Nieuw festival Symphonica Elektronica is veelbelovend Nieuw festival Symphonica Elektronica is veelbelovend

“De liefde voor muziek staat voorop”

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht

Nieuw festival Symphonica Elektronica is veelbelovend

“De liefde voor muziek staat voorop”

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Eerst twee pre-parties in de Winkel van Sinkel en dan, op 14 mei aanstaande, is het zover: de allereerste editie van het Symphonica Elektronica Festival. Programmeur Maarten Pordon vertelt: “Symphonica Elektronica moet je meer zien als concert.”

“De liefde voor muziek staat voorop”

Een gloednieuw elektronicafestival is het: Symphonica Elektronica. Grote namen als Tiefschwarz, T.Raumschmiere, Nuno Dos Santos, Boemklatsch, Kees van Hondt, Pitto en Eric de Man zijn al bevestigd.  De resterende line-up wordt 7 maart bekend. Voorafgaand aan het festival worden ook nog eens twee pre-parties in de Winkel van Sinkel georganiseerd.

“Het leek ons een tof idee om naar aanloop van Symphonica Elektronica pre-parties te geven, zodat mensen kennis kunnen maken met het nieuwe festival”, vertelt programmeur Maarten Pordon. De L’Etiket Symphonica Elektronica Festival pre-parties worden op 19 maart en 16 april georganiseerd. “Er is niet alleen techno, diversiteit staat centraal. De artiesten in de kelder zijn door 3VOOR12/Utrecht geprogrammeerd en daar staan onder meer Kraak noch Smaak en Ghost Dusters. Verder is er dubstep geproduceerd door een Nintendo-controller van DS-10 Dominator.” De hoofdact deze avond is Dave Clarke, al met al niet de minste namen voor de eerste pre-party. Voor de tweede pre-party staat Dr. Lektroluv als headliner gepland.

En dan het festival zelf op 14 mei: “Qua muziek worden er verschillende stijlen en genres geprogrammeerd. De liefde voor muziek staat voorop en diversiteit komt naar voren. Cultuurprogrammering, een theaterstage en andere leuke acts komen ook, maar daar zijn we nog heel hard mee bezig.” Symphonica Elektronica vindt plaats op een gloednieuwe locatie in Utrecht: de Haarrijnse Plas. “Het is een nieuw recreatiegebied langs de A2. We kunnen er 3000 mensen kwijt, er is een strand, een meer en er zijn heuvels. Je kunt er de zon zien opkomen en onder zien gaan.”

Te zien: L’Etiket Symphonica Elektronica Festival pre-party, zaterdag 19 maart en 16 april 2011 @ Winkel van Sinkel &
Symphonica Elektronica Festival, zaterdag 14 mei 2011 @ Haarrijnse Plas

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht