Nordic Delight Festival: de tips van de redactie Nordic Delight Festival: de tips van de redactie

Zes bands waar je zaterdag niet omheen kunt

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Nordic Delight Festival: de tips van de redactie

Zes bands waar je zaterdag niet omheen kunt

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Nordic Delight Festival prikkelt onze Hollandse zintuigen komend weekend met Scandinavische kunst, film, mode en muziek. 3voor12/Utrecht focust uiteraard op de muziek en zette voor je op een rijtje wat je écht niet mag missen. En wat blijkt: Nordic Delight is vooral Danish Delight.

The Eclectic Moniker

Vergeet mistige fjorden, trek je leukste zwembroek aan en kom naar het feestje dat The Eclectic Moniker ongetwijfeld gaat bouwen! Deze Denen brengen een verrassende zonnige noot met hun vrolijke pop met calypso-, afrobeat- en indie-invloeden. In 2011 stond de groep op Roskilde, in 2012 kwam hun gelijknamige album The Eclectic Moniker uit waarop de onweerstaanbare single 'Easter Island' te vinden is.

Lydmor

Nog een andere Deense verrassing: Lydmor (alias Jenny Rossander) met haar prachtige persoonlijke electropopliedjes. De eerste stappen in haar muzikale carrière zette ze in de underground electroscene van Aarhus. Debuutplaat A Pile of Empty Tapes zorgde vervolgens voor landelijke bekendheid. De veelzijdigheid van Rossander is groot: vergelijk de dansbare albumversie van de song ‘Lamppost Light’ met deze tot de essentie teruggebrachte versie (opgenomen door het online muziekplatform Copenhagen Beta). Breekbaar, krachtig en vooral indrukwekkend: de naam Lydmor is vet omcirkeld in het programmaboekje!

Nelson Can

De drie Deense dames van Nelson Can weten hoe je rockt zonder testosteron en gitaar. Met slechts zang, drum en basgitaar spelen zij een mix van pop, blues en punk. Begin 2012 brachten ze hun eerste single 'Apple Pie' uit en niet veel later volgde hun debuut-EP, die ze deelden met de acts Echo Me en The Freudian Slip. De stemmen van de Nelson Can-vrouwen klinken eigenwijs, de muziek is melodieus en ligt lekker in het gehoor: een combinatie die nieuwsgierig maakt naar het live-optreden van aanstaande zaterdag.

Ane Trolle

Landgenote Ane Trolle heeft een prachtig en herkenbaar stemgeluid. Ze werd onder andere bekend van de vocalen in Trentemøllers hit ‘Moan’. Al jaren groot in de underground van Kopenhagen, en nu is ze eindelijk te zien op Nederlandse bodem. Bekijk het prachtige 'Sweet Dogs'

Phantom

Betoverende zang van een dito zangeres en een UFO als muziekinstrument: de elektronische liedjes van het Finse Phantom lijken uit een parallel universum te komen. Dit duo bestaat pas een jaar, maar in januari stonden ze al op Eurosonic Noorderslag. De muziek van Phantom kenmerkt zich door de heldere en scherpe vocalen van zangeres Hanna Toivonen en de donkere maar aanstekelijke beats van DJ Tommi Koskinen. Beluister hier het even onstuimige als romantische 'Kisses', met een sample van Erik Saties Gymnopédie No.1. Koskinen geeft op Nordic Delight overigens ook een workshop over de UFO die hij zelf bouwde van een omgekeerde glazen lampenkap!

Bottled in England

Tot slot wijzen we je graag nog even op Bottled in England, een van de weinige bands ter wereld die drum'n'bass live spelen. Samen met een aantal gastmuzikanten (violist, rapper, zangeres) is deze Kopenhaagse formatie een live sensatie en een absolute must see. Bekijk hier hun live versie van Bowie's 'Hello Spaceboy' (feat. Silas Bjerregaard).


Te zien: Nordic Delight festival, zaterdag 2 maart 2013 @ Nutrecht & dB's, Utrecht.
Entree: voorverkoop € 29,- (excl. € 1,50 servicekosten), deur € 33
,-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht