Rakim geeft masterclass op Herman Brood Academie Rakim geeft masterclass op Herman Brood Academie

Legende eenmalig docent in Nederland

, Tekst: Thomas van Waardenburg

Rakim geeft masterclass op Herman Brood Academie

Legende eenmalig docent in Nederland

Tekst: Thomas van Waardenburg ,

The God Emcee. Rakim Allah. The Master. Op 31 mei is het mogelijk om te zien hoe hiphoplegende Rakim invulling geeft aan de laatstgenoemde bijnaam. De Amerikaanse rapper geeft dan een masterclass aan studenten en geïnteresseerden op de Herman Brood Academie in Utrecht.

Legende eenmalig docent in Nederland

De Amerikaanse rapper Rakim komt op 31 mei naar de Herman Brood Academie in Utrecht om een masterclass te geven. De legende, die inmiddels al 25 jaar bezig is, brengt een bezoek aan Nederland om zijn kennis over het vak met studenten te delen.

Het initiatief komt van Casper Knipscheer, oprichter van de site House of Hiphop en tevens docent aan de Herman Brood Academie. Daarnaast was het goede vriend en medeveteraan KRS-One die de masterclass aan Rakim als een ‘unieke mogelijkheid’ omschreef. Tijdens de cursus krijgen studenten feedback op hun werk en hebben producers de kans om hun beats te laten horen. Ook zal Rakim een lezing geven over zijn ervaringen in de muziekwereld. De Nederlandse MC Brainpower neemt die dag de rol van gastheer en observator op zich.

Eind jaren ’80 legde Rakim de lyricale lat een stuk hoger met het album Paid in Full, dat hij samen met vaste DJ en producer Eric B. maakte. Nummers als My Melody en Don’t Sweat The Technique hebben uiteindelijk de basis voor de stijlen van onder andere Nas en Jay-Z gevormd. De bijnamen die aan zijn naam verbonden zijn, vormen inmiddels voor niemand meer een discussiepunt. Vorige week gaf The God Emcee nog vier optredens in Nederland.

Voor de masterclass zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wil je hier ook bij aanwezig zijn? Mail dan je gegevens naar casper@houseofhiphop.nl

Te volgen: Masterclass hiphop door Rakim, dinsdag 31 mei 2011 @ Herman Brood Academie, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht