Kort Utrechts Popnieuws Week 2

Sofie Letitre, The Apologist, Tweetakt, Lilian Hak, The Subhuman, Kern Revolutionaire Zaken en meer.

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een propvolle editie met nieuws over onder meer Sofie Letitre, The Apologist, Tweetakt, Lilian Hak, The Subhuman en Kern Revolutionaire Zaken.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl!

Tweede single voor Sofie Letitre
Vorige week verscheen de tweede single van Sofie Letitre: Devotion. De single is afkomstig van haar debuutalbum Back Where We Come From. Live zien? Dat kan! Aankomende zondagmiddag speelt Letitre in dB's tijdens de Club 3voor12/Utrecht Nieuwjaarsduik.
 
Kern Revolutionaire Zaken wint Stukacontest
Omdat ze op vrijdag 4 januari Stukacontest wonnen, mag de hiphop-crew Kern Revolutionaire Zaken de laatste lege plek opvullen in het programma van het studentenkamerfestival Stukafest. De jury van Stukacontest bestond uit Tamara van Esch (Mevrouw Tamara), Lisa de Jongh (Paradiso) en Martijn Mannak (Staplab). De jury vond de maatschappijkritische rappers een spannende toevoeging aan het bestaande programma, maar gaf hen wel de boodschap mee dat het optreden in een akoestische vorm gegoten moet worden. En laat ze dat nou net komende zondagmiddag ook gaan doen, tijdens de Club 3voor12/Utrecht Nieuwjaarsduik in dB's.

The Apologist: The Lesser Gods
De tweede track van The Apologist, de nieuwste rocksensatie uit Amersfoort, is verschenen. De video bij 'The Lesser Gods' is gefilmd en geregisseerd door Bram de Wijs (Only Seven Left).
 
Fresku en Marien Dorleijn zoeken jong talent voor Tweetakt
Ben jij jonger dan 18 en maak je je eigen nummers? Wil je dat jouw muziek wordt beluisterd door Fresku of Marien Dorleijn? Doe dan mee met De Nieuwe Generatie. Upload via de website van Tweetakt een video of MP3 waarin je laat zien wat je kunt. Uit de aanmeldingen selecteren Fresku en Marien ieder drie acts die mogen optreden tijdens Tweetakt! Meer informatie vind je op de site van Tweetakt.

Crowdfunding-campagne Lilian Hak
De Utrechtse zangeres en componiste Lilian Hak heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan haar nieuwe album Lust Guns & Dust, de opvolger van Old Powder New Guns. Op het album werkt ze onder andere samen met de Belgische singer-songwriter Ozark Henry, maar ook Fay Lovsky, Odilo Girod (Coparck) en Paul van Kessel (Young Sinatras) leverden bijdragen. Het album is inmiddels af en wordt op 30 januari in EKKO gepresenteerd. Hak heeft het album zelf gefinancierd, maar voor het realiseren van een promotieoffensief heeft ze nog budget nodig. Dat wil ze genereren door middel van crowdfunding: via Voordekunst is ze een campagne gestart om uiterlijk 30 januari € 4.000,- te verzamelen. Elke donatie krijgt een unieke tegenprestatie, beginnend bij het fysieke album een dag voor de release op de deurmat voor € 15,-. Meer info over Lilian Hak en haar campagne vind je op de site van Voordekunst.

The Subhuman
Met het nummer Don't Push Me Away eindigde The Subhuman als tweede in de door jullie gekozen ranglijst Utrechtse Song van het Jaar 2012. En laat nu net begin dit jaar – toeval bestaat niet – voor dat nummer een video zijn verschenen.

Home Is Where The Heart Is: huiskamerconcert bij Joop Nolles thuis
In het weekend van 19 en 20 januari stelt Joop Nolles zijn huis open voor een bijzonder optreden. Onder de titel Home Is Where The Heart Is zal een aantal artiesten een programma verzorgen in zijn huiskamer in Utrecht. Verrassingen schijnen niet uitgesloten te zijn. Optredende artiesten zijn songwriter Wieb Zigtema, Thijs Heij (solo-artiest maar ook bandlid van Erny Green), Bollen&Co (wereldmuziek) en Hanna M. Koppenaal (poëzie). De zondagmiddag is al uitverkocht, maar er is een tweede show gepland op zaterdagavond 19 januari. De aanvang is 20.30 uur, de entree € 7,50 p.p. (incl. drank & hapjes!) en kinderen tot en met 16 jaar kunnen gratis naar binnen. Er is plek voor 30 personen. Je kunt je opgeven per mail: info@joopnolles.nl.

Lancering BLAAHDERDt #2
Op zondagmiddag 13 januari wordt de tweede editie gepresenteerd van BLAAHDERDt, tijdschrift-in-kleinformaat. BLAAHDERDt #2 staat in het teken van de Utrechtse pop-upbeweging. Een fenomeen dat als een paddenstoel uit de grond is geschoten en groeit als kool. De lancering van BLAADHERDt #2 zal daarom plaatsvinden tijdens een pop-upmatinee in de Kinki Kappers aan de Oudegracht. Vanaf 16.00 uur is er in de kapperszaak kunst, muziek en optredens. De muziek is van singer-songwriter Saint Helena Dove en de band Lazarus Revival. Op deze dag knippen de Kinki Kappers voor niks en is iedereen uitgenodigd voor een gratis drankje. En natuurlijk voor de nieuwe editie van BLAAHDERDt!

Gameconcert door fanfare & VJ'
s
Na het succesvolle Filmconcert van vorig jaar werkt het Zuilens Fanfare Corps – het oudste korps van de stad Utrecht - nogmaals samen met VJ's tijdens het Gameconcert, met daarin muziek en beelden uit bekende videogames. De fanfare speelt muziek uit bekende videogames, zoals Super Mario Bros, Halo en Tetris, waarbij de VJ's live beelden uit die games laten zien. Van Angry Birds tot Zelda; al je favoriete games komen voorbij. Daarnaast mixen de VJ's ook passende beelden uit videogames bij spannende fanfaremuziek. Omgekeerd improviseren de muzikanten van de fanfare op de favoriete games van de VJ's, zoals PONG en Sonic the Hedgehog. Al met al wordt het zeker een afwisselend concert, dat interessant is voor zowel gamers als niet-gamers. De optredens zijn op zaterdag 12 januari 2013 (20.00 uur) en op zondag 13 januari 2013 (16.00 uur), in de Theaterzaal van het Vorstelijk Complex in Zuilen.
Kaarten kosten € 7,50 (op zondag voor kinderen tot 15 jaar: € 5,-) en zijn te bestellen via reserveren@zfc-utrecht.nl.