J.A.E. komt met nieuw album J.A.E. komt met nieuw album

De Brug gaat begin 2012 open

, Tekst: Thomas van Waardenburg

J.A.E. komt met nieuw album

De Brug gaat begin 2012 open

Tekst: Thomas van Waardenburg ,

Met de titel De Brug keert de rapper J.A.E., bekend van onder meer de formatie Stropstrikkers en de Overdosis-feesten in EKKO, terug naar zijn Utrechtse roots. Sinds zijn debuut Koning der Armen uit januari 2010, heeft hij genoeg nieuwe zakelijke en muzikale ervaringen opgedaan voor een succesvol vervolg.

De Brug gaat begin 2012 open

Hiphopvertegenwoordiger uit de Domstad J.A.E. is druk bezig aan de opvolger van zijn debuut. Na het succesvol opzetten van zijn label Hof van Jaeden en het organiseren van feesten als Overdosis, kan hij nu al zijn zinnen zetten op de nieuwe plaat, die begin volgend jaar zal verschijnen.

De Brug heeft naast de echte naam van J.A.E., Jermain Bridgewater, zijn titel te danken aan een brug in Zuilen waar hij vaak inspiratie opdoet. Het was daar dat hij besloot hoe het album moest klinken en met wie hij dat geluid kon realiseren. De wie in dit geval is het Groningse producersduo The Apocope. Zij nemen alle beats voor hun rekening. Op deze manier wil J.A.E. van De Brug een samenhangend geheel maken. Iets wat volgens hem aan zijn debuut nog ontbrak. “Voordat Koning der Armen uitkwam, had ik samen met de groep Stropstrikkers en de EP Striklie Boembap een bepaalde sound gecreëerd. Met dat geluid wou ik breken door met zoveel mogelijk producers te werken. Zo stonden alle nummers nogal los van elkaar en werd het erg experimenteel”, legt Je Afrikaanse Excellentie uit.

Hoeveel nummers het album zal dragen weet hij nog niet. “We hebben nu vijf tracks die echt goed bij elkaar passen, maar ik verkies kwaliteit boven kwantiteit”, maakt hij duidelijk. Het nummer ‘Tickets’ is alvast de eerste smaakmaker.

De andere acts in het achtkoppige Hof van Jaeden laten de pen overigens ook niet met rust. In 2010 debuteerden maar liefst vijf namen in de hiphopscene, waaronder de Utrechters ML en de groep Verdomd. Nu is de rest van het Hof aan de beurt. Zo zal onder andere de Limburgse formatie Het VerZet dit jaar nog een plaat uitbrengen. Om het geheel van releases duidelijk te kunnen overzien, zet Het Hof binnen twee maanden een verzamelalbum van zowel oude als nieuwe nummers online.

Te zien: J.A.E. tijdens Festival a/d Werf HABEK-avond, zondag 22 mei @ de Neude, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht