Nuno Dos Santos pint zich niet vast op één bepaalde stijl Nuno Dos Santos pint zich niet vast op één bepaalde stijl

“Gelukkig wil het publiek tegenwoordig ook wat breder gaan”

, Tekst: Lisa den Oudendammer

Nuno Dos Santos pint zich niet vast op één bepaalde stijl

“Gelukkig wil het publiek tegenwoordig ook wat breder gaan”

Tekst: Lisa den Oudendammer ,

Nuno Dos Santos heeft ongetwijfeld een overvol to-do lijstje. Hij organiseert samen met Patrice Bäumel 360 avonden in Trouw, draait op feestjes door heel Nederland en bracht vorig jaar (samen met TJ Kong) het album ‘After dark, my sweet’ uit. Zaterdag staat hij weer eens op Utrechtse bodem, op het Symphonica Electronica Festival. Wij spraken met hem én mogen kaarten weggeven.

“Gelukkig wil het publiek tegenwoordig ook wat breder gaan”

Nuno Dos Santos staat bekend als een dj die de emotie op de dansvloer terug heeft weten te brengen. Geen simpele housebeats volgens een vaste formule, maar juist meer diepgang en gevoel. Hoewel Dos Santos officieel een Utrechter is, is hij momenteel vaak in Amsterdam te vinden. Samen met Patrice Bäumel organiseert hij onder de naam 360 maandelijks avonden in Trouw. Maar komende zomer kunnen we de 360 sound ook buiten de muren van de Amsterdamse club verwachten. “Trouw is een unieke locatie. Deze zomer hosten we echter ook een 360 stage op Rockit Open Air en een Trouw stage op Technootjes Festival in Groningen.”

Behalve met het organiseren van feesten houdt Dos Santos zich samen met Patrice Bäumel, Melon en Olaf Boswijk bezig met het Trouw label. Dit label werd voornamelijk in het leven geroepen om de Trouw residents de kans te geven hun muziek uit te brengen op een eigen label. “We wilden een plek creëren waar we met onze eigen producties terecht konden.”Als vanzelfsprekend richt het label zich niet alleen op house of techhouse. “Er is ruimte en die benutten we dus ook.”

Nuno Dos Santos houdt het muzikale spectrum in alle opzichten breed. “We hebben geluk dat het publiek er ook voor wil gaan. Steeds meer mensen staan open voor indie-invloeden. Maar niet alleen het publiek, maar ook de producers spreekt het aan. Producties lopen steeds meer door elkaar, indie krijgt elektronische invloeden en vice versa.” Hier is ook de laatste release op het Trouw label, van André Obin, een voorbeeld van.

Het thema publiek brengt ons op de 5 minutes OFF love parave, een illegale rave in het centrum van Utrecht die welgeteld 5 minuten duurde. Deze rave was een voorproefje voor Symphonica Elektronica festival, waar Nuno Dos Santos zelf ook acte de présence zal geven. “Ik had van te voren geen idee wat ik kon verwachten. Pitto, Maarten Pordon en ik hadden een mix gemaakt met krakers en classics. Ondanks dat het hele feestje slechts vijf minuten duurde, gingen een paar honderd man helemaal los. Dat was zeker een bijzondere ervaring.”

3VOOR12/Utrecht mag 3x1 kaart weggeven voor Symphonica Elektronica festival. Beantwoord de volgende vraag en stuur je antwoord vóór donderdag 12 mei, 11:57u naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl. Vergeet niet je naam, adres en telefoonnummer te vermelden.


Op welk label werd het eerste album van Nuno dos Santos en TJ Kong, ‘After dark, my sweet’, uitgebracht?

Te zien: Nuno dos Santos tijdens Symphonica Elektronica festival te Haarrijnse Plas, 14 mei 2011 @ Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht