Museum Podium Speelklok feestelijk geopend Museum Podium Speelklok feestelijk geopend

Ellen ten Damme in duet met vioolspelend konijn

, Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht / Foto's: Armelle van Helden

Museum Podium Speelklok feestelijk geopend

Ellen ten Damme in duet met vioolspelend konijn

Tekst: redactie 3VOOR12/Utrecht / Foto's: Armelle van Helden ,

Utrecht heeft er een nieuw podium bij: Museum Podium Speelklok. Op 12 mei werd dit podium feestelijk geopend, met verrassende optredens van onder anderen Ellen ten Damme, Wouter Hamel en Lucky Fonz III. Een fotoverslag.

Ellen ten Damme in duet met vioolspelend konijn

Museum Speelklok is vermaard om zijn grote collectie automatisch spelende muziekinstrumenten. Dat er in het museum ook veel concerten worden georganiseerd, is wellicht wat minder bekend. Naar alle waarschijnlijkheid komt daar de komende tijd verandering in, want het museum beschikt nu over een eigen concertzaal: Museum Podium Speelklok. Onder de noemer 'Daring Crossovers' worden artiesten uitgedaagd om aan de slag te gaan met (antieke) instrumenten uit de museumcollectie.

De feestelijke aftrap vond plaats op 12 mei. Op het programma stonden optredens van Ellen ten Damme, Wouter Hamel, VOF de Kunst, Lucky Fonz III, M8 (de band van hoornspeler Morris Kliphuis) en de klassiek geschoolde pianist Christiaan Kuyvenhoven, die bijzondere duetten aangingen met diverse historische instrumenten. Het geheel werd aan elkaar gepraat door de Duits-Nederlandse zanger en cabaretier Sven Ratzke, die zelf in de weer ging met een oud draaiorgel, een zogeheten 'Heesbeentje'.

Tot en met augustus loopt de programmering van het Museum Podium Speelklok parallel met de landelijke festivalprogrammering. Zo zijn er bijvoorbeeld voorstellingen te zien in het kader van het Festival Oude Muziek, Summer Darkness en Festival Voor De Wind. In het najaar is onder andere Wende Snijders te gast. Bij alle optredens is het de bedoeling dat artiesten putten uit het instrumentarium van Museum Speelklok.

Gezien: publiekspremière Museum Podium Speelklok, donderdag 12 mei @ Museum Speelklok

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht