Weekagenda week 23 Weekagenda week 23

Gagel picknicks, Grass Widow, The Ex, Stadsgeluid, Torenpop, Glow, Drop!, Ear to the Ground, Biscuits

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 23

Gagel picknicks, Grass Widow, The Ex, Stadsgeluid, Torenpop, Glow, Drop!, Ear to the Ground, Biscuits

Tekst: Marc van der Laan ,

Diversiteit is de rode draad van deze weekagenda. Utrecht heeft dit weekend weer van alles te bieden: van indiepop en singer-songwriters tot nederpunk en Ethiopische jazz en alles wat daar tussenin zit. Check het uit!

Gagel picknicks, Grass Widow, The Ex, Stadsgeluid, Torenpop, Glow, Drop!, Ear to the Ground, Biscuits

Diversiteit is de rode draad van deze weekagenda. Utrecht heeft dit weekend weer van alles te bieden: van indiepop en singer-songwriters tot nederpunk en Ethiopische jazz en alles wat daar tussenin zit.


Wanneer: vrijdag 10 juni 2011
Wat: Gagel picknicks
Waar: Park de Gagel
Wie: Riverdistrict en No Ninja Am I
Schade: gratis!

Waarom: Overvecht heeft komende vrijdag een erg goed alternatief voor de gebruikelijke vrijmibo: de Gagel Picknicks. Neem je eigen kleed en wat eten/drinken mee en vlei je lekker neer in het groen van Park de Gagel. Om het helemaal af te maken is er ook nog muziek. Riverdistrict speelt hun tweede show ooit (en die eerste was lang niet slecht). No Ninja Am I geeft vast een voorproefje van wat je eind deze maand bij Club 3VOOR12/Utrecht kunt horen.


Wanneer: vrijdag 10 juni 2011
Wat: Nederpunkers ontmoeten Ethiopische jazzlegende
Waar: RASA
Wie: The Ex, Getatchew Mekuria & Melaku Belay
Schade: € 17

Waarom: Behalve om hun eigen muziek staat The Ex bekend om hun bijzondere samenwerkingsverbanden. Zo werken ze al jaren samen met de Ethiopische saxofoonveteraan Getatchew Mekuria. Bijna vier jaar geleden speelden ze al een keer samen in RASA en 3VOOR12/Utrecht was er toen bij. Dat was een memorabel optreden dat iedereen in verwarring bracht. “Hoe kan het nou dat een punkband zo kan swingen? En dat een Afrikaanse act zo rauw kan klinken?.” Gewoon gaan luisteren, dan kom je er vanzelf achter.


Wanneer: vrijdag 10 juni 2011
Wat: postpunk en indie
Waar: dB’s
Wie: Grass Widow, Furistic, Coppersky
Schade: € 6

Waarom: Grass Widow is een drietal Amerikaanse dames dat een springerige mix van postpunk en garagepop maakt. Het net zo leuke voorprogramma bestaat uit Furistic en Coppersky. Voormalig winnaar van de Grote Utrechtse Live Prijs Furistic was even van ons netvlies verdwenen. Maar met een nieuwe bassist is het indierock trio rond Jolene Grunberg helemaal terug. Coppersky is een relatief nieuwe Utrechtse indieband. De single Going Strong werd geselecteerd voor de achttiende Hollandse Nieuwe compilatie en kreeg al de nodige airplay op 3FM.


Wanneer: zaterdag 11 juni 2011
Wat: Torenpop (14.00 - 01.00 uur)
Waar: Eemplein in Amersfoort
Wie: o.a. Go Back To The Zoo, DeWolff, Dazzled Kid, Nobody Beats The Drum, Memphis Maniacs, Handsome Poets, Jungle By Night, Face Tomorrow en A Polaroid View
Schade: jij bepaalt wat je betaalt!

Waarom: Torenpop is hét popfestival van Amersfoort. De mensen van De Kelder zetten ook dit jaar weer een programma neer met lokale en nationale toppers. Met Go Back To The Zoo, Dazzled Kid, Handsome Poets, en Jungle By Night hebben ze een mooie mix van gevestigde en opkomende talenten. Net als voorgaande jaren is Torenpop gratis, maar nieuw is dat dit jaar ‘jij bepaalt wat je betaalt’ wordt geïntroduceerd. Het idee daarachter is om ook in de toekomst een kwalitatief hoogstaand en veilig Torenpop te kunnen organiseren. Bij de ingang van het festivalterrein kun je ervoor kiezen of, en hoeveel je wilt bijdragen.

Hetzelfde podium is een dag eerder het toneel voor Stadsgeluid, het jaarlijkse dance-festival. Op het podium staan onder andere The Flexican & MC Sef, Mason (live) en Paul Elstak (met een happy hardcore set). Toegang tot het festivalterrein krijg je door aankoop van minimaal vijf consumptiemuntjes in de voorverkoop. Het is ook mogelijk om bij de dagkassa voor €5,- een entreebewijs voor het festival te kopen.


Wanneer: zaterdag 11 juni 2011
Wat: gelaagde indiefolk
Waar: Tivoli de Helling
Wie:  Ear to the Ground, Rachèl Louise
Schade: € 9

Waarom: Ear to the Ground is de 3VOOR12/Utrecht selecteert van juni. Op 30 juni spelen ze daarom in de laatste Club voor de zomer. Aanstaande zaterdag presenteren ze Atlas, hun tweede EP, in Tivoli de Helling. Meer over Ear tot the Ground lees je hier. Vrijdag doen ze ook nog een instore bij Plato, om 17.00 uur.
Voorprogramma is Rachèl Louise, winnares van De Utrecht Popprijs en inmiddels ook 3FM Serious Talent.


Wanneer: zaterdag 11 juni 2011
Wat: Glow / Drop! Drum ‘n Bass, 5 jaar
Waar: Tivoli Spiegelbar (23.00 uur) / dB’s (22.00 uur)
Wie:  Renkas / F.F.F., Deformer en Sinister Souls
Schade: €  7 / € 10 (voor 23.00 uur € 8)

Waarom: Veel feestjes deze zaterdag maar we lichten er twee uit. Glow geeft je elke maand een portie grootstedelijke cosmic- en nu-disco, edits en elektro-poppie synth-wave. Speciale gast vanavond is de Oekraïense dj/producer Renkas, van het hippe Amsterdamse label NON Records. Na zijn set ken je alle obscure disconummers uit de Sovjet Unie van begin jaren ’80. 
In dB’s viert Drop! in twee zalen dat ze vijf jaar bestaan. De line-up in de grote zaal wordt helemaal gevuld door Mindtrick Records. Je kunt onder andere los gaan op de broken beats van F.F.F., Deformer en Sinister Souls. De kleine zaal is het domein van de crew van Drop! Zij zetten van alles neer tussen drum and bass, dubstep en jungle.


Wanneer: zondag 12 juni 2011
Wat: cd-presentatie Biscuits, 14.30 (zaal open: 14.00)
Waar: Zimihc, Bouwstraat 55
Wie: Biscuits
Schade: € 5 (gratis entree bij aanschaf van de cd)

Waarom: In Biscuits komen drie singer-songwriters met verschillende muzikale achtergronden bij elkaar. Met akoestische gitaar en cajón maken ze toegankelijke songs die op het snijvlak van pop en folk liggen. Zondag presenteren ze Right Now – Studio Sessions Part 1, hun eerste EP die vier van hun beste nummers bevat. Maar het leukste vinden ze live spelen. Een mooie gelegenheid dus om te gaan luisteren hoe die vier beste nummers live klinken.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht