Weekagenda week 11 Weekagenda week 11

Diesel Disko, Onder Invloed live, Fudge: Funky Friday met The Sun Prophets, Klub Radar, Symphonica Elektronica Festival pre-party, la Boutique Fantastique

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 11

Diesel Disko, Onder Invloed live, Fudge: Funky Friday met The Sun Prophets, Klub Radar, Symphonica Elektronica Festival pre-party, la Boutique Fantastique

Tekst: Marc van der Laan ,

Vorige weekend was mooi met cd-presentaties van Ponoka, Kytecrash en Lost Bear en de eerste Unicorn Loves Deer-show van Alamo Race Track. Check snel welke puike shows er dit weekend op de Utrechtse podia staan.

Diesel Disko, Onder Invloed live, Fudge: Funky Friday met The Sun Prophets, Klub Radar, Symphonica Elektronica Festival pre-party, la Boutique Fantastique

Dat was een mooi weekend. Met cd-presentaties van respectievelijk Ponoka, Kytecrash, Lost Bear en de eerste Unicorn Loves Deer-show van Alamo Race Track zijn we goed aan ons trekken gekomen. Dit weekend kan zomaar even tof worden. Diversiteit is er in ieder geval genoeg met de tweede editie van Onder Invloed live, ep-presentatie van Diesel Disko, een Symfonica Electronica pre-party, de cd release van la Boutique Fantastique en nog meer. En neem vanaf woensdag ’s avonds ook eens een kijkje op de Neude waar het Tweetakt-festival weer een erg mooi muzikaal programma heeft neergezet.

Wanneer: donderdag 17 maart
Wat: electrorock
Waar: dB’s
Wie: Diesel Disko ep presentatie, Monomania en I’ll Pick You Up

Waarom: De deels Utrechtse elektrorockband Diesel Disko is na een tijdje rust en een bezettingswijziging sinds 2010 weer hard aan het werk. Op 18 februari is hun nieuwe single New York verschenen. Ter gelegenheid van die release doen ze een aantal shows in het land en één daarvan is in dB’s. Het feestje wordt luister bijgezet door Monomania en I’ll Pick You Up. Wie voldoende lef heeft om in een roze broek te verschijnen wordt daarvoor beloond met gratis entree!


Wanneer: donderdag 17 maart
Wat: Onder Invloed live
Waar: EKKO
Wie: Marien Dorleijn, The Seventeenth Century, Rue Royale & Ryan Joseph Burns

Waarom: Het lijkt wel alsof de eerste Onder Invloed live nog maar een paar weken geleden was. Maar je hoort ons niet klagen. Ook deze editie belooft weer mooi te worden. Wie Moss een toffe band vindt moet zeker naar frontman Marien Dorleijn komen luisteren: net zo mooi, of misschien wel mooier. Rue Royale zijn Brookln en Ruth Dekker. Samen touren ze al ruim twee jaar onafgebroken door Europa. Met alleen stem, gitaar, een klein drumsetje en wat percussie slagen ze er avond na avond in om het publiek voor zich in te nemen. Ryan Joseph Burns is gitarist van de uit Glasgow afkomstige band The Seventeenth Century. Er zijn mensen, die Burns tijdens festival Grasnapolsky hebben zien spelen, die nog steeds niet uitgesproken raken over hoe mooi dat wel niet was. In EKKO gaat hij dat solo maar ook met band nog een keer over doen.Wanneer: vrijdag 17 maart
Wat: Fudge: Funky Friday
Waar: SJU Jazzpodium
Wie: The Sun Prophets, Mama's Funky Flow

Waarom: Op vrijdag verandert het SJU Jazzpodium in een dampende soulkelder. Zoals elke maand zorgen de mensen van Fudge dan voor de vetste soul en funkbands en draaien de dj’s van Mama’s Funky Flow Nu-Funk waarop je onmogelijk stil kunt staan. Vanavond speelt het Amsterdamse The Sun Prophets. In de muziek van de negenkoppige band komen old school soul en deep funk mooi samen. De vrolijke en opzwepende songs zijn eigentijds maar tegelijk beïnvloed door het onverwoestbare geluid van Stax, Sly & The Family Stone en Aretha Franklin.


Wanneer: zaterdag 19 maart
Wat: Symphonica Elektronica Festival pe-party
Waar: Winkel van Sinkel
Wie: Dave Clarke, Secret Cinema, Lemon8, Wesdex, Maarten Pordon, Tuig!, Kraak noch Smaak, DS-10 Dominator (live), Da_Renzo, Flatalucci (live)

Waarom: Jullie kennen de L’Etiket-avonden in de Winkel van Sinkel natuurlijk al. Vorige week hebben jullie kunnen lezen dat de mensen achter dit initiatief de komende maanden nog meer leuks organiseren. Op zaterdag 14 mei vindt de eerste editie van het Symphonica Elektronica Festival plaats bij de Haarrijnse plas. Mei is nog even weg maar om jullie alvast wel in de stemming te brengen vinden er twee pre-parties plaats. De eerste is a.s. zaterdag in Winkel van Sinkel. Headliner is dan niemand minder dan Dave Clarke! Vet toch?


Wanneer: zaterdag 19 maart
Wat: Klub Radar 15
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Woods, Tyevk, Motek, Jazzsteppa, Boef en de Gelogeerde Aap

Waarom: Klub Radar is alweer toe aan de vijftiende editie. Mooi hoe zo’n initiatief inmiddels een vaste waarde in het Utrechtse poplandschap is geworden. Voor de mensen die het nog niet kennen: Klub Radar is een soort Le Guess Who? in het klein (of misschien wel andersom …). Op één avond kun je kennis maken met bands uit vier stromingen: singer-songwriter/folk, (avontuurlijke) pop, noise/drone/psychedelica en elektronische dance. Op deze editie worden de stromingen vertegenwoordigd door Woods, Tyevk, Motek, Jazzsteppa en Boef en de Gelogeerde Aap.


Wanneer: zondag 20 maart
Wat: mengelmoes van soul, hiphop, circus, chansons
Waar: Tivoli de Helling
Wie: cd release la Boutique Fantastique

Waarom: Na de officiële opening van Kytopia in september is het een tijdje rustig geweest. 2011 kon wel eens het jaar worden waarin alle creatieve sappen die daar los komen Nederland gaan overspoelen. In de eerste maanden hebben we al sterke releases gezien van Dazzled Kid en Kytecrash. Zondag wordt in Tivoli de Helling het debuut gepresenteerd van la Boutique Fantastique, de eerste act die een album uitbrengt op het Kytopia label. De muziek van la Boutique Fantastique, het duo Tymen Bergman en Maurits Goossens, is een symbiose van filmmuziek, soul, chansons, hiphop, zigeuner- en circusmuziek. Tijdens de albumpresentatie zal la Boutique Fantastique naast de vaste bezetting ook bevriende gastvocalisten, gastmuzikanten en een volledige blazer- en strijkersectie mee nemen.
Het album van la Boutique Fantastique is tijdelijk te horen op de luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht