Rand van Utrecht wil Kanaleneiland doen bloeien Rand van Utrecht wil Kanaleneiland doen bloeien

Muziek en cabaret in sloopklare wijk

, Tekst: Kris Coorde / Foto's: Sanja Harris

Rand van Utrecht wil Kanaleneiland doen bloeien

Muziek en cabaret in sloopklare wijk

Tekst: Kris Coorde / Foto's: Sanja Harris ,

Zondag 29 mei vindt voor de tweede maal het festival De Rand van Utrecht plaats. 3VOOR12/Utrecht sprak met mede-organisator Jarl Hector over de wijk, het festival en het programma.

Muziek en cabaret in sloopklare wijk

“Slopen gaan we zondag niet doen, nee. Dat is niet de bedoeling. We houden het netjes en gezellig! Als al het bier op is, gaan we gewoon met z’n allen naar de Neude.” Jarl Hector, organisator van Rand van Utrecht moet eens goed lachen wanneer gevraagd wordt of het festival mogelijk hetzelfde destructieve lot beschoren is als de locatie waar het plaats vind. “We hebben een pand gekregen van de woningbouwmaatschappij in een wijk die binnen nu en twee jaar plat gegooid wordt. Heel de buurt is momenteel vergeven van de muzikanten en kunstenaars die gebruik maken van de ruimte. Kanaleneiland is nooit een culturele wijk geweest en het oogt allemaal wat chaotisch en surrealistisch, maar het leeft hier nu echt.  Het lijkt wel wat op de Berlijnse wijk Kreuzberg!”

Aanstaande zondag vindt Rand van Utrecht voor de tweede keer plaats en Hector merkt na een succesvolle eerste editie dat het vuurtje snel rond gaat. “We hebben veel goede reacties gekregen en we verwachten een hoop mensen, ook van buiten de stad.  Onze interessante affiche draagt daar ook aan bij. Tommy Ebben komt zonder zijn band The Small Town Villains een soloset spelen. Laatst was de band nog te zien op De wereld draait door en deze zomer spelen ze op de Zwarte Cross, dus veel mensen zijn benieuwd om te zien wat Tommy als solo-artiest doet met zijn hedendaagse rauwe bluesrock. Verder spelen Mary Had A Little Band, die rustige singer-songwriter-achtige muziek spelen en Borgaard met hun ruwe dixie, dus we hebben een divers programma. Ten slotte komt cabaretgroep De Blonde Jongens en Tim, die derde werden op het Café Theater Festival (afgelopen  maart, red.). Dat gaat een verrassing worden voor iedereen. Het publiek weet niet wie de acteurs zijn en ook niet wanneer het stuk begint. Dat weten zelfs wij als organisatie niet!

De eerste editie van De Rand van Utrecht kun je zien op youtube.

Te zien: Rand van Utrecht met Tommy Ebben, Mary Had A Little Band, Borgaard en De Blonde Jongens en Tim, zondag 29 mei 2011 @ 222, Bernadottelaan 222, Kanaleneiland,Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht