Cardboard Motel gaat voor variatie Cardboard Motel gaat voor variatie

"We waren een beetje klaar met ons happy techhouse geluid”

, Tekst: Lisa den Oudendammer / Beeld: Cardboard Motel

Cardboard Motel gaat voor variatie

"We waren een beetje klaar met ons happy techhouse geluid”

Tekst: Lisa den Oudendammer / Beeld: Cardboard Motel ,

Cardboard Motel is het nieuwe project van de mannen van Loops, dat zich kenmerkt door zijn melodieuze techhouse. Met hun nieuwe project slaan ze een heel andere weg in. "We hadden behoefte aan meer muzikale diepgang." De nieuwe deuntjes worden voor het eerst gepresenteerd op het festival Symphonica Electronica in Utrecht.

"We waren een beetje klaar met ons happy techhouse geluid”

Symphonica Electronica heeft een primeur te pakken. Op 14 mei zal het eerste optreden van Cardboard Motel op dit Utrechtse festival plaatsvinden. Cardboard Motel, bestaande uit Sebastiaan Smink en Boris Acket, zullen de meeste Utrechters kennen als Loops. Loops ontstond drie jaar geleden en staat bekend om hun melodieuze techhouse sound. In deze formatie stonden ze onder andere op feesten als Cocoon en Timewarp Nederland. Ondanks dat Loops het momenteel heel goed doet, was het tijd voor Boris en Sebastiaan om een andere weg in te slaan.

“We waren een beetje klaar met onze happy techhouse sound. We hadden behoefte aan meer muzikale diepgang en verbreding. Cardboard Motel is wat steviger, er is meer over nagedacht. Je zou wel kunnen zeggen dat we wat volwassener zijn gaan klinken.” Met hun nieuwe act pakken de mannen het meteen serieuzer aan dan ze met hun act Loops in het begin deden. Sebastiaan: “We willen niet zeggen dat we als grap met Loops begonnen zijn, maar het was wel een spontaan experiment”.

Als Loops veranderden ze al veel van sound binnen hun genre, maar toch was het tijd voor een hele nieuwe act. “Cardboard Motel geeft ons meer ruimte om te variëren en ons muzikale kader definitief te verbreden”. Dat het muzikale kader verbreed is, is goed terug te horen in de muziek van Cardboard Motel. Je hoort de broken beats en dubinvloeden terug. Dit doet enigszins denken aan bijvoorbeeld Floating Points en is iets wat ook terug te horen is bij het Nijmeegse ESHU. Proberen de Amersfoortse mannen mee te varen op een trend? Zelf zeggen ze van niet, al staat deze muzikale ontwikkeling natuurlijk niet geheel op zichzelf.

“Cardboard Motel wil mensen aanspreken die van verschillende stijlen muziek houden. Dus niet alleen de mensen die enkel met hun hoofd in de techhouse scene zitten. Door een bredere sound willen we ook een breder publiek kunnen bereiken.” Cardboard Motel klinkt in eerste instantie wat experimenteler en ingewikkelder, meer duister in sommige gevallen. Dat dit wellicht invloed kan hebben op de dansbaarheid van de muziek wordt al snel ontkracht. “We zullen zeker nog een hoog dansbaarheidgehalte houden!”, klinkt het geruststellend.

Het Loops-project is daarnaast nog niet helemaal van de baan. Op 1 april verschijnt er nog een release op het label van We Are E en zal er nog een optreden plaatsvinden in Studio 80. “Het is niet raar om nog een optreden als Loops te doen. Het is iets waar we drie jaar mee bezig zijn geweest en dit is een mooie manier om terug te blikken op die jaren”. 

Over Symphonica Electronica festival zelf zijn Boris en Sebastiaan erg te spreken, en niet alleen omdat ze daar hun eerste optreden doen. “Het is een uniek crossover festival, anders dan andere Utrechtse dance festivals. Het is een festival voor electronische muziek in de breedste zin van het woord.” Cardboard Motel lijkt hier dus prima op zijn plaats. Voor wie vast behoefte heeft aan een kleine impressie, kan Soundcloud en hun website in de gaten houden. “En er komt ook een shiny videoclip aan!” aldus Boris. Dat belooft in elk geval genoeg voor de toekomst!

Te zien: Cardboard Motel op het Symphonica Elektronica Festival, zaterdag 14 mei 2011 @ Haarrijnse Plas, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht