Weekagenda week 5 Weekagenda week 5

Stukafest, Man Made Ivory, Elitepop, Non Night en garagerock van The Magnetix

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 5

Stukafest, Man Made Ivory, Elitepop, Non Night en garagerock van The Magnetix

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Zoals iedere week heeft onze redactie weer een keuze gemaakt uit het Utrechtse muziekaanbod. Check snel bij welke optredens en feesten je ons misschien wel kunt tegenkomen.

Nog nadampend van het optreden van Steen in Tivoli de Helling maken we ons op voor een nieuwe Utrechtse muziekweek. De kaarten voor Stukafest en de NON Night in EKKO gaan erg hard, dus wees snel als je daar nog naar toe wilt. Waar je ons vindt? In ieder geval op Stukafest en ook de line-up van Elitepop ziet er spannend uit. Tot daar?


Wat: Stukafest
Wie: o.a. awkward i, Nico Dijkshoorn, Matroesjka, Luckiest Man Alive en Riverdistrict
Wanneer: donderdag 2 februari 2012
Waar: diverse studentenkamers
Schade: € 4,50 voor 1 ronde, €11 voor 3 rondes en €11 voor 3 rondes + het StukaFeest

Waarom: Het is alweer bijna tijd voor de avond waarop huiskamers veranderen in poppodia en studentenkamers het toneel worden voor cabaret- en dansvoorstellingen. Op 2 februari neemt Stukafest de binnenstad van Utrecht namelijk weer even over. Het programma bevat dit jaar pop (Luckiest Man Alive), singer-songwriters (awkward i en Rebecca Sier), indie (Riverdistrict), 70’s rock (King Jack) en indiepop (Puppa and the Clementines). Stichting Habek, een Utrechts hiphopplatform, presenteert een open mic-sessie onder aanvoering van beatboxer Box the Beat. Ook staat er literatuur, theater, dans, cabaret en beeldende kunst op het programma. Uit het hele aanbod kunnen maximaal drie optredens bezocht worden. Je kunt de te volgen route helemaal zelf uitstippelen, zolang een kamer nog niet uitverkocht is. Maar let op: de capaciteit is beperkt, dus het zal niet lang duren voordat er steeds minder te kiezen valt. Je kaartje kopen kan alleen nog vanavond (1 februari) tussen 17.00 en 20.00 uur in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad (Drift 27). Achter het net gevist of kun je pas later op de avond komen? Dan is er altijd nog vanaf 23.00 uur het afsluitende Stukafeest in Tivoli de Helling. Kaarten zijn te koop aan de deur. Op is op!

 

Awkward I - Everything On Wheels & A Mother's Last Words To Her Son from Onder Invloed on Vimeo.


Wie: albumrelease Man Made Ivory
Wat: stonerrock
Wanneer: donderdag 2 februari 2012
Waar: Stairway to Heaven
Schade: gratis

Waarom: Sinds de start in 2007 heeft de Utrechtse stonerrockformatie Man Made Ivory al een behoorlijk cv opgebouwd. Na optredens in de Melkweg, op festivals en op andere podia bereikte de band in 2011 de finale van Clash of the Titans. De afgelopen anderhalf jaar hebben de mannen hard gewerkt aan het debuutalbum Recover. De plaat is opgenomen in de BITM-studio van drummer Jordi Langelaan. Op het album hoor je ook Paul Bukkens van Racoon (drumsound) en Femke Krone (percussie). Recover wordt gepresenteerd op 2 februari 2012 in Stairway to Heaven. Het optreden begint om 20.30 uur en de toegang is gratis.


Wat: Enfant Terrible presenteert: Elitepop
Wie: Logosamphia, Woud, Neurobit, Puin + Hoop en Neugeborene Nachtmusik
Wanneer: donderdag 2 februari 2012
Waar: Huis aan de Werf
Schade: € 12 of € 9 (student, cjp, u-pas)

Waarom: Donderdag 2 februari is Huis aan de Werf het podium voor Elitepop, een avond met elektronische livemuziek van het Nederlandse label Enfant Terrible. In totaal geven vijf acts een performance. Logosamphia brengt een liveoptreden dat richting noise en improvisatie gaat. Woud houdt zich bezig met lo-fi, experiment, ambient en improvisatie. Neurobit maakt minimal music in een popidioom met Nintendo Gameboys en DS-apparaatjes. Bij het Utrechtse Puin + Hoop staan improvisatie en experiment centraal. Neugeborene Nachtmusik staat garant voor duistere en rituele post-electro. En als je toch in Huis aan de Werf bent, bekijk dan gelijk de kunstinstallatie die popart, trash-art en dadaïsme combineert met de muziek van Enfant Terrible.


Wat: NON Night
Wie: Palmbomen (dj-set), Marius (live), Hyperhyper (dj-set), Renkas (dj-set), Bear Damen (dj-set)
Wanneer: vrijdag 3 februari 2012 (vanaf 0.00 uur!)
Waar: EKKO
Schade: € 8

Waarom: Na eerdere toffe NON Nights is er vrijdag weer een nieuwe editie. Het hippe Amsterdamse dancelabel neemt deze keer bijna alle actieartiesten mee. Marius bracht in september met Things We Did een mooie debuut-EP uit: ingetogen elektronica met een hang naar de jaren tachtig. In EKKO doet hij een liveset. Palmbomen, Renkas, HyperHyper en Bear Damen draaien dj-sets.


Wie: The Magnetix, CROWDS, The Anomalys en Komma Razor 64
Wat: Tres Cool Garage
Wanneer: zaterdag 4 februari 2012
Waar: dB’s
Schade: € 8

Waarom: Een avondje recht door zee opzwepende rock-’n-roll in dB’s. The Magnetix is een Frans duo dat al een tijdje meeloopt in het mondiale garagerockcircuit. Na tours in de Verenigde staten met onder meer The Black Lips, doet de band nu voor de tweede keer dB’s aan. Opener is het Rotterdamse trio CROWDS dat fijn rammelende garagepopliedjes maakt. Verder presenteert dB’s ons Komma Razor 64, een gloednieuw rock-‘n-roll-gezelschap uit Utrecht. En alsof dat allemaal nog niet genoeg, is er ook nog een optreden van The Anomalys, het meest opwindende garagepunkrocktrio dat Nederland rijk is. Barry Stiletto draait de platen, dus deze avond kan niet kapot!
 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht