de commerciëlere hoek van het spectrum waar een zo breed mogelijk publiek op zijn wenken bediend wordt. Zomerkriebels is voor de festivalbezoeker met de meer mainstream muzieksmaak een goede optie.
 
3voor12/Utrecht tipt: Daniel Sanchez en Juan Sanchez hebben in het verleden meermaals bewezen dat ze een festival goed af kunnen sluiten.
 

Wat: Cross Culture Festival
Wie: dj Shadow, Boemklatsch, Skip & Die, Guerilla speakerz, Fresku, Kypski, Arts the Beatdoctor, DNA , Sands & Skidz, Akkachar, Krampfhaft en anderen.
Wanneer: zaterdag 13 juli 2013 (11:00 – 23:00 uur) en zondag 14 juli 2013 (13:00 – 19:00 uur)
Waar: Griftpark, Utrecht
Schade: € 15,- (€ 12,50 met CJP)
 
Onder het mom van de Vrede van Utrecht staat het Griftpark 13 en 14 juli volledig in het teken van dans, graffiti en beats. Naast vele activiteiten als dj-workshops en danstrainingen, kan je genieten van een programmering waar topartiesten van house tot hiphop vertegenwoordigd zijn.
 
3voor12/Utrecht tipt: Arts the Beatdoctor treedt niet vaak op, grijp dus hier je kans om hem te zien.


Wat: Ultrasonic festival
Wie: Joey Beltram, Surgeon, Vince Watson (live), Quintino, Shermanology, Technoboy, The Partysquad , Richard Durand en anderen.
Wanneer: Zaterdag 27 juli (12:00 – 23:00 uur)
Waar: Maarsseveenseplassen, Maarssen
Schade: € 35,-

Net als Zomerkriebels heeft Ultrasonic een breed aanbod aan stijlen. Vijf podia met hardstyle, techno, trance hiphop en mainstream house. De programmering kent veel gelijkenissen met die van Zomerkriebels. De Rockit-stage differentieert zich met technogrootheden Joey Beltram, Surgeon en Vince Watson.

3voor12/Utrecht tipt: Vince Watson (live) levert verpletterende live shows met zijn Roland TR-909.


Wat: Kraft Festival
Wie: Bart Skils, Nuno dos Santos, Detroit Swindle, Daan Donk, Makcim, Tom Ruijg, Jurwin Abbo, Jochem Hamerling, Luna Ludmila, Ferdinand, Tim Roscoe en anderen.
Wanneer: zaterdag 27 juli (12.00 – 00.00 uur)
Waar: Mijnbouwweg, Amersfoort
Schade: € 17,50

Kraft is een nieuw, klein festival met een line-up van Nederlandse bodem. De organisatie heeft ervoor gekozen veel ruimte te bieden voor opkomend talent. Met slechts twee podia, een zeer betaalbare entree en een goede verzameling Nederlandse artiesten is Kraft een veelbelovend initiatief.

3voor12/Utrecht tipt: Tom Ruijg levert altijd fantastische, steady house sets.


Wat: Stekker in het Park
Wie: Nathan Fake, Pukulies & Rebecca, T. Raumschmiere, Tim Exile, Junior Boys, Lydmor, Pentatones, Jackmate, Mike Mago, Nuno dos Santos, Pitto en anderen.
Wanneer: zaterdag 27 juli 2013 (12.00 – 23.00 uur)
Waar: De Voorveldse Polder, Utrecht
Schade: € 29,50

Voormalig Stekkerfest gooit het roer dit jaar om en heeft de nieuwe naam Stekker in het Park aangenomen. Een nieuw festivalconcept: een groot deel van de geboekte artiesten komt een week voor aanvang in Utrecht om in Kytopia samen te jammen. Dit met als doel om op het festival nieuwe samenwerkingen te creëren. 3voor12 Utrecht zal exclusief verslag uitbrengen van dit bijzondere project.

3voor12/Utrecht tipt: Moeilijk te zeggen. Waarschijnlijk een van de unieke samenwerkingen, maar dit zal je op de dag zelf moeten uitvinden…


Wat: Symphonica Elektronica Sweat
Wie: Dave Clarke, Jackmaster, Rødhåd, Genius of Time (live), Barnt, Marcus, Worgull, Ivan Smagghe, Homework, Musclefarm (a.k.a. Aron Friedman & Eric de Man), SHMLSS en anderen.
Wanneer: zaterdag 10 augustus (13:00 – 23:00 uur)
Waar: De Fabrique, Utrecht 
Schade: € 32,50 / € 35,00

Na het winterfestival komt Symphonica Elektronica ook met een zomereditie op de nieuwe locatie: Symphonica Elektronica Sweat. De industriële locatie De Fabrique krijgt een zomers elan, inclusief zwembad en strand. Met drie stages biedt Symphonica een bijzondere verscheidenheid aan muziek variërend van techno naar de meer underground house en deephouse. 

3voor12/Utrecht tipt: Het Zweedse duo Genius of Time (live) produceert uitzonderlijke house, hun live-set belooft dan ook fantastisch te worden.


Wat: Lief Festival
Wie: 2000andOne, Kevin Saunderson, Ben Sims, Alan Fitzpatrick, Cari Lekebusch, Perc, Alle Farben, Hollen, Pig & Dan, Olivier Weiter, Kaiserdisco en anderen.
Wanneer: zaterdag 7 september 2013 (12:00 - 23:00 uur)
Waar: Strijkviertel, Utrecht
Schade: € 39,50

Lief Festival slaat dit jaar een nieuwe weg in. Waar de organisatie bij voorgaande edities koos voor een combinatie van mainstream house en meer underground elektronische muziek, is er dit jaar gekozen om de mainstream kant van het verhaal te laten vallen. Het resultaat: een indrukwekkende, techno-georiënteerde line-up.

3voor12/Utrecht tipt: de Engelsman Perc levert snoeiharde technosets van wereldformaat.


Wat: Into the Woods Festival
Wie: James Holden, Simian Mobile Disco (dj-set), Oliver Koletzki, Luke Abbot (live), Egbert, Guy J (live), Ryan Elliot, Du Chatinier, Ambitiebeesten, Shakèd (live), Groefmeester K. en anderen.
Wanneer: zaterdag 14 september 2013 (12:00 – 00:00 uur)
Waar: Het Amersfoortse bos, Amersfoort
Schade: uitverkocht

Het Into the Woods Festival is ongekend populair en verkocht dit jaar - net als de voorgaande editie- binnen no time uit. Het sprookjesachtige, ongekend intieme festival in het Amersfoortse bos heeft dit jaar een extra stage en een bijzonder indrukwekkende line-up. Zij die kaarten wisten te bemachtigen zijn gezegend, voor de rest wordt er een ticketbingo georganiseerd. Deze vindt op 9 juli plaats. Kijk voor meer info op de Into the Woods site of Facebook.

3voor12/Utrecht tipt: de live-set van Luke Abbot kan niet anders dan fenomenaal worden.


Wat: Smeerboel festival
Wie: Anton Pieete, Secret Cinema, Steve Rachmad, Darko Esser, Olene Kadar, Posij, Styn, Brutuzz, Boef en de gelogeerde aap, Sticks, Paul Elstak en anderen.
Wanneer: 14 september 2013 (12:00 - 00:00 uur)
Waar: Festivalpark Leidsche Rijn, Utrecht
Schade: € 32,50

Smeerboel keert dit jaar terug met hun populaire, sfeervolle evenement. Het festival kent vijf stages waar techno, tech-house, dubstep, hiphop en house ten gehore komt. De line-up bestaat overwegend uit Nederlandse artiesten en is vooral bij de hiphop- en dubstepstage interessant.

3voor12/Utrecht tipt: Typhoon levert zonder enige twijfel een grandioos optreden.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht