De Staat, Dazzled Kid en Villagers op festival deBeschaving

Eerste namen 2011-editie bekend

Tekst: Redactie 3VOOR12/Utrecht ,

Eind vorig jaar werd al bekend dat festival deBeschaving, na twee jaar afwezigheid, in 2011 een doorstart zou maken. Vandaag zijn de eerste namen bekend gemaakt die zaterdag 18 juni op het festival zullen spelen.

Eerste namen 2011-editie bekend

Eind vorig jaar werd al bekend dat festival deBeschaving, na twee jaar afwezigheid, in 2011 een doorstart zou maken. Zowel periode als locatie zijn nieuw. Het festival verhuist van augustus naar juni en van Leidsche Rijn naar het Utrecht Science Park, in en rondom de Botanische Tuinen.

Vandaag zijn ook de eerste namen bekend gemaakt die zaterdag 18 juni op het festival zullen spelen. Op de twee concertpodia kun je in ieder geval luisteren naar Dazzled Kid, De Staat, And So I Watch You From Afar, Ginger Ninja, Treefight for Sunlight, Villagers en Morning Parade. Ook voor het dance-podium zijn al een aantal acts vastgelegd. Live acts zijn Jazzsteppa, Skip & Die en Arjuna Schiks. DJ’s voor dit podium zijn Daniel Sanchez en Rauwkost.

Naast de muziekpodia biedt het Vrede van Utrecht podium variété. Voor dit podium is onder meer de Belgische Gili bevestigd, die een Rock ‘n’ Roll Festivalset zal verzorgen.

Op de nieuwe locatie wil het festival een link leggen tussen populaire cultuur en wetenschap. Hiervoor zal de bekende bioloog Frans de Waal bezoekers de kans geven op een andere manier mee te kijken naar de uitkomsten van zijn wetenschappelijke onderzoek naar het gedrag van chimpansees.

Kaarten voor het eendaagse metafestival kosten €37,50 en zijn te bestellen via de festivalsite.

Te zien: Festival deBeschaving, zaterdag 18 juni 2011 vanaf 12.00 uur @ Utrecht Science Park (Uithof), Utrecht