Weekagenda week 24 Weekagenda week 24

Florian Wolff, Cyberia, Bebe Fang, We Love People in Bearsuits, Wraak de inbraak, Atlantis, Mr. Love and the Stallions

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 24

Florian Wolff, Cyberia, Bebe Fang, We Love People in Bearsuits, Wraak de inbraak, Atlantis, Mr. Love and the Stallions

Tekst: Marc van der Laan ,

Aan de vooravond van het uitverkochte optreden van Portishead in Vredenburg Leidsche Rijn een nieuwe weekagenda. Zoals gebruikelijk vind je daarin onze andere tips voor deze week.

Florian Wolff, Cyberia, Bebe Fang, We Love People in Bearsuits, Wraak de inbraak, Atlantis, Mr. Love and the Stallions

Aan de vooravond van het uitverkochte optreden van Portishead in Vredenburg Leidsche Rijn een nieuwe weekagenda. Het grootste muzikale evenement dit weekend is natuurlijk deBeschaving. Kijk hier voor de line-up en meer. Hieronder alvast onze andere tips voor deze week.


Wanneer: donderdag 16 juni 2011
Wat: So Far So Good release-party (vanaf 21.30 uur)
Waar: Theater Springhaver
Wie: Florian Wolff
Schade: helemaal niks

Waarom: Begin september verschijnt The Nature of Things, het tweede album van de Utrechtse singer-songwriter Florian Wolff. Een voorproefje van dat album is te vinden op zijn nieuwe EP die aanstaande donderdag verschijnt en diezelfde avond wordt gepresenteerd in Theater Springhaver. Voor de single 'So Far So Good' is een milieubewuste videoclip opgenomen die die avond ook te zien zal zijn. De toegang is gratis.


Wanneer: vrijdag 17 juni 2011
Wat: CYBERIA: Official Summer Darkness preparty
Waar: Tivoli de Helling
Wie: Arian 1, Consumer Junk en dj’s -X-X-X-, Krat en Spud
Schade: € 8

Waarom: Nog anderhalve maand en dan wordt Utrecht weer even het epicentrum van de Dark Underground. De negende editie van Summer Darkness kleurt de binnenstad donker met een enkel fluorescerend accent. Cyberia host komende vrijdag de eerste officiële Summer Darkness preparty met live optredens van Arian 1 en Consumer Junk. Tussendoor wordt gedraaid door dj’s -X-X-X-, Krat en Spud.


Wanneer: zaterdag 18 juni 2011
Wat: improvisatie en collages
Waar: Vechtclub
Wie: Bebe Fang, We Love People in Bearsuits, Môgô
Schade: € 5

Waarom: Het is alweer een tijdje geleden dat we iets muzikaals op de agenda van de Vechtclub zagen staan. Jammer! Maar niet te lang getreurd, aanstaande zaterdag presenteren ze weer drie acts. Met nieuw bandlid Christiaan Vermeer erbij mengt We Love People in Bearsuits beats en geïmproviseerde gitaarpartijen. Bebe Fang maakt mooie drone pop waarbij de vocalen van Berber Visser een dominante rol spelen. Bij de eenmans act Môgô komen invloeden uit drone, dub en minimal samen in kosmische geluidscollages.


Wanneer: zaterdag 18 juni 2011
Wat: Wraak de inbraak benefiet
Waar: dB’s
Wie: The State of Maine, Cathode en Divine Sins
Schade: € 6

Waarom: Op zondagnacht 30 mei is er ingebroken in atelier 005 aan de Vlampijpstraat. Bij die inbraak zijn alle spullen van de fotografen Marije Brouwer en Mirjam Tonnaer en stand-up cartoonist/illustratietalent Robbert de Jong verdwenen. In dB’s is er zaterdag een benefiet dat moet helpen om in een goede beveiliging van de ruimte te voorzien maar ook bij de aanschaf van nieuwe apparatuur. Er spelen bands, er zijn dj’s en er is meer. Op het programma staat onder meer The State of Maine, het nieuwe project van voormalig We vs. Death-drummer Gerben Houwer.


Wanneer: zaterdag 18 juni 2011
Wat: Real Dolls (vanaf 20.00 uur)
Waar: Het Gele Kasteel, Janskerkhof 14
Wie: Atlantis en Backdoor Virgins
Schade: € 6,50 in voorverkoop (€ 8 aan de deur)

Waarom: Soms kom je bij 3VOOR12/Utrecht verrassende dingen te weten. Zo heeft Utrecht een Roller Derby team, de Dom City Dolls. Roller Derby is een, van oorsprong Amerikaanse, fullcontact damessport op quadskates. Op 18 juni bestaat het team één jaar, reden voor een feestje natuurlijk. Op zich is dat geen reden voor ons om er aandacht aan te besteden. Maar omdat er bij de wedstrijden vaak bandjes spelen, is dat op het verjaardagsfeest ook het geval. Atlantis (zie de weekagenda van week 21) en de punkband Backdoor Virgins spelen, er is een Burlesque act en er zijn dj´s. Als de muzieksmaak maatgevend is voor de sportieve prestaties mogen de dames uit de andere steden zich wel zorgen gaan maken.


Wanneer: zondag 19 juni 2011
Wat: Benefiet$concert ten behoeve van Artsen zonder Grenzen (15.00 – 18.00 uur)
Waar: Hofman Café
Wie: Mr. Love and the Stallions, Mezlev
Schade: € 10

Waarom: De Life Riders organiseren een Benefiet$concert voor Artsen zonder Grenzen in Café Hofman. Er zullen vier bands spelen waaronder Mr. Love and the Stallions en Mezlev. Mr. Love and the Stallions doet een akoestische set. Er zijn slechtere manieren denkbaar om een zondagmiddag door te brengen. En nog voor een goed doel ook.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht