Weekagenda week 12 Weekagenda week 12

35 jaar ACU, Rumor 64, Geheim van Starsound, Lo Friday, Clash of the Titans, Sensuàl, Solo

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 12

35 jaar ACU, Rumor 64, Geheim van Starsound, Lo Friday, Clash of the Titans, Sensuàl, Solo

Tekst: Marc van der Laan ,

Tot en met zondag kun je nog elke avond naar het Tweetakt-festival maar tegelijkertijd is ook op de Utrechtse podia van alles te zien en te horen. Lastig kiezen? Misschien trekken onze tips je over de streep.

35 jaar ACU, Rumor 64, Geheim van Starsound, Lo Friday, Clash of the Titans, Sensuàl, Solo

Tot en met zondag kun je nog elke avond naar het Tweetakt-festival maar tegelijkertijd is ook op de Utrechtse podia van alles te zien en te horen. De twee bandwedstrijden van de stad zijn in de beslissende fase aangekomen: het Geheim van Starsound heeft op vrijdag de laatste halve finale en op zaterdag is EKKO gastheer van de finale van de Clash of the Titans. Vanaf donderdag wordt vier dagen lang het 35-jarig bestaan van politiek cultureel centrum ACU gevierd. Ook kijken we al even vooruit naar maandag omdat Solo dan een exclusieve show speelt in Theater Kikker, met zowel zijn oude als nieuwe band.


Wanneer: donderdag 24 t/m zondag 27 maart
Wat: 35 jaar ACU
Waar: ACU
Wie: dj’s, Mischief, De Stokers, Kikkerspuug, Scotch en Kalio Gayo

Waarom: ACU bestaat deze maand 35 jaar en dat moet gevierd worden. Van donderdag tot en met zondag staat het politiek cultureel centrum aan de Voorstraat in het teken van dit mooie jubileum.
Donderdag: Als de openingsceremonie voorbij is gaat een dj-battle van start. De strijd vindt plaats in drie groepen. 1.) dj van Out of Sight tegen een dj van Dead Beat Society 2.) world/balkan/folk explosion van Kako Da Ne tegen de African Beats van Swing a Ling en 3.) Dustepper Gute Laune tegen een techno/elektro dj van The Hatch.
Vrijdag: Op vrijdag is het podium voor de bands. Nadat het Utrechtse Mischief met hun de rock ‘n roll de zaal al in een feeststemming heeft gebracht, mogen De Stokers met melancholische circus punk, met een vleug polka, klezmer en ska de zaal verder plat spelen.
Zaterdag: Natuurlijk kunnen een expositie en een spreker over oude tijden van ACU niet ontbreken. ’s Avonds spelen de legendarische Utrechtse 80’s punkband Kikkerspuug, Scotch (folk, Balkan ska) en Kalio Gayo (partyfolk).
Zondag: Geen muziek. Vanaf 15.00 uur is er een ‘Erg Late Brakke Brunch’ en vanaf 18.00 uur worden in de zaal unieke filmpjes uit de oude doos gedraaid.


Wanneer:
donderdag 24 maart
Wat: Rumor 64
Waar: EKKO / RASA / SJU (2x)
Wie: Monica Germino, EKE, Monkey Donkey & I Love Sarah

Waarom: Ook de 64e (!) editie van het terugkerende, eendaagse Rumor-festival staat weer helemaal in het teken van avontuurlijke muziek. Deze editie begint in EKKO, waar om 20:30 Monica Germino het publiek probeert te betoveren met haar (elektrische) viool en stem en met de nieuwste composities en technieken. Daarna ga je door naar RASA voor EKE dat zich richt op vrije improvisatie en daarbij elementen gebruikt uit noise, jazz, nieuw gecomponeerde muziek en punk. Knalpot’s Gerri Jäger speelt overigens bij EKE op de drums. De avond wordt afgesloten in SJU. Daar mengt het Franse Monkey Donkey supersnelle boogiewoogie met invloeden uit de Japanse rock scene en de Europese avant-garde. I Love Sarah uit België speelt rammelende, mathematische pop met een absurdistische twist. Zoals altijd weer een spannend en gevarieerd programma!


Wanneer: vrijdag 25 maart
Wat: Tweede halve finale Het Geheim van Starsound
Waar: Starsound studio
Wie: Siberian Oxygen, Yellowstone, Dirty Tuesday, let's go eskimo, Dropskill en Who Versus Who

Waarom: Het Geheim van Starsound is de tweede bandwedstrijd van Utrecht, naast de Clash of the Titans. Vrijdag is de tweede halve finale. Zes bands gaan de strijd aan voor een plaats in de finale, die op 2 april plaatsvindt. Wij zetten onze euro’s op Let’s Go Eskimo, een trio jonge honden dat rockt als een malle. Dat ze nog niet altijd even strak spelen compenseren ze met veel passie.


Wanneer: vrijdag 25 maart
Wat: Lo Friday
Waar: De Kargadoor
Wie: Môgô, CompuRhythm en Hagy

Waarom: Over het algemeen zit de Lo Friday precies één dag na Club 3VOOR12/Utrecht maar deze maand valt de laatste vrijdag een week eerder. Voor het programma van deze editie wordt samengewerkt met de mensen van het (natuurlijk) Utrechtse Ducktape Records. Dat betekent vooral live uitgevoerde elektronische muziek, soms geïmproviseerd. Naast Môgô en CompuRhythm kun je luisteren naar Hagy, oftewel Maurits Hagemans, tevens bandlid van We Love People in Bearsuits.


Wanneer: zaterdag 26 maart
Wat: Finale Clash of the Titans
Waar: EKKO
Wie: RUA, Man Made Ivory, A Polaroid View, Purest of Pain & Rachel Louise

Waarom: Met de finale van de Clash of the Titans eindigt zaterdag weer een mooi jaar van de grootste bandwedstrijd van Utrecht. Eén van de vijf bands mag het fraaie prijzenpakket ophalen en het winnen van deze wedstrijd op hun cv bijschrijven. De deskundige jury van de finale bestaat dit jaar uit Johan Gijsen (o.a. programmeur Tivoli en Le Guess Who), Jasper van Vugt (freelance popjournalist, o.a. OOR), Coen Schilderman (hoofdredacteur File Under), Daniel Rose (gitarist bij C-Mon & Kypski) en Silvia Vermeulen (Studio Moskou). Juryvoorzitter is Hans Vrijmoed (free-lance popjournalist). Tijdens het juryberaad speelt de winnaar van vorig jaar, Kleinindustrie.Wanneer: zaterdag 26 maart
Wat: Jazzwinkel presents Braziliaanse jazz
Waar: SJU Jazzpodium
Wie: Sensuàl

Waarom: Iedere laatste zaterdag van de maand stelt de Jazzwinkel een avond samen met pop jazz, verdeeld over een live-act en een dj. De live-act van vanavond is de van oorsprong Utrechtse band Sensuàl. Met de warme, funky toetsen van Emiel van Rijthoven en de in het Portugees gezongen nummers geeft de band een eigenwijze draai aan Braziliaanse jazz en pop. Brazilian Jazz ’n Grooves maar dan van eigen bodem.


Wanneer: maandag 28 maart
Wat: This is Solo
Waar: Theater Kikker
Wie: Solo

Waarom: Bij de collega’s van 3VOOR12 heb je vorige week kunnen lezen waar Michiel Flamman aka Solo op dit moment allemaal mee bezig is. Belangrijkste punt: na de zomer verschijnt het nieuwe, vierde album! Maandag 28 maart speelt Solo een exclusieve show in Theater Kikker met zowel zijn oude als nieuwe band. Kopers van een kaartje voor dat concert krijgen gratis een speciale versie van This Is Solo. Daar wil je toch bij zijn?

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht