Publiek kiest vierde finalist De Utrecht Popprijs 2011 Publiek kiest vierde finalist De Utrecht Popprijs 2011

Yellowstone wint finaleplaats met overtuigende meerderheid

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht

Publiek kiest vierde finalist De Utrecht Popprijs 2011

Yellowstone wint finaleplaats met overtuigende meerderheid

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Nadat de vakjury drie Utrechtse acts uit de halve finale selecteerde voor een plek in de finale van De Utrecht Popprijs 2011, was het woord aan het publiek. Tot afgelopen zondag kon via de website gestemd worden op de vierde en laatste finalist. De 1881 stemmen zijn geteld, de gelukkige bekend.

Yellowstone wint finaleplaats met overtuigende meerderheid

Zondag 15 mei berichtten we je al welke drie Utrechtse acts door de vakjury werden geselecteerd voor de finale van De Utrecht Popprijs. Dit waren Project D, A Polaroid View en Rachèl Louise. Tot afgelopen zondag was het woord aan het publiek. Via de website van De Utrecht Popprijs kon iedereen die maar wilde zijn of haar stem uitbrengen op de band die zij die laatste felbegeerde plek in de finale gunden.

En de winnaar is: Yellowstone. Deze rockband - die we, net als medefinalisten Rachèl Louise en Project D, kennen uit de finale van het Geheim van Starsound - won met een overweldigende 44% van de 1881 stemmen.

Op donderdag 2 juni zal Yellowstone met zijn medefinalisten strijden om De Utrecht Popprijs 2011. De winnaar van deze prijs ontvangt een bedrag van € 2000 te besteden aan professionalisering, een optreden op de Sena PopNL Performers Awards 2012, optredens op het Geinbeat festival 2011, de UITdagen, Altersonic 2012 en Breukpop 2011, een radio-optreden bij Chateau Ravage, een prijzenpakket van Dirk Witte en een coachingstraject door een professionele bandcoach.

Te zien: de finale van De Utrecht Popprijs, donderdag 2 juni 2011 @ Tivoli De Helling, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht