Weekagenda week 25 Weekagenda week 25

Bijschaven, DeSpeech, Nobody Beats The Drum (met video!), Breukpop, Tim Knol, Kalio Gayo, Bird, Wereldfeest

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 25

Bijschaven, DeSpeech, Nobody Beats The Drum (met video!), Breukpop, Tim Knol, Kalio Gayo, Bird, Wereldfeest

Tekst: Marc van der Laan ,

Ondanks het treurige nieuws dat SJU stopt met de jazzprogrammering aan de Varkenmarkt hebben we ook deze week weer een aantal muzikale tips. Klik!

Bijschaven, DeSpeech, Nobody Beats The Drum (met video!), Breukpop, Tim Knol, Kalio Gayo, Bird, Wereldfeest

Meestal steken we op deze plek de loftrompet over het muziekklimaat in Utrecht. Door het per direct stoppen van de programmering van SJU op het podium aan de Varkenmarkt is dat deze keer niet het geval. Nadat Theater Kikker eerder al moest stoppen met de muziekprogrammering leidt het nieuws over SJU bijna zeker tot een verschraling van het muzikale aanbod. Dat we een mooie muziekweek in het verschiet hebben is nu even een schrale troost.


Wanneer: woensdag 22 juni 2011
Wat: Bijschaven
Waar: EKKO
Wie: The Pleasure Principle, De Krijgers, Guild of Guilt, Krampfhaft, 10Dens, DJ Quame, Born Digital, Dirk & Tim, Hagy
Schade: € 6

Waarom: Bijschaven is een periodieke avond waarop het Kaasschaafcollectief jonge talenten een podium biedt. De acts variëren van poëtische singer-songwriters tot progressieve elektronische beats, van digitale graffiti tot theater en performances. Meer dan alleen muziek dus. Op deze laatste editie voor de zomer hebben ze onder andere de indierockers van The Pleasure Principle, Nederlandstalige pop van De Krijgers (één van de tig projecten van muzikale duizendpoot Marnix Dorrestein). In het café brengt Hagy een sfeervolle mix van akoestische indtrumenten en live elektronica. Daarna kun je de dansvloer op met DJ's Krampfhaft (breaks, dubstep) en 10Dens (live technoset).


Wanneer: donderdag 23 juni 2011
Wat: DeSpeech 02
Waar: Vredenburg Leeuwenbergh
Wie: Tom Pintens, Jelle Paulusma, Flux en LPG
Schade: € 16

Waarom: We waren al erg te spreken over de eerste editie van DeSpeech, het zelfgenoemde analoge antwoord op de digitalisering van de popcultuur. Tijdens deze tweede editie worden de zintuigen nog meer geprikkeld. Er zijn met kaarslicht uitgelichte, feestelijk gedekte tafels waaraan je kunt luisteren naar sterke verhalen – voorgelezen door acteur Dick van den Toorn – en naar speciaal gecomponeerde nummers van Tom Pintens, Jelle Paulusma, Flux en LPG. Tussen deze gangen door worden smakelijke amuses opgediend. Het wordt weer bijzonder. Wij zijn er in ieder geval bij!


Wanneer: vrijdag 24 juni 2011
Wat: exclusieve try out nieuwe show Nobody Beats The Drum
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Nobody Beats the Drum, Aux Raus, Kypski, Mike Mago en RipTide
Schade: € 10

Waarom: Komende vrijdag brengt Nobody Beats the Drum de EP Poisson Vert uit. Op de EP staan behalve de single met dezelfde naam ook remixes door TWR72, Shameboy en Meneo. De release vieren ze met een live-show in Tivoli de Helling die tevens als try-out fungeert voor de nieuwe tour. Je krijgt nieuwe tracks te horen maar er zijn ook nieuwe visuals en een volledig nieuw decor dat bestaat uit negen schermen die onafhankelijk van elkaar bestuurd kunnen worden. Op twitter wordt het al een monster genoemd. NBTD is een band die je live moet ondergaan: de shows zijn een spektakel voor ogen en hersenen. Ook de rest van de line-up is sterk met Aux Raus, Kypski, Mike Mago en RipTide.

Check hieronder de vette clip bij Poisson Vert, wederom gemaakt door Rogier van der Zwaag!




Wanneer: zaterdag 25 juni 2011 
Wat: Breukpop (vanaf 12.30 uur) 
Waar: Jongerencentrum Br00klyn, Breukelen 
Wie: Diesel Disko, The Mrs., Rachèl Louise e.a. 
Schade: gratis 

Waarom: De jongeren die begin 2008 jongerencentrum Br00klyn hebben opgezet laten het daar niet bij. Aanstaande zaterdag vindt voor de derde keer het ook door hen georganiseerde Breukpop plaats, een festival dat zich vooral richt op (jong) talent uit de provincie Utrecht. Ten opzichte van voorgaande jaren zijn ze weer een stapje gegroeid. Dit jaar hebben ze een break: het festival maakt deel uit van het prijzenpakket van de - toen nog niet bekende - winnaar van de Utrecht Popprijs 2011. En laat dat nou Rachèl Louise zijn die deze maand is verkozen tot 3FM Serious Talent.


Wanneer: zaterdag 25 juni 2011
Wat: instore en dj-set (van 14.00 tot 17.00 uur)
Waar: Plato Utrecht
Wie: Tim Knol
Schade: nada

Waarom: Neerlands hoop in toch niet meer zo bange popdagen Tim Knol heeft een nieuw album uit, Days. Nieuwe single Shallow Water is 3FM megahit en heb je deze week al meerdere keren kunnen horen op de radio. Zaterdag is Tim in de Plato. Daar doet hij een instore en gaat hij samen met drummer Kees Schaper wat plaatjes draaien. Eigenlijk net als in het radioprogramma met de welluidende naam Op Knolle Toeren dat hij maakt voor KX Radio.


Wanneer: zaterdag 25 juni 2011
Wat: Kalio Gayo cd-presentatie
Waar: EKKO
Wie: Kalio Gayo, Circle J unplugged + Dj Pizdabolkin
Schade: € 8 (of 15 inclusief cd)

Waarom: De Utrechtse band Kalio Gayo presenteert zaterdag in EKKO het nieuwe album Parti y Prije. Zelf noemen ze hun muziek partyfolk. Dat ze een feestje kunnen bouwen is een feit. Hun mix van folk, ska, punk en reggae gaat echter dieper dan het simpele woord partyfolk uitdrukt. Het feit dat ze hebben gespeeld op Lowlands, Into The Great Wide Open en Oerol laat zien dat ze op festivals hun mannetje staan. Dat zullen ze deze zomer vast ook weer doen, maar eerst dus de cd-presentatie in EKKO. Check ook even het interview dat we met de band hebben gedaan

Vrijdag doen ze al een instore bij Plato om 17.00 uur. Het wordt die dag druk in de Voorstraat want om 16.30 uur speelt Murder bij The Village Coffee & Music.


Wanneer: zaterdag 25 juni 2011
Wat: warme, rijke indie-folk
Waar: Pernambucodreef 22 (deur vanaf 19.45 uur)
Wie: Bird
Schade: geen (maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld)

Waarom: Het Eindhovense Bird maakt ingetogen en kwetsbare indiefolk met viool, gitaar, bas, accordeon en drie stemmen. Vandaag doen ze eerste een sessie voor het VPRO-radioprogramma Dwars, waarna ze doorreizen naar Utrecht om ’s avonds een op te treden in een intieme huiskamersetting. Een mooie manier om verstild je weekend af te sluiten. Bij onze collega’s van 3VOOR12/Eindhoven kun je horen hoe dat klinkt.
Reserveren is niet mogelijk. Kom dus op tijd want vol = vol.


Wanneer: zondag 26 juni 2011
Wat: Wereldfeest Utrecht
Waar: Julianapark
Wie: Boef en de Gelogeerde Aap, Relax, La Pegatina, Shalla e.a.
Schade: gratis

Waarom: Vorige week heeft het kabinet het faillissement uitgesproken over de multiculturele samenleving. Wereldfeest Utrecht laat al 10 jaar zien dat een intercultureel festival toch bezoekers trekt, 20.000 op de laatste editie. Het motto van het programma van 2011 is ‘Nieuwe Geluiden’, die ontstaan door het vermengen van culturen. Op muzikaal gebied betekent dat optredens op twee podia van onder andere Relschoppers, Boef en de Gelogeerde Aap, Relax, La Pegatina (in 2010 nog op Lowlands) en Shalla. Daarnaast wordt de Urban Talent Awards uitgereikt aan een talentvolle jonge creatieveling op het gebied van performing arts, new media en design. Multicultureel én kunst en cultuur; laat het de PVV maar niet horen ….

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht