Weekagenda week 51

Wooden Saints, Sneeuw en Ruis Festival, Blue Grass Boogiemen, Broeder Dieleman, ReaZun

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het is misschien wel de lastigste week van het jaar: de week met de kortste dagen. Maar echt waar, het loont om deze donkere avonden niet op de bank te luieren maar juist de nacht in te fietsen. Om bijvoorbeeld te kroelen met je liefje tijdens een kerstshow van Broeder Dieleman of juist swingen tijdens het energieke Sneeuw en Ruis Festival.

Wie: Wooden Saints + The Black Atlantic
Wat: indiefolk
Wanneer: woensdag 18 december (20.30 uur)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: € 9
Als hoofdact in ACU had zanger Geert van der Velde (The Black Atlantic) moeite om in zijn uppie een net zo sterke live-act neer te zetten als met zijn voormalige bandleden. Als support-act voor Wooden Saints gaat hij voor de herkansing. Dat Wooden Saints weet met zijn tien muzikanten zoveel dynamiek op het podium te brengen dat je er als publiek direct door in vervoering raakt.

Wie: Sneeuw en Ruis Festival
Wat:
onder andere Tududuh, Ode To The Quiet en Big Hare
Wanneer: zaterdag 21 december (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8
Een festival met voornamelijk Utrechtse acts waar één zaak gemeengoed is: de lust naar enigszins experimentele, elektronische muziek. De zaal en het café worden omgetoverd tot een grote speeltuin waar ook beeldende kunst een plek krijgt. Naast speelplezier, presenteert Tududuh deze avond zijn nieuwe EP en presenteert Big Hare de 10” Evening Rites. Koop naast je kaartje, ook alvast maar een potlood zodat je gemakkelijk Tududuh’s nieuwe werk kunt terugspoelen. Zijn EP staat namelijk op een ouderwetse cassette.

Wie: Boogiemen’s Ball

Wat: Albumpresentatie Blue Grass Boogiemen
Wanneer: zondag 22 december (13.00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 10
Het Utrechtse Blue Grass Boogiemen maakt al ruim twintig jaar bluesgrass- en rockabillymuziek waar ze nationaal en internationaal bekendheid mee vergaarden. Het nieuwe album Delivering The Grass is in oktober verschenen bij Excelsior Recordings en wordt vandaag gepresenteerd. Tijdens het Boogiemen’s Ball treedt niet enkel Blue Grass Boogiemen op, maar onder andere ook WB And the Mercenaries, Reverse Cowgirls, Naald & Kraak en Tangarine.

Wie: Kerstshow Broeder Dieleman

Wat: Broeder Dieleman + Meindert Talma + Cairo Liberation Front
Wanneer: zondag 22 december (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10
Op de kortste dag van het jaar, brengt Broeder Dieleman graag wat muzikale vreugde in het leven van de Utrechters. Naast een eigen optreden, treden ook Meindert Talma (mooi interview bij 3voor12 over onder andere zijn autobiografische romanreeks) en Cairo Liberation Front op. Samen zorgen ze voor een avond vol gemeenschapszin en liefde voor muziek.

Wie: ReaZun & Nav (live try-out)
Wanneer:
zondag 22 december (20.00 uur)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: gratis
ReaZun ken je natuurlijk als de Franstalige rapper uit Kytemans hiphoporkest en misschien ook door zijn gastbijdragen op Tududuh’s album Storm Murale. Nu is het tijd voor zijn eigen soloalbum Ik, Ben Hartman, waarvoor hij een gratis try-out geeft in Tivoli Spiegelbar. De daadwerkelijke release staat gepland voor begin 2014.