Kort Utrechts Popnieuws Week 34

VJ op de Dom, De Voorhoede, Bart van der Lee, Kargadoor, Mike Mago, Wooden Horse Toy, Lukas Batteau

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met onder andere nieuws over VJ op de Dom, De Voorhoede, Bart van der Lee, Kargadoor, Mike Mago, Wooden Horse Toy en Lukas Batteau.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

VJ op de Dom Beats Barok
VJ op de Dom is inmiddels onlosmakelijk verbonden met de start van het Utrechtse culturele seizoen en toch is dit voorlopig de laatste editie. Daarom wordt op zaterdag 31 augustus extra uitgepakt: beats, barok, carillons en metershoge visuals en projecties, niks is teveel. Muzikaal wordt er een brug geslagen tussen oude en nieuwe muziek. Om 22.00 uur wordt er gestart met carillons uit heel Europa die van zes kanten tot je komen in een speciale compositie van René Uijlenhoet. Een centrale rol in het programma is er voor Malgosia Fiebig, de stadsbeiaardier van de Domtoren. Vanaf 23.00 uur nemen dj's Francesco Tristano en Kypski je mee van barok tot beat.
 
Te zien: zaterdag 31 augustus 2013 van 22.00 tot 1.00 uur, Domplein Utrecht

Video: 030 van De Voorhoede
Altijd goed, een muzikale ode aan de stad waarin je woont. Dat is precies wat de Utrechtse rapgroep De Voorhoede heeft gedaan. In ‘030’ (hoe kan het ook anders) komen veel Utrechtse plekken langs zoals Het Ledig Erf, Park Lepelenburg, het Vredenburg, de Maliebaan en nog veel meer. Nummer en clip zijn in twee dagen opgenomen. Het zou het zomaar prima kunnen doen als nieuw lijflied voor onze FC!

Derde dubbel-release voor Small Supernova
Small Supernova brengt geen album uit maar releast elke twee maanden een setje van twee nummers waarbij telkens met een andere producer wordt gewerkt. Voor de derde release heeft de band samengewerkt met Remko Schouten. De twee nieuwe nummers zijn 'Colours' en 'Sunday'.

Video: ‘A Mothers Song’ van Bart van der Lee
Op 6 september verschijnt ‘Ballads for the Heathens or Dying’, het nieuwe, wonderschone album van Bart van der Lee. Sinds deze week is er een voorproefje te horen in de vorm van de video voor het nummer ‘A Mothers Song’. Van der Lee presenteert het album op donderdag 10 oktober in de Spiegelbar van Tivoli samen met Marten de Paepe, wiens nieuwe album op diezelfde datum uitkomt.


Kargadoor opent cultureel seizoen met minifestival Duizendpoot
Op 1 september opent de hernieuwde Kargadoor haar deuren tijdens het jaarlijkse Uitfeest. Tijdens de zomer is de entree vernieuwd zodat deze kan worden gebruikt als ontmoetingshal, als plek om te borrelen en vanaf nu is er ook ruimte voor flexwerkers aan de nieuwe tafel in de hal. Tijdens de start van het culturele seizoen organiseert de Kargadoor het minifestival Duizenpoot, waarop het laat zien wat er komend jaar allemaal op het programma staat aan films, muziek en theater. De deuren van de Kargadoor gaan open om 13.30 uur en het gratis toegankelijke programma begint om 14.00. In de werfkelder zijn er onder andere optredens van Eric Devries (15.30 uur, in het kader van Ramble On) en Homemade Empire (17.00 uur, in het kader van Lo Friday).
Het complete programma vind je hier.


EP-release voor Wooden Horse Toy
I Saw The Girls Drown With Their Bikinis On is de nieuwe EP van Wooden Horse Toy, het solo-project van Gino Miniutti, die je onder andere kunt kennen van Lost Bear en We Love People in Bearsuits. De releaseparty vindt plaats op vrijdag 13 september tijdens de eerste editie dit seizoen van Lo Friday. Voor die gelegenheid wordt Wooden Horse Toy dan aangevuld met Christaan Vermeer en Remco de Wildt van We Love People in Bearsuits en Tijmen Ruizendaal op drums. Andere bands die op deze editie van Lo Friday spelen zijn Wolves Dressed In Sheep en Katía. Aanvang is 20.30 uur en de entree is 4 euro.


Video: The Show van Mike Mago
In april berichtte 3voor12 al dat single The Show van de Utrechtse producer Mike Mago een wereldwijde release zou krijgen. Deze maand is er ook een mooie video verschenen.

Tweede editie voor Late Night Sails
Late Night Sails: boot, water, avond/nacht en fijne muziek. De eerste editie van dit door St.Paul en Age Versluis georganiseerde evenement was binnen twee dagen uitverkocht. Dan kun je maar één ding doen: een tweede editie organiseren. Op de boot gaan mee: Marien Dorleijn, die op dit moment zijn nieuwe plaat met Moss aan het afronden is, en ook speelt Adam & The Relevants een korte set. Verder draagt schrijfster Hanneke Hendrix ergens op het schip voor. En natuurlijk draait medegastheer St. Paul de betere electropop-, indie-, soul- en garageplaatjes. Vertrek (en aankomst) is deze keer vanuit Utrecht. Praktisch: zaterdag 14 september, 21.00 – 2.00 uur, vertrek en Aankomst: Keulsekade (achterom bij de Douwe Egbertsfabriek), Utrecht. Een kaartje is vijftien euro. Meer info vind je hier.

Lukas Batteau luistert vijfjarig bestaan Onder invloed op met nieuwe sessie
In 2008 begon Matthijs van der Ven zijn project Onder Invloed. De eerste muzikant waarvan hij een sessie opnam was destijds Lukas Batteau. Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Onder Invloed hebben Van der Ven en Batteau een nieuwe sessie opgenomen, in hetzelfde huis, op dezelfde plek. Batteau nam twee nummers op: Love is Blindness van U2, dat hij ook al in 2008 speelde, en Angeles van Elliott Smith.