Word zelf filmer voor 3VOOR12/Utrecht Word zelf filmer voor 3VOOR12/Utrecht

Film It Yourself neemt Club 3VOOR12/Utrecht van donderdag 26 mei op

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Word zelf filmer voor 3VOOR12/Utrecht

Film It Yourself neemt Club 3VOOR12/Utrecht van donderdag 26 mei op

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Elke maand maken we video-opnames van de optredens tijdens Club 3VOOR12/Utrecht. Deze maand gaan we dat doen met Film It Yourself (FIY). Maar daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Hoe? Dat zetten we kort op een rij.

Film It Yourself neemt Club 3VOOR12/Utrecht van donderdag 26 mei op

Zoals jullie weten maken we elke maand video-opnames van de optredens tijdens Club 3VOOR12/Utrecht. Die beelden zijn zowel op de site als op ons YouTube-kanaal te zien. Daarnaast is er al een aantal jaar Film It Yourself (FIY), een concept dat in opdracht van de VPRO is ontwikkeld voor 3VOOR12. De formule van Film It Yourself is simpel: jij filmt, je geeft je filmpjes aan FIY en zij maken er één concert van. Alle video’s van een en hetzelfde moment komen automatisch samen in één player waarin jij als kijker vervolgens zelf kunt bepalen waar je naar kijkt.

Een paar weken geleden kwam FIY-initiatiefnemer Ron van der Sterren op het idee om de video-opnames van de Club op de Film It Yourself-manier te maken. Tijdens de Club van aanstaande donderdag willen we daar voor de eerste keer mee experimenteren. Maar daarvoor hebben we wel jouw hulp nodig! Er zijn namelijk minimaal zes mensen nodig om een goede registratie te kunnen maken. En jij kunt daar één van zijn. Van elke band/artiest nemen we één nummer op. Welke dat zijn wordt donderdagavond centraal aangegeven.

Wil je meedoen? Dan heb je het volgende nodig:
- een iPhone 3GS of een iPhone 4
- een 3G-verbinding bij het opstarten
- de gratis FIY-app (in de App Store)

Heb je nog nooit eerder gefilmd? Geen probleem, dat is ook deels de charme. Maar als je je wilt voorbereiden kun je op de site van Film It Yourself meer informatie en eerdere FIY-opnames vinden. Bekijk in ieder geval even het korte overzicht met tips en trucs.

Nog steeds enthousiast? Doe mee en kom donderdag om 21.00 uur naar dB’s. De toegang is gratis, zoals altijd.

Hieronder zie je de FIY-opname die gemaakt is van het mooie optreden van Blaudzun op Lowlands 2010.


advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht