Weekagenda week 11 Weekagenda week 11

Soup ’n Songs, Rue Royale, The Phantom Four feat. The Arguido, Springplank, Case Mayfield, Kids With Guns en de Rotterdamse Jazz School

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 11

Soup ’n Songs, Rue Royale, The Phantom Four feat. The Arguido, Springplank, Case Mayfield, Kids With Guns en de Rotterdamse Jazz School

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Deze weekagenda bevat zeven muzikale tips met voor elk wat wils. We gaan van singer-songwriters naar surfpunk, van dj’s naar progressieve jazz en van electro naar eigenzinnige popliedjes. Veel plezier!

 

Wat: Soup ’n Songs #9
Wie: Dial Prisko, Marten de Paepe en Harold K
Wanneer:
 donderdag 15 maart 2012 (vanaf 18.00 uur)
Waar: KEEK
Schade: entree is gratis, voor de overheerlijke soep betaal je natuurlijk wel

Waarom: Donderdagavond kun je vanaf 18.00 uur in KEEK in de Twijnstraat terecht voor de negende editie van Soup ’n Songs. Onder het genot van een kop warme, huisgemaakte soep kun je luisteren naar de singer-songwriters Marten de Paepe en Harold K. Extra blij zijn we ook dat we voor het eerst in tijden weer kunnen luisteren naar de eigenzinnige popliedjes van Dial Prisko.
Wil je trouwens zelf een keer spelen bij Soup ‘n Songs? Mail dan naar info@kunsteneerlijkekoffie.nl.
 
 
Wie: Rue Royale en Alasca
Wat:
folk/indiepop
Wanneer: donderdag 15 maart 2012 (20.45 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10

Waarom: Soms is er maar heel weinig nodig om mooie muziek te maken. Het echtpaar Dekker tourt onder de naam Rue Royale al een aantal jaar bijna onafgebroken door Europa. Met alleen stem, gitaar, een klein drumsetje en wat percussie spelen ze sfeervolle, akoestische nummers. Vanavond wordt Rue Royale begeleid door The Black Atlantic-bandleden Kim Janssen en Simon van der Heide. Support komt van Alasca. De band komt net als Case Mayfield uit Volendam en is ook net als hij wars van de palingsound. Volgens 3voor12 maakt de band “authentieke indie-folk met melancholische melodieën, poëtische teksten en harmonieuze vocalen.”

Let op: tickets gaan hard dus check even of de show niet is uitverkocht en zo nee, sla dan je slag!

 
Wat: Springplank: opening HAL16
Wie: onder andere Bojcot Selectah, Baldadig Collectief, Ink Warriors, DJ Desktop, Asa en Kunstenaars in Spé
Wanneer:
 vrijdag 16 maart 2012 (vanaf 17.00 uur)
Waar: HAL16
Schade: entree is gratis

Waarom: HAL16 is een relatief nieuwe woon-, werk- en uitgaanslocatie aan de Archimedeslaan in Utrecht. In de afgelopen maanden is er al proef gedraaid met verschillende feestjes, waaronder een oud en nieuw-party, het Stekker Stamppot festival en Staplab’s Vedette in Spé. Maar een mooie openingsfuif is er nog niet geweest. Je raadt het al ….. die gaat er alsnog komen, en wel op vrijdag 16 maart. Om 17.00 uur is de formele opening door burgemeester Wolfsen. Daarna verzorgen verschillende collectieven, initiatieven, artiesten en betrokken organisaties voor de rest van de avond kunst, live muziek en dj’s, Op het programma staan onder andere Bojcot Selectah (dubstep/grime), Baldadig Collectief (electro/house/techno), Ink Warriors (live), DJ Desktop (indie), Asa (singer-song writer) en Kunstenaars in Spé (live-arts). Reazun en Omar Soulay verzorgen een fijne mix van hiphop, soul en blues. Verder organiseren de mensen van Stekker en Vers Vermaak een YouTube Bingo Contest.
 
 
Wie: The Phantom Four featuring the Arguido, De Keefmen en DJ Miss Twist
Wat:
surfpunk
Wanneer: vrijdag 16 maart 2012 (21.00 uur)
Waar: dB’s
Schade: € 8

Waarom: The Phantom Four  featuring The Arguido, oftewel Neerlands surfpunkhelden van The Phantom Four samen met hiphoplegende Rudeboy op vocals (je weet wel, die van Urban Dance Squad en Junkie XL), staan 16 maart in dB's! Vorig jaar deed het samenwerkingsverband hier al een try out show, ging vervolgens op tournee door Nederland en dook daarna de studio in voor de opnamen van hun album Sounds From The Obscure. Eind vorige maand zag die het licht en de 16e is deze live te horen aan de Cartesiusweg. Mis het niet!
 
 
Wie: Case Mayfield en Port of Call
Wat:
eigenzinnige singer-songwriter met band
Wanneer: zaterdag 17 maart 2012 (20.45 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 10

Waarom: Natuurlijk, al die quotes over de palingsound, Volendam, aftrekken en wat nog meer zijn bijzonder vermakelijk. Maar soms leiden ze wel wat af van waar het echt om gaat: namelijk dat Case Mayfield een bevlogen en bijzonder getalenteerde singer-songwriter is die een gedurfd debuutalbum heeft gemaakt. Al schrijvende moeten we denken aan Eefje de Visser. Ook een singer-songwriter (beiden speelden in de finale van de Grote Prijs) die een bandalbum heeft gemaakt, vervolgens een band bij elkaar heeft gezocht en daarmee is gaan touren. En kijk eens waar dat haar heeft gebracht. Dan is 10 euro geen geld voor een show van Case Mayfield, die over een jaar of twee zomaar de grote zalen kan vullen … wat zeggen we: uitverkopen!

 

 

Wie: Kids With Guns EP-presentatie tijdens Diep in de Groef
Wat:
electropop
Wanneer: zaterdag 17 maart 2012 (vanaf 23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 6

Waarom: In juli 2011 las je bij ons het onwaarschijnlijke verhaal van Kids With Guns: zonder dat er ook maar een minuut muziek was uitgebracht, had het tweetal een show voor 5.000 Grieken geregeld. Tijdens de Club van oktober mochten wij ook kennismaken met de opzwepende electropop van de Kids. Op 18 februari verscheen Where To Begin?, de debuut-EP van het duo. Check hieronder de bijbehorende video en wie weet ontdek je nog een Utrechtse popmuzikant of zelfs een 3voor12/Utrecht-redacteur tussen al die mannen in witte onderbroeken. De EP wordt op zaterdag 17 maart gepresenteerd in EKKO tijdens Diep in de Groef.

 

Wie: The Mirror Conspiracy en The New Earth Group
Wat:
de Rotterdamse Jazz School
Wanneer: zondag 18 maart 2012 (zaal open: 19.30 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 12

Waarom: In Tivoli de Helling spelen op zondagavond twee progressieve jazzbands uit Rotterdam. The Mirror Conspiracy en The New Earth Group scheren langs jazz, afro, punkrock, funk en fusion. Behalve de muziek hebben de bands nog een overeenkomst: beiden zijn eerder voor een Edison genomineerd. The Mirror Conspiracy werkt momenteel aan het tweede album Carrousel, dat eind 2012 zal verschijnen. Beide collectieven blinken uit in filmische, weidse jazz die het hele terrein bestrijkt van King Crimson via Miles Davis tot Fela Kuti en Cinematic Orchestra. Spannend! The New Earth Group opent de avond waarna The Mirror Conspiracy afsluit.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht