Weekagenda week 21 (met prijsvraag voor kaarten De Utrecht Popprijs-finale) Weekagenda week 21 (met prijsvraag voor kaarten De Utrecht Popprijs-finale)

Club 3VOOR12/Utrecht, Khuda, Atlantis, Soenda, Ad Noiseam Label Night, I Am Oak, Rand van Utrecht, De Utrecht Popprijs

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 21 (met prijsvraag voor kaarten De Utrecht Popprijs-finale)

Club 3VOOR12/Utrecht, Khuda, Atlantis, Soenda, Ad Noiseam Label Night, I Am Oak, Rand van Utrecht, De Utrecht Popprijs

Tekst: Marc van der Laan ,

Festival aan de Werf is in full swing maar dat betekent zeker niet dat de andere podia van Utrecht helemaal stil liggen. Sterker nog: ook deze weekagenda is weer bomvol. Klikken maar!

Club 3VOOR12/Utrecht, Khuda, Atlantis, Soenda, Ad Noiseam Label Night, I Am Oak, Rand van Utrecht, De Utrecht Popprijs

Festival aan de Werf is in full swing maar dat betekent zeker niet dat de andere podia van Utrecht helemaal stil liggen. Sterker nog: ook deze weekagenda is weer bomvol. Eerder in de week heb je al van alles kunnen lezen over de mei-editie van Club 3VOOR12/Utrecht en over de thuisshow van I Am Oak. Op zaterdag kun je naar Soenda Festival en daarna door naar Rebeltronics dat helemaal in het teken staat van het Ad Noiseam label. Ook kijken we al even vooruit naar volgende week donderdag: dan is namelijk de finale van De Utrecht Popprijs 2011. En wij geven daarvoor 2 x 2 kaarten weg. Wat je daarvoor moet doen lees je verderop.

Wanneer: donderdag 26 mei 2011
Wat: Club 3VOOR12/Utrecht
Waar: dB’s
Wie: Sideditch, Homemade Empire, Woods On Fire, Jesus & the Christians
Schade: nada

Waarom: Hier lees je alles over de club van deze maand. Maar nog sneller is het om even de teaser hieronder aan te klikken.Wanneer: vrijdag 27 mei 2011
Wat: postrock en stoner
Waar: dB’s
Wie: Khuda, Atlantis
Schade: € 6,--

Waarom: Headliner vanavond is Khuda; Tom Brooke en Steve Myles uit Leeds zorgen met zijn tweeën voor een psychedelische stoner trip. Voorprogramma is Atlantis, het eenmans-project van de Utrechtse soundengineer Gilson C. Heitinga. In 2007 verscheen debuutalbum Carpe Omnium waarop hij elektronica en postrock op een heftige maar tegelijkertijd sfeervolle manier combineert. Dat album heeft - net als opvolger San Diablo overigens – goede reviews gekregen in het buiteland en bij onze collega’s van 3VOOR12/Tilburg. Het nieuwste album Mistress of Ghosts is net verschenen en staat tijdelijk op de luisterpaal. Live is Atlantis een echte band met onder andere meerdere gitaristen en een knoppenman en heb je ze misschien al eens gezien als voorprogramma van stijlgenoten 65daysofstatic en Oceansize. In september 2008 speelden ze op Club 3VOOR12/Utrecht een show die we ons vanwege de overdonderende klasse nog  steeds herinneren.
Wanneer: zaterdag 28 mei 2011
Wat: Soenda Festival (12.00 - 23.00 uur)
Waar: Ruigenhoekse polder
Wie: Secret Cinema, Olene Kadar, Oscar Mulero, Monika Kruse, André Galuzzi en anderen
Schade: € 37,50

Waarom: Na twee succesvolle eerdere edities vindt Soenda Festival dit jaar plaats op een nieuwe locatie: de Ruigenhoekse polder. Het festivalterrein met veel groen en riviertjes ligt net buiten de Noordelijke ringweg. Dit jaar bestaat het Festival uit vier Soenda-eilanden waardoor het intieme karakter, ondanks het grotere terrein, als het goed is bewaard blijft. Net als voorgaande jaren  is er weer veel ruimte voor expressie.


Wanneer: zaterdag 28 mei 2011
Wat: Rebeltronics: Ad Noiseam Label Night (vanaf 23.00 uur)
Waar: Tivoli de Helling
Wie: DJ Hidden (NL), Enduser (USA), Niveau Zero (FR), Wörmsküll (EU), Hecq (D), Funckarma (NL) en Mobthrow (B)
Schade: € 10,--

Waarom: Op de periodieke Rebeltronics-avonden voert Utrechter Bong-Ra je mee naar de hardere alternatieve dansstijlen die ook deel uitmaken van het gamma van deze muzikale omnivoor. Voor de editie van vanavond heeft hij iets bijzonders in petto. Het vooraanstaande Berlijnse label Ad Noiseam bestaat namelijk 10 jaar. Mooie aanleiding om labelbaas Nicolas Chevreaux (FR) deze editie een avond te laten presenteren vol experimentele en grensverleggende breakcore, dubstep en elektronica. Bong-Ra doet zelf ook nog mee. Onder de naam Wörmsküll brengt hij samen met Deformer en Balasz Pandi een energieke en unieke mix van metal en breakbeats. Het drietal presenteert vanavond het debuutalbum Sound of Hell dat in mei uitkomt.


Wanneer: zondag 29 mei 2011
Wat: sfeervolle folkpop
Waar: Tivoli de Helling
Wie: I Am Oak, Marble Sounds, Luik
Schade: € 10,--

Waarom: Over I Am Oak heb je al kunnen lezen in de aankondiging die we eerder deze week gepubliceerd hebben. Daarom beperken we ons hier tot de stelling dat je een thuisshow van misschien wel de beste Utrechtse  band van dit moment natuurlijk niet moet missen. Het voorprogramma bestaat uit het Belgische Marble Sounds dat dromerige pop met mooie samenzang maakt en het ook uit Utrecht afkomstige Luik. Die laatste band heb je eerder kunnen zien bij Lo Friday en bij de november-editie van Club 3VOOR12/Utrecht.


Wanneer: zondag 29 mei 2011
Wat: Muziek en cabaret op sloopwijkfestival Rand van Utrecht
Waar: Eiland8, Bernadottelaan 222 (20.00 uur)
Wie: Tommy Ebben, Borgaard, Marry Had a Little Band, de Blonde Jongens en Tim
Schade: niks

Waarom: Over drie jaar worden de woningen naast de Prins Clausbrug in Kanaleneiland gesloopt. Tot die tijd worden de leegkomende woningen, onder de naam ‘Eiland 8’, verhuurt aan jonge en/of creatieve ondernemers. Een aantal van die jonge kunstenaars en creatieve ondernemers organiseert Rand van Utrecht, een avond met muziek en cabaret. Twee maanden geleden was de eerste editie met optredens van onder andere Joast. Op de tweede editie - komende zondag – spelen Tommy Ebben, Borgaard en Marry Had a Little Band.


Wanneer: donderdag 2 juni 2011
Wat: Finale De Utrecht Popprijs
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Project D, Rachèl Louise, A Polaroid View, Yellowstone en Kleinindustrie
Schade: € 5,--

Waarom: Donderdag is het zover. Dan gaan de vier overgebleven finalisten van De Utrecht Popprijs uitmaken wie er dit jaar met de hoofdprijs vandoor gaat. Na de halve finale waren Project D, Rachèl Louise en A Polaroid View al door een jury geselecteerd. Afgelopen weekend heeft Yellowstone zich bij dat drietal gevoegd als winnaar van de publieksstemming. Tijdens het juryberaad zal de winnaar van 2010 laten horen of het bandgeluid is beïnvloed door de lange verblijven in het buitenland van twee van de bandleden. Vreemd dat we die band niet bij naam noemen? Dat heeft te maken met het volgende …..

3VOOR12/Utrecht geeft 2 x 2 kaarten weg voor de finale van De Utrecht Popprijs. Daarvoor moet je voor dinsdag 31 mei om 23:57 een mail sturen naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl met je naam en e-mailadres. Geef antwoord op de volgende vraag: welke band won vorig jaar De Utrecht Popprijs? Winnaars krijgen via e-mail bericht.

Kijk hieronder nog even naar het verslag dat we maakten van de halve finale.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht