Weekagenda week 22 Weekagenda week 22

Brand New Dreef Party, This Routine is Hell, Soestvrijstaal festival, Lo Friday, Raveheart, Fistfest

, Tekst: Marc van der Laan

Weekagenda week 22

Brand New Dreef Party, This Routine is Hell, Soestvrijstaal festival, Lo Friday, Raveheart, Fistfest

Tekst: Marc van der Laan ,

Het hemelvaart-weekend betekent voor een aantal van jullie dat je een lang weekend vrij hebt. Met onze concerttips van deze week kun je een mooie, muzikale draai aan die vier vrije dagen geven.

Brand New Dreef Party, This Routine is Hell, Soestvrijstaal festival, Lo Friday, Raveheart, Fistfest

Het hemelvaart-weekend betekent voor een aantal van jullie dat je een lang weekend vrij hebt. Met onze concerttips van deze week kun je een mooie, muzikale draai aan die vier vrije dagen geven.


Wanneer: woensdag 1 juni 2011
Wat: Brand New Dreef Party (20.00 – 22.00 uur)
Waar: Maria van Hongarijedreef, naast station Overvecht
Wie: Marock & Roll
Schade: gratis!

Waarom: Festivals op slooplocaties zijn helemaal happening. Afgelopen weekend zagen we de tweede editie van de Rand van Utrecht, deze woensdag vindt op het binnenterrein bij de Maria van Hongarijedreef (naast station Overvecht) de Brand New Dreef Party plaats. Naast optreden van de dansers van De Dansopleiding zal Marock & Roll optreden. Marock & Roll is vrijdag trouwens ook nog samen met Rachèl Louise te zien op de eerste van twee achtereenvolgende Gagel picknicks: muzikale picknicks in Park de Gagel in Overvecht.


Wanneer: woensdag 1 juni 2011
Wat: hardcore-punk
Waar: ACU
Wie: This Routine is Hell, New Morality, Straight A's
Schade: € 5,00

Waarom: This Routine is Hell is ongemerkt één van de hardst werkende bands van Utrecht. Het lijkt wel of ze continu op tour zijn en dan vooral in het buitenland. De scene rond hardcore-punk heeft een eigen netwerk dat de jongens in staat stelt om veel te spelen. In hun spaarzame tijd nemen ze nieuwe nummers op, zoals de single REPENT. REPEAT. Het gaat er om spannen of de single ook al tijdens de show is te krijgen, maar ze zullen in ieder geval een aantal van de zes (!) nummers spelen. Op bandcamp zijn al twee van de zes nummers te horen.


Wanneer: donderdag 2 juni 2011 (Hemelvaartsdag)
Wat: Soestvrijstaal Festival (15:00 – 23:00)
Waar: Openluchttheater Cabrio in Soest
Wie: o.a. The Everlasting, Woodstock, A Polaroid View, Handsome Poets, Lucien Foort en DJ Mr. Blonde
Schade: € 7,50

Waarom: De Soestvrijstaal-avonden in Artishock en het Soestvrijstaal festival bieden al een aantal jaar een podium aan lokaal talent uit Soest en Baarn. Dat er nog al wat talent in dat deel van de provincie zit hebben we kunnen zien aan bands als Aestrid, Sheriff of Hong Kong en Metro Mortale. Ook deze editie van het festival biedt met onder andere The Everlasting en A Polaroid View opkomende bands. A Polaroid View staat ’s avonds ook nog in de finale van De Utrecht Popprijs. Behalve (indie-)pop wordt er gedraaid door dj’s en is er een randprogramma.


Wanneer: vrijdag 3 juni 2011
Wat: Lo Friday
Waar: De Kargadoor
Wie: Sexton Creeps, Machinist, Wooden Horse Toy
Schade: een schamele € 3,00

Waarom: De laatste Lo Friday van dit seizoen is deze keer niet op de vaste laatste vrijdag van de maand maar vindt een weekje later plaats. Wij vermoeden een verband met een tof festival dat afgelopen weekend veel Nederlanders naar Barcelona trok. Op deze editie kun je luisteren naar de psychedelische folkrock van Sexton Creeps, visuele en geluidsmagie van Machinist en de mathy pop songs van Wooden Horse Toy, een nieuw solo-project van Lost Bear-gitarist Gino Miniutti.


Wanneer: vrijdag 3 juni 2011
Wat: Raveheart (23.00 uur)
Waar: ACU
Wie: DS-10 Dominator, Nano.strike, Peter Quistard, Niels vs Tim, Tropical Benny vs Häckelschläck
Schade: ook een schamele € 3,00

Waarom: Normaal doen we alles in het Nederlands maar vertalen van deze mooie beschrijving over Raveheart, die op de site van ACU staat, zou de inhoud geweld aan doen. Dus: “People of the Highlands this is a call to arms! I call upon every brave man and woman to protect the rights of uncompromising and unpretentious raves! We must unite the clans and stand as one! DS-10 Dominator, Nano.Strike, Niels vs Tim and Tropical Benny & Gras als Groen will lead the clans to a heroic battle and provide us with weapons like breakcore, mash-up, 8-bit and IDM to set us free! The battleground is ACU. Assemble all your troops! They may take our lives but they will never take our glowsticks!!!”


Wanneer: zaterdag 4 juni 2011
Wat: Fistfest
Waar: De Peppel, Zeist
Wie: Kutschurft, Rompeprop en Kaasschaaf
Schade: € 7,50 (vvk € 6,00)

Waarom: Mooi gevonden, de omschrijving die De Peppel geeft aan de drie bands van vanavond: grindgoor. Voor liefhebbers van grindcore en vooral veel smerigheid is De Peppel vanavond the place to be. Kutschurft, de vieste band van Utrecht, gaat proberen of het nog smeriger kan dan tijdens de releaseshow van hun nieuwe album Over Smaak valt Niet te Fisten’.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht