Singer-songwriters en smakelijke soep in lunchroom KEEK

Lunchroom organiseert eerste editie Soup ’n Songs

Tekst: Hanneke van der Linde – de Zeeuw ,

In lunchroom KEEK (Kunst En Eerlijke Koffie) wordt vanavond de eerste editie van Soup ’n Songs gehouden, een avond waarbij het publiek tijdens het eten van een kop soep kan genieten van drie akoestische optredens.

Lunchroom organiseert eerste editie Soup ’n Songs

In lunchroom KEEK (Kunst En Eerlijke Koffie) wordt vanavond de eerste editie van Soup ’n Songs gehouden, een avond waarbij het publiek tijdens het eten van een kop soep kan genieten van drie akoestische optredens.

Maria en Erik Zwart, eigenaars van KEEK: “We wilden al sinds de start van KEEK, nu drie jaar geleden, iets organiseren op de koopavond. En blijkbaar hadden sommige muzikanten daar ook oren naar: de afgelopen tijd hebben we van verschillende bands te horen gekregen dat ze graag bij ons wilden komen optreden. Achter KEEK zit het idee dat je aan creativiteit, eerlijkheid en genieten op allerlei manieren invulling kunt geven: met workshops, kunst, lezingen, debatten, ontmoetingen en vanaf nu dus ook met muziek.”

Vanavond is de eerste editie van Soup ’n Songs. Savines, JJ Meek (deelnemer aan de eerste voorronde van Het Geheim van Starsound) en Koen Zinnemers (die we kennen als gitarist van The Pleasure Principle) komen een akoestische set spelen. Maria: “We willen er een gezellige setting van maken. Er komen lekker veel kaarsjes. De bands die geprogrammeerd staan komen allemaal uit Utrecht. Het programma begint om half zeven, dat is vroeg genoeg om een kop soep te eten en lekker rustig je avond te beginnen. Om half negen is Soup ’n Songs afgelopen, het is dus een voorafje voor de rest van je avond.”

Erik heeft de bands voor vanavond geboekt: “Ik vind Savines veelbelovend. Er gaat een bijzondere chemie uit van Jos en Anne-Lise; Jos is een fantastische gitarist die muziek ademt en Anne-Lise heeft een fijngevoelige stem. Ze komen vanavond met twee extra muzikanten met gitaar, contrabas en klein drumstel spelen. Koen Zinnemers heeft een prettige stem met een hoge dosis rauwheid erin. Hij speelt zowel covers als eigen werk. Ik vermoed dat het iemand is die interactie met het publiek heel leuk vindt. En JJ Meek is een veelzijdige muzikant, hij speelt onder andere piano, accordeon en gitaar. Op de opnames klinkt zijn muziek ambitieus, ik ben heel benieuwd naar hoe dat zich vertaalt live in een setting waarin hij solo optreedt zonder band, met alleen een accordeon.”

De volgende editie van Soup ’n Songs staat gepland op donderdag 7 juli. Voor die avond is tot nu toe Goodwin Sands geboekt, een vierkoppige indiefolkband uit Utrecht.

Te zien: Soup ’n Songs, met Savines, Koen Zinnemers en JJ Meek, donderdag 12 mei 2011, 18.30 uur @ KEEK, Twijnstraat 23, Utrecht