3VOOR12/Utrecht geeft weg: een cd en 2 kaarten voor I Am Oak 3VOOR12/Utrecht geeft weg: een cd en 2 kaarten voor I Am Oak

Releasetour van Oasem doet thuisstad Utrecht aan

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht

3VOOR12/Utrecht geeft weg: een cd en 2 kaarten voor I Am Oak

Releasetour van Oasem doet thuisstad Utrecht aan

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Met Oasem heeft I Am Oak een heel mooie opvolger van doorbraakalbum On Claws gemaakt. Zondag 29 mei speelt de band live in Tivoli de Helling. 3VOOR12/Utrecht geeft een exemplaar van het album en kaarten voor het optreden weg.

Releasetour van Oasem doet thuisstad Utrecht aan

Op 13 mei is het nieuwe album van I Am Oak verschenen. Oasem is de opvolger van het succesvolle On Claws, winnaar van de  3VOOR12/Utrecht Award voor beste album van 2010. Met Oasem heeft I Am Oak zich nu al kandidaat gesteld voor de award van 2011. Net als On Claws heeft Thijs Kuijken het album helemaal in zijn eentje geschreven. Gebleven zijn de korte, bedwelmende liedjes die langzaam onder je huid kruipen. Nieuw is het rijkere geluid door het gebruik van onder andere keyboards, elektronica en xylofoon.

Na het verschijnen van On Claws heeft I Am Oak al in het buitenland getourd maar met Oasem zouden ze wel eens een nieuwe stap kunnen zetten. Vorige week speelde de band op het prestigieuze Great Escape Festival in Brighton en het album wordt ook uitgebracht in België en Duitsland. Daarnaast is 'On Trees and Birds and Fire' - van On Claws -  terecht gekomen op de soundtrack van 'Tony', een documentaire gemaakt door Invisible Children. I Am Oak bevindt zich daarbij in het goede gezelschap van grote namen uit de indiescene zoals Temper Trap, The Naked and Famous, Jonsi, Band of Horses, Yeasayer, Florence and the Machine, The Album Leaf en Gold Panda.

Meteen na het optreden in Brighton is de band begonnen aan een twee weken durende releasetour die hen op zondag 29 mei naar Tivoli de Helling brengt. Tijdens de releaseshow van Lost Bear gaf Kuijken in zijn eentje al een voorproefje van Oasem. Op basis van dat optreden zijn wij erg benieuwd hoe de nummers van het album met de volledige band klinken.

3VOOR12/Utrecht geeft 1 x 2 kaarten voor het optreden in De Helling weg, daarnaast doen we ook een exemplaar van Oasem cadeau (twee losse prijzen). Daarvoor moet je voor donderdag 26 mei om 23:57 een mail sturen naar prijsvraag@3voor12utrecht.nl met je naam, e-mailadres en postadres. Geef antwoord op de volgende vraag: waar verwijst de naam I Am Oak naar? Vermeld ook of je naar het optreden wilt of voor de cd kiest. Winnaars krijgen via e-mail bericht.

Oasem van I Am Oak is verschenen op Snowstar Records. Het album is tijdelijk te beluisteren op de Luisterpaal.

Te zien: I am Oak, Marble Sounds en Luik, zondag 29 mei 2011 @ Tivoli de Helling, Utrecht. 
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Plato Utrecht en via de site van Tivoli.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht