Weekagenda week 20 Weekagenda week 20

Bert van de Kamp, Maurits Westerik, Zita Swoon, Kind & Kinky Zoo, Detonation, Mountains, Pierced Arrows

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 20

Bert van de Kamp, Maurits Westerik, Zita Swoon, Kind & Kinky Zoo, Detonation, Mountains, Pierced Arrows

Tekst: Marc van der Laan ,

Deze week begint Festival aan de Werf en zoals jullie weten staan er elke avond bijpassende bands en dj’s op de Neude. Natuurlijk is FadW niet het enige muzikale dat er deze week in Utrecht is te doen. Onze andere tips vind je zoals gebruikelijk in de weekagenda.

Bert van de Kamp, Maurits Westerik, Zita Swoon, Kind & Kinky Zoo, Detonation, Mountains, Pierced Arrows

Deze week begint Festival aan de Werf met elke avond bijpassende bands en dj’s op de Neude. Maar FadW is niet het enige muzikale dat er deze week in Utrecht is te doen. Vrijdagmiddag presenteert Bert van de Kamp zijn ABC Dylan in de Plato. Maurits Westerik speelt er een aantal Dylan liedjes bij. De vrijdagavond biedt vooral veel variatie en zaterdag combineren Mountains akoestische instrumenten en elektronica in EKKO. Het weekend wordt afgesloten met een dubbele portie garagerock in dB’s.

Wanneer: vrijdag 20 mei 2011
Wat: ABC Dylan
Waar: Plato, Utrecht, 17:00 uur
Wie: Bert van de Kamp, Maurits Westerik

Waarom: Over een paar dagen wordt Bob Dylan zeventig jaar. Niet geheel toevallig verschijnt er bij uitgeverij Ambo een boek over his Bobness van de hand van de Bert van de Kamp, de éminence grise van de Nederlandse popjournalistiek. Het boek wordt aanstaande vrijdag in Plato gepresenteert. Van de Kamp gaat wat vertellen zoals alleen hij dat kan en Maurits Westerik (GEM) speelt een aantal Dylan liedjes. Mooie besteding van je vrijdagmiddag dachten we zo.


Wanneer: vrijdag 20 mei 2011
Wat: Antwerpse rockers en de griots van Burkina Faso
Waar: RASA
Wie: Stef Kamil Carlens, Zita Swoon, Mamadou Diabaté & Awa Démé

Waarom: Voor innovatieve projecten kun je bij Zita Swoon en hun voorman Stef Kamil Carlens altijd terecht. Hun nieuwe project heet Wait for me, attends-moi, Sababou. Daarin gaat Zita Swoon de muzikale dialoog aan met zangeres Awa Démé en balafonspeler Mamadou Diabaté, twee Burkinese griots (volgens wikipedia bekent dat dichter, lofzanger en muzikant) die fungeren als het muzikale geheugen van hun land. Uitgangspunten van deze nieuwe creaties zijn spelplezier, improvisatie en intuïtie. Die zijn bij Zita Swoon in goede handen.


Wanneer: vrijdag 20 mei 2011
Wat: Fudge Funky Friday
Waar: SJU Jazzpodium
Wie: Kind & Kinky Zoo (vanaf 22.00 uur) + DJ MSeize

Waarom: Op Fudge, de maandelijkse funk en soul avond van SJU, staat deze keer een Zwiterse band. Nooit gedacht dat ze daar wat hebben met heavy funk- en soulgrooves, maar Kind & Kinky Zoo bewijst het tegendeel. Hun eerste vinylsingle Party chez le Marquis werd al bejubeld door toonaangevende internationale dj’s. Fluit, elektrische piano en orgel en de beatboxende Dollar Bill zijn in een voortdurende battle verwikkeld.
Na afloop neemt DJ MSeize plaats achter de draaitafels om je verder mee te voeren in de nacht.


Wanneer: vrijdag 20 mei 2011
Wat: Death metal
Waar: dB’s
Wie: Detonation, Dictated en Gnadab

Waarom: In dB’s kun je vrijdag je hart ophalen en je haar laten zwaaien met een flinke portie Death Metal. Headliner is de Utrechtse Death Metal-trots Detonation. Begin april is hun vierde studioalbum Reprisal verschenen en als de voortekenen niet bedriegen zullen ze daar een paar nummers van spelen. Het voorprogramma wordt verzorgd door Dictated uit Kampen en de jonge band Gnadab uit Woerden.


Wanneer: zaterdag 21 mei 2011
Wat: akoestische instrumenten en subtiele elektronica
Waar: EKKO
Wie: Mountains

Waarom: Mountains is het duo Brendon Anderegg en Koen Holtkamp dat naam heeft gemaakt met de manier waarop ze met akoestische instrumenten en elektronica een gelaagd en hemels geluid weten te creëren. Hun vorige album Choral is zeer goed ontvangen. Op het nieuwe album Air Museum (op het hippe Thrill Jockey label) slagen ze er naar verluid in om de steeds dunner wordende lijn tussen elektronische en akoestische muziek nog verder te laten vervagen. Met je kaartje van het optreden van Vessels + Secret Cities op vrijdag 20 mei (ook in EKKO) krijg je vrije toegang!


Wanneer: zondag 22 mei 2011
Wat: garagepunk
Waar: dB’s
Wie: Pierced Arrows & Traumahelikopter

Waarom: Er hebben dit jaar al een lekker aantal toffe bands op het podium van dB’s gestaan. Dit mooie lijstje wordt zondag aangevuld met de niets minder dan legendarische Fred Cole. In de jaren zestig is hij besmet geraakt met garagepunk-virus en dat heeft hem sindsdien niet meer los gelaten. Zijn eerste en enige hit scoorde hij aan het begin zijn carrière met het nummer You Must Be A Witch. In Utrecht kennen we hem het beste van de legendarische band Dead Moon met zijn vrouw Toody op bas en Andrew Loomis op drums. Hun album Live Evil is een klassieker in het genre. Na het uiteenvallen van Dead Moon was het even stil, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: er werd een nieuwe drummer gerekruteerd en Pierced Arrows was geboren. Het recept is nog steeds hetzelfde; intens rauwe en goudeerlijke garagerock.
Het voorprogramma wordt verzorgd door het opwindendste garagepunk trio dat we op dit moment in Nederland hebben: Traumahelikopter uit Groningen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht