Bright lights, big city voor Diesel Disko Bright lights, big city voor Diesel Disko

Nieuwe EP New York glittert en glimt

, Tekst: Marjolein Schaake

Bright lights, big city voor Diesel Disko

Nieuwe EP New York glittert en glimt

Tekst: Marjolein Schaake ,

Vorig jaar werd het Utrechts/Amsterdamse Diesel Disko nog genomineerd voor beste Utrechtse song van het jaar met hun single Sweet Dreams; nu is het tijd voor nieuw materiaal en een nieuwe EP. De drie electrorockers nemen geen verrassende zijweggetjes maar proberen de horizon wel te verbreden richting New York.

Nieuwe EP New York glittert en glimt

Diesel Disko probeert het over de grenzen. The sky is the limit. Je kan nu zelfs met Diesel Disko airlines op het vliegtuig naar New York. Tenminste, dat vertelt de voice-over aan het begin van de onversterkte versie van de naar de Big Apple vernoemde track van de gelijknamige EP. Probeer niet de denken aan Venga Airways en Ibiza maar denk groots en mondiaal. Met glimmers en electronica.

Het is niks nieuws onder de zon dat de drie electrorockers ons brengen. Het artwork van de EP ziet er weer strak uit en de bandfoto’s zijn glamourous en gestyled. Niet over the top maar wel met internationale ambitie. Martijn Doolaard ramt enthousiast op zijn keyboard terwijl zijn haast Britpopachtige zang hier en daar krampachtig klinkt. De band klinkt energiek en springerig maar het doet nog niet als een geheel aan. Teveel individu, te weinig groep.

Zowel titelnummer 'New York' als 'Dominator' zijn opgeleukt met enthousiaste meezingkoortjes die het feestgehalte van de EP ten goede komen. Sommigen zullen de kriebels krijgen van het enthousiasmerende meeklapinitiatief en dat is waarschijnlijk terecht. Deze nummers zullen dan ook vanavond live beter tot hun recht komen dan op schijf. 'Under attack' is meer rock dan electronica en dat pakt slordig uit. Diesel Disko heeft het keyboard nodig om te voorkomen dat het een dertien in een dozijn indiebandje wordt. Het nummer is dan ook op zijn best als de legato melodielijn van het keyboard op driekwart van de track voluit te horen is. 

De EP is soms langdradig maar verder prima in orde en het zal vanavond in dB’s zeker een feestelijke presentatie worden. Met glitters en gekleurde broeken. Maar of de wereld en the city that never sleeps klaar zijn om veroverd te worden door Diesel Disko, waarschijnlijk niet. Vooralsnog volstaat Utrecht.  

Te zien: EP-presentatie Diesel Disko, donderdag 17 maart 2011, aanvang 21.00 uur @ dB's

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht