Kort Utrechts Popnieuws Week 41

Nieuws over onder meer Case Mayfield, Double G, This Routine Is Hell, Helge Slikker en StadsHelden DJ-editie.

Tekst: Marc van der Laan ,

De redactie van 3voor12/Utrecht zit bovenop het nieuws. Elke dag worden we overstelpt met persberichten, nieuwtjes, informatie en wat dies meer zij - te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een propvolle editie met nieuws over onder meer Case Mayfield, Double G, This Routine Is Hell, Helge Slikker en StadsHelden DJ-editie.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl!

Instore optreden Case Mayfield bij Velvetmusic op 12 oktober 
Case Mayfield verzorgt op vrijdag 12 oktober om 17.30 uur een instore optreden in de winkel van Velvetmusic aan de Havik in Amersfoort. Hij geeft dat een voorproefje van zijn optreden op 30 november in de De Kelder. Deze week is zijn nieuwe album 10 verschenen. 3voor12’s Atze de Vrieze sprak daarover met Mayfield. 10 staat ook op de Luisterpaal.


Rapper Double G maakt clip gebaseerd op Griekse mythologieën 
Deze week presenteerde Georgios ‘Double G’ Lazakis zijn nieuwe video ‘Nightmare’, het slotstuk van een bijzondere cliptrilogie. De Griekse rapper, bekend van Kyteman’s Hip Hop Orkest en The Devastators, bracht eerder dit jaar al twee videoclips uit die gezamenlijk de opmaat vormden voor dit slotstuk. Met deze trilogie wil Double G zich onderscheiden van andere muziekvideo’s: “Het is een korte film geworden, geïnspireerd door de Griekse mythologie. De Oude Grieken geloofden dat overledenen als schimmen in de onderwereld voortleefden. Zo speelt Kyteman de rol van Charon de veerman die, in ruil voor een obool, de doden naar de overkant van de mythische rivier de Styx brengt." De single ‘Nightmare’ ft. Kyteman is afkomstig van het debuutalbum Life Story dat op vrijdag 12 oktober verschijnt. Diezelfde dag presenteert Double G het album in de Spiegelbar van Tivoli, waarbij hij wordt bijgestaan door zijn live-band ‘The Ouzo Family’ en een aantal gastartiesten.


This Routine is Hell geeft voorproefje nieuw album 
In augustus meldden we dat de Utrechtse hardcoreformatie This Routine is Hell in Amerika zijn tweede album heeft opgenomen en meteen daarna uitgebreid langs de Amerikaanse Oostkust heeft getourd. Aan hardcoremagazine Legends Arising vertelde de band over de tour en het nieuwe album, waarvoor ze een nieuwe richting zijn ingeslagen. Een voorproefje van die nieuwe richting kun je horen op vrijdag 12 oktober wanneer de band samen met Man Lifting Banner, Daggers en Wolf Grey in ACU speelt. Tijdens de show is een gelimiteerde cassette te krijgen van het nummer ‘Nostalgia’, afkomstig van het nieuwe album.


Oktoberfest in De Peppel 
Het is nog steeds oktober dus het mag nog: oktoberfesten. Op zaterdag 13 oktober draait het dj-collectief Biergarten Boys vanaf 21.00 uur de beste en leukste Duitstalige hits uit zestig jaar popmuziek in De Peppel. Natuurlijk komen de onverwoestbare Duitse megahits aan bod, maar de Biergarten Boys hebben ook een schat aan ‘vergeten’ platen die voor een aangename Aha-erlebnis zorgt. Heimat Heidi deelt Tirolerhoedjes en Wurst und Pretzels uit en doet een dansende duit in die Tüte. 

Helge Slikker wint Gouden Kalf
 
Vorige week zijn in de Utrechtse Stadsschouwburg de traditionele Gouden Kalveren uitgereikt. Tussen de winnaars van dit jaar zat Helge Slikker die we kennen van Storybox en Miss Molly and Me. Met zijn score voor Kauwboy won Slikker een kalf voor de beste muziek.

Parkeren in Nieuwegein een muzikale belevenis
 
Sinds vorige week is parkeren in Nieuwegein “een hele nieuwe beleving”, een muzikale welteverstaan. RTV Utrecht meldt dat woensdag 3 oktober twee vernieuwde parkeergarages zijn gepresenteerd, waarin kunstwanden, lichtwanden en muzikale kunstwerken de parkeerders 'instinctief' van hun auto naar de uitgang leiden en weer terug. In één van de parkeergarages heeft elk van de zes parkeerverdiepingen een ander historisch thema. Bij elk thema is andere muziek gecomponeerd door Berend Dubbe (Bettie Serveert) en Gwendolyn Thomas. Voor parkeergarage Stadhuis maakte Spinvis een muzikaal kunstwerk, dat bezoekers tijdens het lopen meeneemt van het ene geluid in het andere. Lees het complete bericht bij RTV Utrecht.

Video bij Skiggy Rapz’ ‘Circle Round’
 
Vorige week meldden we al de release van ‘Circle Round’, de nieuwe single van Skiggy Rapz en voorbode van zijn in januari te verschijnen album Satellites. Inmiddels is er voor ‘Circle Round’ ook een video.


Video: Lesstof van KOP

Na ‘Zak Erin’ brengt de Amersfoorste rapper KOP nu de tweede video uit van het album Kopstukken. Op Lesstof wordt hij bijgestaan door de rappers ILL Material (Nul7Negen), Dennis T en Ciph Barker. Producers Henning en Jeeja zijn verantwoordelijk voor de beats. Kopstukken is nog steeds te downloaden en te bestellen op www.kophiphop.nl.


StadsHelden DJ-editie nummer 2
 
In januari 2012 organiseerde Staplab in ACU een eerste succesvolle DJ-editie van StadsHelden. Op 19 januari gaan ze, wederom in ACU, weer vies en vuig doen. Ook jij kunt je aanmelden om deze editie te mogen draaien. Upload je track bij op de website van Staplab en wie weet sta jij 19 januari voor een afgeladen ACU.
 
Kunstfestival Kaalstaart feest door in De Kelder met Big Fat Soundmachine 
Het derde weekeinde van oktober is er Kaalstaart, een festival voor beta-kunst en nieuwe ambachten. Beeldende kunst, podiumkunst, onderzoek en nieuwe samenwerkingen worden aan het publiek getoond in een route langs de Amersfoortse Eem. Na afloop van Kaalstaart kun je doorfeesten in De Kelder tijdens Big Fat Soundmachine met live acts en een interactief decor dat deels instrument is. Dansen staat voorop. De line-up bestaat uit Dariyan, Volt 9, Tony Tombola & Peter Peperoni, Daddy Issues en De Pers (muziek door het persen van speelgoed). Tickets kosten 10 euro en de festiviteiten in De Kelder beginnen om 22.00 uur.