Kort Utrechts Popnieuws Week 15 Kort Utrechts Popnieuws Week 15

Met o.a. nieuws over Case Mayfield, Colossa, BINKBEATS, Module, Soestvrijstaal en Stillwave.

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 15

Met o.a. nieuws over Case Mayfield, Colossa, BINKBEATS, Module, Soestvrijstaal en Stillwave.

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een editie met onder andere nieuws over Case Mayfield, Colossa, BINKBEATS, Module, Soestvrijstaal en Stillwave.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Huiskamerconcert Case Mayfield en Mevrouw Tamara
Twee weken geleden blonk Case Mayfield uit tijdens Tweetakt. In de intieme setting van de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburg wist hij zijn publiek akelig stil te krijgen. Iedereen die daar niet bij was krijgt een soort van herkansing. Op woensdag 15 mei komt Mayfield namelijk naar Utrecht voor een huiskamerconcert, samen met Mevrouw Tamara. Je bent dan welkom vanaf 20.00 uur, maar je moet wel even reserveren via mgkamphuis@gmail.com vanwege beperkte capaciteit, en om het adres te weten te komen. De toegang is € 7,50 euro en gaat helemaal naar de artiesten. Mevrouw Tamara speelt om 21.00 uur, Mayfield om 21.45 uur. Meer informatie in het Facebook-event.

Colossa releast eerste video van nieuwe album
Op 1 april is New Day Rising verschenen, het nieuwe album van de rockband Colossa. ‘Hurricane’ is de eerste video. Op vrijdag 19 april speelt Colossa in De Kelder in Amersfoort en op 3 mei doet het viertal twee optredens in Utrecht: ’s middags een instore in Plato en ’s avonds een reguliere show in dB’s.

BINKBEATS doet FlyLo’s Getting There
Je kunt BINKBEATS kennen uit diverse Utrechtse bands en gezelschappen. Beats Unraveled is het eenmansproject van deze getalenteerde percussionist, multi-instrumentalist en beatsmaker. Vier weken nadat hij een mooie bewerking van Madlib en Erykah Badu’s ‘The Healer’ heeft uitgebracht waagt hij zich nu aan ‘Getting There’ van Flying Lotus. Stort je in de magische wereld van live gecreëerde beats ….

Gaudeamus Sessies #1 op zondag 21 april
In KUP 9 berichtten we al over de Gaudeamus Sessies, de opvolger van het na 100 edities gestopte Proeflokaal. Bij de Sessies is plaats voor voorproefjes uit het Gaudeamus Muziekweek programma, werk van (nog) onbekende componisten en jonge ensembles die vlieguren willen maken met werk van jonge componisten. De Sessies vinden niet plaats op een vast moment, maar worden geprogrammeerd rondom een work-in-progress presentatie van een eigen Gaudeamus productie. Zondag 21 april is de eerste editie. Vanaf 16.00 uur kun je in het Muziekhuis Utrecht terecht voor een programma dat bestaat uit Christina Oorebeek & Karl Klomp (nieuw werk voor Disklavier en live visuals), Brendan Faegre Edge Ensemble, Gareth Davis + The Julie Mittens (Peter Ablinger's Black Series) en een pitch van het project Custom Made Music van negen afstuderende masterstudenten van Muziektechnologie in Hilversum. De toegangsprijs is naar eigen inzicht.

Module: nieuwe techno-avond in HAL16
Module is een nieuwe organisatie die het uitgaanspubliek van Utrecht een nieuw geluid wil laten horen. Dat willen ze doen door het brengen van compromisloze dansavonden waarbij bezoekers kennis kunnen maken met, en genieten van, techno. Daarbij wil Module graag iets nieuws laten horen. Of zoals ze zelf zeggen: “Echte techno, maar wel techno met diepgang. Een verhaal om te vertellen. Wel stevig, maar niet alleen maar vol gas tot aan de laatste plaat van de avond. Module wil je graag kennis laten maken met artiesten die je zelf niet zo snel zou hebben gevonden, maar waarvan we zeker weten dat ze je een nacht lang kunnen boeien.” De eerste editie van Module is op zaterdag 27 april in HAL16. De line-up bestaat dan uit Mike Dehnert [Fachwerk, DE], Paul Boex [Dynamic Reflection], Stratum [Module], MVDL [Mental Evolution], Bosman [KrancK] en Oberkindt [TWSTD DJ Contest]. Er zijn visuals door DNKRS.

Stillwave releast video voor ‘Klocking In’
De Utrechtse wave-band Stillwave heeft begin april een eerste video uitgebracht. ‘Klocking In’ is afkomstig van de debuut-EP Isles, die in december van 2012 is verschenen. De band speelt vrijdag 12 april bij Lo Friday in de Kargadoor en op vrijdag 26 april in de tweede halve finale van de Clash of the Titans in dB’s.

Video van ‘Video’ voor The Dance
Vrijdag 5 april heeft The Dance met een heuse releaseparty de eerste officiële videoclip ten doop gehouden. De toepasselijk genaamde track ‘Video’ is afkomstig van de Meet The Dance EP.

Podiumavondenreeks Soestvrijstaal sluit seizoen af met hiphop-editie
Op vrijdag 19 april is het alweer tijd voor de laatste Soestvrijstaal podiumavond van het seizoen. De speciale hiphop-editie vindt plaats in Music Practice Place (MPP) op het industrieterrein van Soest, waar de vijf fundamentele elementen van hiphop aan bod komen. MC's EvenwichtTweestrijdAlexander de Grote en Bettina & Celine worden afgewisseld door danscrews Mojo TribeUnstoppable Crew en Side-To-Side die door DJ Prace worden ondersteund. In de tussentijd zorgt VJ ShiTv voor visuals en maken graffers Gebakken MurenCurtis SprayfieldHenky Bublauwski en Klootsaque pieces door het hele pand. Hosts zijn Soskop en Be Loyal. De avond duurt van 20.00 uur tot 0.30 uur en de entree is gratis. Music Practice Place (MMP) is te vinden aan de Nieuwegracht 8-01, Soest.

Wereldwijde release Mike Mago's The Show
Afgelopen week te lezen bij 3voor12: ‘s werelds grootste dancelabel Spinnin' Records gaat de single ‘The Show’ van Mike Mago wereldwijd releasen. Het Nederlandse label met 21 sublabels en contacten in 20 landen specialiseert zich normaliter in acts als Afrojacks, Nicky Romero's en Sander van Doorn. "Niet per se mijn straatje", reageert Michiel Thomassen (aka Mike Mago) bij 3voor12, "maar het gaat erom dat zij het een goede track vinden en er een groter succes van willen maken."
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht