Weekagenda week 18 Weekagenda week 18

Underground Railroad, The Happy Few, Bevrijdingsfestival, Andre Williams, KNG56, Naald en Kraak café, Weekendje dB’s, Kultjurloop

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 18

Underground Railroad, The Happy Few, Bevrijdingsfestival, Andre Williams, KNG56, Naald en Kraak café, Weekendje dB’s, Kultjurloop

Tekst: Marc van der Laan ,

Jullie kijken natuurlijk allemaal uit naar het Bevrijdingsfestival in Utrecht. Wij ook, met zoveel bands uit de provincie Utrecht. Maar ook op woensdag en in het weekend staan er weer mooie shows in onze agenda.

Underground Railroad, The Happy Few, Bevrijdingsfestival, Andre Williams, KNG56, Naald en Kraak café, Weekendje dB’s, Kultjurloop

Jullie kijken natuurlijk allemaal uit naar het Bevrijdingsfestival in Utrecht. Wij ook, met zoveel bands uit de provincie Utrecht. Maar ook op woensdag en in het weekend staan er weer mooie shows in onze agenda. Vanavond kun je in ACU naar de wedergeboorte van The Happy Few, vrijdag presenteert Moi, le voisin in KNG56 het nieuwe album Dis en zondag staat de binnenstad van Amersfoort vol met regionaal talent. En dB’s moet misschien maar een hostel beginnen, is wel zo makkelijk met drie shows in een weekend achter elkaar. Enjoy!


Wanneer: woensdag 4 mei 2011
Wat: indie(-folk)
Waar: ACU
Wie: Cedarwell, Underground Railroad, The Happy Few

Waarom: Vorige week speelde het Amerikaanse Cedarwell een erg mooie set als voorprogramma van The Black Atlantic in Tivoli De Helling. Woensdag krijg je in ACU een herkansing voor deze fijne indiefolk. Ook op het podium staat de Franse, in Londen woonachtige band Underground Railroad. Het voorprogramma wordt vanavond verzorgd door de Utrechtse band The Happy Few, die uit hun lange winterslaap zijn ontwaakt. Na een mooie start in 2007 werd het stil rond de band. In 2011 komt daar verandering in. In het najaar brengen ze hun eerste album uit, en voor de zomer verschijnt een eerste single. Als woensdag niet lukt kun je het ook nog op 7 mei in EKKO proberen. Dan zijn ze het voorprogramma zijn van Franky & The Heartstrings.

De middag voor hun optreden in ACU doet Cedarwell om 16.00 uur een instore in The Village Coffee and Music (Voorstraat 46, schuin tegenover de Plato).


Wanneer: donderdag 5 mei 2011
Wat: Bevrijdingsfestival Utrecht
Waar: Park Transwijk
Wie: Eins, Zwei Orchestra, Novack, The Medics, Kensington, A Polaroid View, Eefje de Visser, Skip&Die, Nobody Beats the Drum, Plambomen e.a.

Waarom: Het Bevrijdingfestival is elk jaar een leuk muzikaal uitje maar dit jaar is het aandeel Utrechtse bands zo groot dat er voor iedereen die iets heeft met de lokale popscene wel wat tussen zit. Maar liefst zes van de acht bands op het Sena Talent podium hebben ooit op een editie van Club 3VOOR12/Utrecht gestaan. Om 18.15 uur speelt daar Novack, de winnaar van de laatste 3VOOR12/Utrecht Awards. Verder op dat podium onder meer A Polaroid View (winnaar van The Clash of the Titans) en The Medics. Eerste act op het Vrede van Utrecht podium is Eefje de Visser, die niet alleen een mooi album heeft gemaakt maar de nummers met haar volledige band nog extra verdieping geeft. Om half negen neemt Palmbomen je mee in hun tropische disco. Het podium wordt afgesloten door de mannen die weten hoe je een feestje bouwt: Nobody Beats the Drum. Op het Radio Vrijheidspodium spelen vanaf 14.45 uur Kensington en Only Seven Left een set. De internationale acts op dat podium zijn Aloe Blacc en de Belgische electro-popband Goose. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.Als je na het Bevrijdingsfestival nog niet bent uitgefeest kun je in de Spiegelbar van Tivoli terecht voor een NON-records avond met dj-sets van Palmbomen (die eerder dus ook een live-set op het festival spelen) en Bear.


Wanneer: vrijdag 6 mei 2011
Wat: punkblues
Waar: De Kelder
Wie: Andre Williams

Waarom: Punkblues legende Andre Williams is een van die muzikanten waarop leeftijd geen vat lijkt te krijgen. Hij begon zijn carrière in de jaren vijftig en bijna zestig jaar later is het heilige vuur alleen maar meer aangewakkerd. Dat hij nog bij de tijd is blijkt ook uit de manier waarop hij klassieke Rhythm & Blues en punk vermengt. Zijn enige Nederlandse show dit jaar speelt hij op vrijdag 6 mei in De Kelder!!


Wanneer: vrijdag 6 mei 2011
Wat: KNG56 editie 3
Waar: Kromme Nieuwegracht 56
Wie: Bob Corn en Moi, le voisin

Waarom: De derde avond van het nog relatief nieuwe, kleinschalige podium KNG56. De Utrechtse postfolk-band Moi, le voisin presenteert hun nieuwe album Dis. De opvolger van het prachtige Idiots is al even uit, ligt in de Plato en is te beluisteren op de Luisterpaal en op Bandcamp. De vriendelijke Italiaanse singer-songwriter Bob Corn verzorgt het voorprogramma. En kun je 6 mei niet maar wil je een paar nieuwe Moi, le voisin-nummers toch live horen? Op zondag 8 mei organiseren ze samen met de Utrechtse dichter Bernhard Christiansen een middag in café Averechts met allerlei korte acts, muziek, dichters, theaters en vreemde kunst, in een curieus samenspel. Dat alles onder de naam ‘Voortreffelijk lijk’ (aanvang om 14.30 uur).


Wanneer: vrijdag 6 mei 2011
Wat: Naald en Kraak café
Waar: SJU
Wie: Hayride Silvertones en dj’s Naald en Kraak

Waarom: Elke eerste vrijdagavond van de maand is de SJU het domein van het Utrechtse collectief Naald en Kraak. Ze zijn dan gastheer tijdens hun eigen Naald en Kraak Café. Dat betekent veel lekkere 50's, 60's, 70's, rock ‘n roll-, soul-, en jazzplaten op de platenspelers en een band die daar qua stijl perfect bij past. Deze maand is dat de Friese Rockabilly-band Hayride Silvertones. Naald en Kraak café is dé gelegenheid om je beste pak of jurk uit de kast te trekken, je beste dansschoenen aan te trekken en je haar eens een extra lading vet of lak te geven.


Wanneer: vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 mei 2011
Wat: weekendje dB’s
Waar: dB’s
Wie: Melted Men (vrijdag), BBQ en Dan Sartain (zaterdag), Kim Ki O & Moon Duo (zondag)

Waarom: Liefhebbers van garage, psychedelica en bizarre optredens kunnen dit weekend hun tent opzetten op het grasveld naast dB’s. Op vrijdag geeft Melted Men met buitengewoon originele en vervreemdende uitdossingen en onconventionele instrumenten een bizarre vorm van muzikale action performance waarbij het publiek niet gespaard wordt. Als we de mensen van dB’s mogen geloven gaan hier rare dingen gebeuren waarover jaren later nog wordt nagepraat. Als je komt: niet in je fraaiste nieuwe kleren....
Zaterdag is er een Garage Rock ‘n Roll Party met Mark ‘BBQ’ Sultan (van King Khan fame) en Dan Sartain.
Zondag tenslotte is het podium voor Moon Duo, een nevenproject van Erik 'Ripley' Johnson, ook wel bekend als gitarist/zanger van Wooden Shjips dat vorig jaar één van de betere shows tijdens Le Guess Who gaf. De psychedelische trance van die band is een grote inspiratiebron voor Moon Duo.


Wanneer: zaterdag 7 mei 2011
Wat: Kultjurloop
Waar: diverse locaties Amersfoort
Wie: Aestrid, Cardboard Motel, Artificial Audio, Pompidou, Rachèl Louise, Dirty Tuesday, Mevrouw Tamara e.a.

Waarom: Kultjurloop is de jaarlijkse culturele kroegentocht van Amersfoort, georganiseerd door de crew van Per Expressie. Jonge talenten uit Amersfoort en omgeving zetten dan de binnenstad op z’n kop met knallende optredens. Nieuw dit jaar is dat er ook optredens zijn op een rondvaartboot die door de Amersfoortse grachten vaart. Onder de deelnemende bands en singer-songwriters zijn er verschillende waaraan op onze site al aandacht is besteed, waarvan Aestrid de bekendste is.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht