Kort Utrechts Popnieuws Week 5 Kort Utrechts Popnieuws Week 5

Met o.a. No Ninja Am I, a balladeer, Riverdistrict, The Dance, Homemade Empire, Soeplabel, bitebits en de Huiskamer van Utrecht.

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 5

Met o.a. No Ninja Am I, a balladeer, Riverdistrict, The Dance, Homemade Empire, Soeplabel, bitebits en de Huiskamer van Utrecht.

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een propvolle editie met nieuws over onder meer No Ninja Am I, a balladeer, Riverdistrict, The Dance, Homemade Empire, Soeplabel, bitebits en de Huiskamer van Utrecht.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

No Ninja Am I op Lo Friday
Vandaag verschijnt de nieuwe EP van No Ninja Am I, Vegas. De mooie voorganger Montélimar was nog een echte singer-songwriterplaat, bij Vegas gaat het vooral om de tegenstelling akoestisch versus elektronisch. Naast warme zanglijnen en een enkele kampvuurgitaar zijn nu ook veel samples, beats en andere elektronica te horen. Aan Vegas is meegewerkt door gitarist Rens van den Boogaard (Palloc en vaste kracht in de No Ninja Am I live-formatie) en Chris Siegers van Novack. Op vrijdag 8 februari spelen ze, aangevuld met drummer Koen Kusters, op Lo Friday in de Kargadoor.

Win een masterclass songwriting van a balladeer
Beginnende songwriters opgelet! Marinus de Goederen van a balladeer geeft op 14 februari een masterclass op het hoofdkwartier van CultuurBewust.nl in Utrecht en jij kan erbij zijn. CultuurBewust.nl gaat deze zomer jong artistiek en schrijvend talent een podium bieden om hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen. In dat kader geeft Marinus de Goederen van a balladeer op 14 februari een masterclass songwriting aan drie beginnende liedjesschrijvers. Worden jouw vaardigheden na afloop van de masterclass als beste beoordeeld? Dan win je bovendien een optreden op de Werfsessie op 15 februari in Utrecht waar ook Port of Call, Pelvic Fins en Adam Quann zullen spelen. Mail vóór maandag 11 februari naar muziek@cultuurbewust.nl en vergeet niet een demo van of link naar reeds geproduceerd songmateriaal mee te sturen. Op basis daarvan worden drie songwriters geselecteerd die op donderdagmiddag 14 februari de masterclass mogen volgen. Kaarten voor de Werfsessie op 15 februari kosten 5 euro en zijn te bestellen via de website.

Dit weekend: de Huiskamer van Utrecht
Zaterdag 2 en zondag 3 februari vindt de eerste editie plaats van ‘de Huiskamer van Utrecht’. Unieke webshops, fashion, vintage kleding en meubels, jonge designers en lokale kunstenaars bieden dit weekend op een wintermarkt hun producten aan. Hiervoor wordt winkelcentrum Hoog Catharijne twee dagen lang omgetoverd tot de Huiskamer van Utrecht. Door heel Hoog Catharijne staan kraampjes en op verschillende plekken zijn grote en kleine huiskamers ingericht waarin van alles te beleven valt. Waar je even op de bank kunt ploffen, uit kunt rusten van het shoppen en kunt genieten van een latte macchiato, glühwein of een biologische stamppot. Ook zijn er in verrassende hoekjes jonge bandjes en singer-songwriters te vinden. Het hele programma vind je op de website van de Huiskamer van Utrecht.

Riverdistrict releast video bij Walt Whitman
De Canvas Holes EP van Riverdistrict is van begin november 2012 en dus nog behoorlijk jong. Deze week heeft de band een videoclip uitgebracht voor het nummer 'Walt Whitman'.

Eerste single en video voor The Dance
Ook The Dance heeft een eerste clip uitgebracht. In het geval van de Utrechtse new wave-formatie gaat het om het nummer 'Video', de single die vooruitloopt op de later dit jaar te verschijnen Meet The Dance EP.

EP 01100001 voor bitebits
Bitebits is het elektronica-eenmansproject van Sander Klijn (Good Dog Happy Man). Medio 2011 verschenen min of meer uit het niets een drietal nummers op Soundcloud. In die periode spraken wij ook met Klijn over zijn eenmansproject. Ruim anderhalf jaar later is er nu opeens op dezelfde manier een nieuwe EP verschenen: 01100001. Zonder aankondiging, zonder promotie, maar zeker de moeite waard.

Homemade Empire-sessie bij Dwars
In 2012 verscheen Defenestration, het tweede album van Homemade Empire, alter ego van de Utrechtse muzikant Bart de Kroon. Op 16 juni 2012 speelde De Kroon solo en met akoestische gitaar als Homemade Empire een exclusieve sessie voor Dwars in de VPRO-studio in Hilversum.

Jazzin’ My Pants start in februari
In februari start een nieuw Utrechts initiatief genaamd Jazzin’ My Pants in café Stairway to Heaven. In samenwerking met de verschillende faculteiten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) organiseren vijf studenten music management een reeks multidisciplinaire avonden waarin livemuziek wordt samengebracht met de andere kunstdisciplines. Jazzin’ My Pants leidt het publiek in vier avonden langs verschillende stijlen binnen jazz. “Jazzmuziek is tijdloos en bovendien goed te combineren met andere kunstdisciplines, om zo de bezoeker een totaalbeleving te geven”, aldus de organisatie. De vier edities zijn op woensdag 27 februari, 27 maart, 24 april en 22 mei. Meer informatie vind je op www.jazzinmypants.nl.

Soeplabel – the Movie
Vorige week waren we bij de eerste editie van Soeplabel, een nieuw minifestival waarbij drie independent labels uit Nederland een aantal van hun bands én hun soep presenteren in EKKO. Het festival liet een korte videoreportage van de avond maken.

Soeplabel 23/01/2013 from Soep Label on Vimeo.


Two Way Society presenteert debuut-EP
Op zaterdag 23 februari 2013 presenteert de Utrechtse rockband Two Way Society haar debuut-EP in Stairway to Heaven (gratis toegang). Op de EP, die is opgenomen in de GieSound-studio van Guido Aalbers, werkte ook de Portugese songwriter en producer Daniel Cardoso mee, die eveneens meeschreef aan het laatste album van Anneke van Giersbergen. De videoclip voor de eerste single ‘Happy’ staat op band en verschijnt ergens in februari. O ja, de band zoekt ook nog een extra gitarist. Meer informatie daarover op de website. Extra support komt van Up Magazine, dat de EP in februari naar al haar 1400 abonnees stuurt.
 
Sneeuwbal-festival
De winter lijkt er weer op te zitten, maar je weet maar nooit. Schaatsliefhebbers houden vast aan februari als koude maand. Als het inderdaad flink gaat vriezen, dan kun je de winter op zaterdag 23 februari trotseren tijdens winterfestival Sneeuwbal in Park Transwijk. De makers van Lief festival en Geheime Liefde nodigen je uit om naast de zomer nu ook de winter feestelijk te vieren. Samen ga je sleeën, glühwein drinken, stamppot eten en vooral sneeuwballen gooien! Sneeuwbal vormt een creatief winterdorp dat bestaat uit een gezellig buitenplein en een grote verwarmde circustent. In deze tent loopt de muzikale programmering van techhouse tot techno. Op het buitenplein vind je creativiteit, de après-technobar en eindeloos winters vermaak. En als je geen zin hebt om actief te zijn, dan kun je ook even ontspannen bij één van de buitenkachels. Meer informatie op de website.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht